Monday, May 27, 2019

Tudung Bawal Termahal Di Dunia Milik Ahli Perniagaan 35 tahun

SYARIKAT hijab mewah tempatan, Bawal Exclusive memperagakan tudung paling mahal yang pernah dihasilkan di dunia bernilai RM50,000 di Kuala Lumpur malam tadi.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Menurut pengasas Bawal Exclusive, Haliza Maysuri, tudung paling mahal di dunia itu menjadi milik seorang ahli perniagaan dari Kuantan berusia 35 tahun yang menempahnya melalui butik premium, ByQiss by Bawal Exclusive di Pahang.

Katanya, kejayaan penghasilan tudung tersebut sekali gus memadamkan rekod jualan sehelai tudung mereka sebelum ini bernilai RM33,000 oleh seorang wanita dari Kelantan pada tahun lalu.

Image may contain: one or more people and people standing

“Tudung mewah ini dihasilkan sepenuhnya menggunakan kain jenis Voile, yang diimport dari Jepun dan bertatahkan lebih 10 warna batu kristal Swarovski.

“Ia dibuat sepenuhnya di Austria dengan ilham padang pasir berbunga, sesuai dengan personaliti pemiliknya,” katanya pada majlis penyampaian tudung termahal tersebut di Hotel St. Regis di sini.

Image may contain: 5 people, including Jaja Ishak, people sitting

Walaupun terkenal dengan tudung mewah, Bawal Exclusive turut menawarkan pelbagai pilihan rekaan dan warna tudung bermula dengan Bawal Tabur serendah RM57 sehelai.

Image may contain: one or more people and people standing

Mengimbau perjalanan perniagaannya, Haliza berkata, tiada siapa yang menjangka perniagaan yang beliau mulakan bersama suami, Mohd Rosli Awang pada tahun 1998 kini mampu menjadi jenama tudung yang semakin terkenal.

Image may contain: 3 people, including Jaja Ishak, people smiling, people standing

"Bermula di gerai kecil di Jalan Tunku Abdul Rahman, Bawal Exclusive kini bukan sahaja memiliki bangunan sendiri, bahkan turut mempunyai 10 butik premium dan 35 ejen jualan di seluruh Malaysia,” katanya.

Sementara itu, pemilik butik ByQiss by Bawal Exclusive, Datin Hamizan Putih berkata, walaupun ada pihak yang mempersoalkan kewajaran membeli tudung bernilai ribuan ringgit, namun tidak salah untuk para wanita dihadiahkan atau menghadiahkan diri sendiri dengan tudung eksklusif tersebut.

Image may contain: 1 person, standingt

"Sebagai wanita yang istiqamah dalam menjaga aurat, tidak salah rasanya untuk memakai tudung eksklusif ini kerana ia akan turut memberi motivasi kepada wanita untuk bekerja lebih keras terutamanya dalam kalangan wanita pantai timur yang terkenal dengan semangat keusahawanan mereka," katanya.


Image may contain: 2 people, including Jaja Ishak, people smiling, people sitting


Temubual bersama Jaja Ishak Consultan BAWAL EKSEKUTIF

Image may contain: Jaja Ishak and Adza Irdawati Adenan, people smiling, people standing

Menurut kenyataan Jaja Ishak yang merupakan Consultan kepada jenama ini di FB nya " Sesungguhnya tidaklah menjadi suatu kesalahan apabila pembeli tersebut benar-benar melebihi kemampuan untuk memiliki apa yang disukainya
Katanya lagi . Tidak perlu kita untuk mempertikai ibadah seseorang itu, contohnya dari amalan bersedekah, amal ibadah dan sebagainya, kerana kita tidak akan pernah tahu kebaikannya yang disembunyikan malah boleh jadi amalan mereka jauh lebih baik daripada kita yang suka mengata.
Bersyukur apabila, amanah ini dapat dijalankan sebaik mungkin serta diharapkan telah memuaskan hati pelanggan.

