Wednesday, April 16, 2014

BLOGGER LUCAH DI BLOCK

Orang berlumba lumba untuk tambahkan follower.. Tapi Mak dara pulak kecoh nak block follower?! Dah kenapa? Meroyan tahap gaban nampaknya... Maunyaaaa Mak Dara tak meroyan bila terlihat sebuah blog luc*h telah follow blog Mak Dara ni.. Yang buat tak seronoknya apabila nama blog itu dan profile pic yang digunakannya fuhhhh tak dapat nak terangkan dengan kata kata...

Ohhh tak boleh jadi ni.. Dah le kebanyakkan pembaca blog Mak ni dari berbilang usia.. Kalau ada yang muda mudi nengok adussssss tak boleh jadi.. Maka Mak ambik keputusan untuk remove dan block follower mak ni.. Namun oleh kerana Mak ni rabun IT maka Mak minta tolong teman teman di FB..



Dan seperti biasa sifu Mak Dara dalam dunia blog ini iaitu HASRUL HASSAN come to the rescue... Siap tolong ajarkan cara cara untuk block.. 


Syukur alhamdullilah akhirnya beliau telah dapat diblock.. Fuhhhh lemah semangat dibuatnya.. Nasib baik lah ada teman blogger macam Yeop dan sifu Hasrul Hassan support dan bantu.. Kalau tak habislah ketumbit semua pembaca yang datang bertandang ke blog mak dara ni jika terus dihidangkan dengan gambar seperti itu..

Mak Dara dan Sifu HH di SBB2014

Terima kasih terutamanya kepada Sifu HH kerana telah banyak menolong Mak Dara sejak dari mula pembukaan blog meroyan Mak ni.. Kalau nak tahu nama untuk blog ni pun Mak dara minta pendapat dari beliau. HH tak pernah lokek dengan ilmu dan banyak membantu Mak dara dan blogger blogger yang lain.. Haaa jadi sapa ada masalah dengan blog boleh le tanya pada beliau ye.. eh pandai pandai pulak mak jangan marahh ye sifu nanti kena jual hehehe.. 

Ok pada semua blogger yang lain berhati hati dengan follower baru di blog anda ya.. Kita kena pastikan blog bebas dari sebarang keluc*han huhuhuhu



Thursday Plantation

Kalau dah namanya wanita.. Sudah pastilah semua mengidamkan kulit yang cantik yang sihat yang berseri ye tak? Tapi sekarang ni banyak di surat khabar tentang beberapa produk kecantikkan yang telah diharamkan penggunaannya ini kerana mempunyai bahan bahan kimia yang membahayakan kesihatan.. Ishh bahan bahan kimia ni tak selalunya bagus untuk  kita.. Jadi apa kata kita beralih dan menggunakan bahan dari sumber organik seperti Teh contohnya.. Haaa Mak Dara baru saja dikenalkan oleh teman Mak dara Cynth Suet Mun sebuah produk yang berasaskan dari teh iaitu THURSDAY PLANTATION


Haaa tu diaaaaa produk produk THURSDAY PLANTATION... Apakah barang yang mak dara dok tayang tu hehe.. Ok meh Mak Dara perkenalkan satu persatu..

Tea Tree Oil 
Tea Tree Oil sesuai untuk kegunaan:
-luka-luka yang kronik dan juga luka kecil yang boleh membawa kepada jangkitan
-jerawat di wajah mahupun jerawat yang biasa ada kat belakang badan.
-Gigitan serangga
Cara Menggunakan Tea Tree Oil
Campurkan dengan sedikit air dan disapukan terus ke tempat yang sepatutnya.

Tea Tree Face Wash 
Tea Tree Face Wash 
-Mengandungi bahan-bahan semulajadi yang diperolehi 
-Mengandungi 100% tulen Minyak Tea Tree 
-Mengandungi Chamomile untuk menenangkan kulit. 
-Sabun bebas untuk mengelakkan pengeringan yang berlebihan kulit 
-pH yang seimbang untuk mengurangkan tekanan pada kulit 
-Baru mudah, ekonomi pek pam buih 

Cara Menggunakan Tea Tree Face Wash 

Muka basah dan urut perlahan-lahan ke dalam kulit, elakkan terkena bahagian mata. Bilas dan keringkan. Boleh digunakan setiap hari.

Tea Tree Daily Face Cleanser
Tea Tree Daily Face Cleanser adalah pencuci untuk kegunaan harian dengan tindakan antiseptik dan anti-bakteria untuk menghapuskan minyak berlebihan. produk ini amat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak. Mengandungi Chamomile Flower untuk menenangkan radang, kulit gatal dan membantu mengawal pembiakan bakteria.

TEA TREE & WITH HAZEL TONER
Tea Tree & With Hazel Toner
-Mengandungi Tea Tree Oil, antibakteria semula jadi yang menghilangkan minyak berlebihan dan bakteria daripada kulit 
-Mengandungi Witch Hazel, astringen semula jadi yang mengetatkan liang dan memperbaiki penampilan kulit 
-Dibuat dengan menenangkan Aloe Vera dan menenangkan Lavender 
-Sesuai untuk semua jenis kulit

Cara Menggunakan Tea Tree & With Hazel Toner
Letakkan sejumlah yang kecil ke pad kapas dan perlahan-lahan mengelap seluruh muka selepas pembersihan. Boleh digunakan setiap hari sebagai sebahagian daripada rejim penjagaan kulit yang sihat. Untuk kegunaan luaran sahaja.
Jutaan terima kasih kepada teman Mak dara Cynth Suet Mun kerana telah memperkenalkan produk hebat ni pada Mak Dara.. You are awesome sis.. Thank you sooo much.. Haaaaa amacam? Pada yang tengah mencari produk untuk kecantikan kulit tak perlulah pening pening lagi.. Boleh je terus memilik produk THURSDAY PLANTATION ni untuk kegunaan harian anda. Bagaimana untuk memiliki produk produk dari THURSDAY PLANTATION? Anda boleh dapatkan di Guardian, Watson, Caring, Vitacare. Aeon Wellness, ataupun di farmasi-farmasi berdekatan anda. Jom dapatkan hari ini..

untuk keterangan lanjut terus ke 
FB Fan Page Thursday Plantation Malaysia