Sebenarnya saya sendiri amat bersetuju dengan kenyataan Jaja Ishak itu, Jika mereka mampu membeli kenapa harus dipertikaikan. Lagipun barang yang dibeli tu digunakan untuk menutup aurat. Aurat adalah salah satu yang harus dan WAJIB dijaga oleh setiiap kaum wanita beragama Islam. Jadi aurat sangat berharga PRICELESS.. Maka sesuailah juga ia ditutup oleh tudung yang sangat tinggi nilainya juga . Betul tak?

Image may contain: 2 people, including Adza Irdawati Adenan, people smiling, people sitting


Walau apa pun , saya tetap berasaa bangga kerana menjadi salah seorang yyang dapat melihat dan menyentuh TUDUNG BAWAL TERMAHAL DIDUNIA ni pada majlis petang tadi. Fuhhh entah bila lagi dapat peluang macam tu kannnnnn..

Saya doakan semoga mereka terus maju jaya daan supaya dapat mengembangkan perniagaan di luar negara sekaligus dapat menaikkan dan mengharumkan nama Malaysia di mata dunia insyaallah.



Monday, February 11, 2019

Nestlé Sokong Kecelikan Braille Sumbang RM45,000 kepada Masyarakat Cacat Penglihatan


Nestlé Sokong Kecelikan Braille
Sumbang RM45,000 kepada Masyarakat Cacat Penglihatan

PETALING JAYA, 4 Februari 2019 – Selaras dengan matlamat Nestlé Malaysia untuk meningkatkan kualiti hidup dan menyumbang ke arah masa depan yang lebih sihat, syarikat baru-baru ini menyumbang bahan bacaan Braille bernilai RM45,000 kepada Yayasan Orang Buta Malaysia (YOBM). Bahan bacaan yang bersamaan 1,000 buku itu akan membantu 500 kanak-kanak buta dan cacat penglihatan.

Image may contain: 17 people, including Chom-b Shazma, people smiling, people standing and indoor

Pn. Nirmalah Thurai, Pengarah Eksekutif Hal Ehwal Korporat, Nestlé Malaysia berkata, “Kami amat komited untuk membawa perubahan bermakna dalam kehidupan mereka yang memerlukan. Sebagai sebuah syarikat yang menyokong keterangkuman dan kepelbagaian budaya, kami percaya bahawa setiap insan sewajarnya diberi peluang yang sama untuk membaca dan menulis, termasuk golongan buta. Kecelikan braille adalah satu komponen penting dalam pendidikan kerana kemahiran ini membuka pintu dan menambah peluang untuk orang buta dan cacat penglihatan. Kami berharap sumbangan ini dapat membantu menambah baik kadar celik huruf dalam kalangan orang buta dan cacat penglihatan di Malaysia.”

Image may contain: 8 people, including As Legacy Atie Lieza, people smiling, people standing

Menurut En. Silatul Rahim Dahman, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama YOBM, “Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Nestlé Malaysia kerana bermurah hati memberi sumbangan ini dan sekian lama menjadi penyokong kuat masyarakat buta. Sumbangan ini pasti akan memberi banyak manfaat kepada masyarakat kami, terutama sekali kanak-kanak. Di YOBM, kami percaya bahawa pendidikan boleh memutuskan kitaran diskriminasi dan kemiskinan, dan buku-buku ini pasti akan memberi peluang kesaksamaan kepada masyarakat kami.”


Image may contain: 7 people, people smiling, people standing

Mengenai Nestlé Malaysia
Nestlé merupakan pengeluar makanan dan minuman terbesar di dunia. Beribu pejabat di Switzerland, Nestlé beroperasi di 189 buah negara di seluruh dunia, dan seramai 328,000 orang kakitangan kami komited terhadap matlamat Nestlé, iaitu untuk mempertingkatkan kualiti kehidupan serta memainkan peranan untuk membina masa depan yang lebih sihat. Prestasi kami dipacu oleh strategi Pemakanan, Kesihatan dan Kesejahteraan kami.  Menjana khasiat rakyat Malaysia sejak 1912, Nestlé telah meraih kepercayaan para pengguna kami menerusi jenama dan produk kami yang bermutu tinggi. Kami juga komited untuk mempertingkatkan kualiti kehidupan masyarakat di mana kami beroperasi, sambil mengekalkan kecemerlangan dan ketelusan produk Halal kami. Ini sejajar dengan janji kami untuk menawarkan GOOD FOOD, GOOD LIFE kepada semua. Untuk ketahui lebih lanjut tentang usaha kami menjana khasiat rakyat Malaysia melebihi seabad, sila layari www.nestle.com.my atau kunjungi laman Facebook kami di http://www.facebook.com/NestleMalaysia


Monday, December 17, 2018

17 hari sale RM10 ribu dengan AS LEGACY

Saya baru je join buat business dengan AS LEGACY milik Dato Aliff Syukri.. Dengan ekonomi tak menentu kene cari 2nd income.. Tapi tak sangkaaaaaaa sejak join team AS LEHACY ni sale meroketttt... Marketing Dato memang boom!!!! Tq Dato saya dan team dapat buat sale RM10k dalam masa 17 hari!!!! 


Sapa nak join team saya.. boss akan ajar cara buat business buat sale buat duit kepok kepok insyaallah 


Sapa nak join blh call whatsapp no di bawah ye http://www.wasap.my/60146654574/joinASLegacy


Sunday, December 9, 2018

ECZEMA THERAPHY CREAM AS LEGACY Produk oleh Dato Aliff Syukri

Alhamdullilah akhirnya setelah lebih 22 tahun Mak Dara menulis skrip drama TV akhirnya mak nambah satu lagi cabang untuk mak carik rejeki iaitu dengan meniaga. Yesss Mak dah join business mobile bersama Dato Aliff Syukri.. Aummm gempak takkk hehehe. Jadi hari ni mak nak share dengan korang tentang Bisness Online Bersama AS LEGACY by Dato Aliff Syukri

hari ni Mak Dara nak kongsi dengan anda tentang produk ECZEMA THERAPHY CREAM


No automatic alt text available.
ECZEMA THERAPHY CREAM membantu untuk penyakit


🔥 Eczema

🔥 Kuli Kering

🔥 Parut
🔥 Ruam
🔥 Gatal - gatal
🔥 Gigitan Nyamuk
🔥 Kudis
🔥 Kurap

Image may contain: one or more people

Image may contain: one or more people
TESTIMONI
Image may contain: text

No automatic alt text available.




CARA PENGGUNAAN⤵️

Sapukan krim pada kulit yang bermasalah secara rata.


Image may contain: text



Harga : 
RM39.90 semenajung
RM43.90 sabah/sarawak

Nak tahu lebih lanjut jom
whatsapp saya di 0143729561

atau PM saya di fb saya
https://www.facebook.com/adzairdawati 
https://www.facebook.com/groups/aslegacy.my/


Saturday, December 8, 2018

GENTEL HARUMNITA JAMU MAKJUN KESIHATAN WANITA AS Legacy oleh Dato Aliff Syukri

Alhamdullilah akhirnya setelah lebih 22 tahun Mak Dara menulis skrip drama TV akhirnya mak nambah satu lagi cabang untuk mak carik rejeki iaitu dengan meniaga. Yesss Mak dah join business mobile bersama Dato Aliff Syukri.. Aummm gempak takkk hehehe. Jadi hari ni mak nak share dengan korang tentang Bisness Online Bersama AS LEGACY by Dato Aliff Syukri

hari ni Mak Dara nak kongsi dengan anda tentang produk GENTEL HARUMNITA MAKJUN KESIHATAN WANITA by AS Beauty 


Khas Untuk Wanita yang ada masalah senggugut, period tak teratur. Nak naikkan aset yang kendur dan sihatkan dalaman. Jom kita consume gentel HARUMNITA.


No automatic alt text available.
packaging baru
.
Bila dalaman sihat, pasti wajah berseri-seri dan makin awet muda lepas ni.

Antara Kebaikan gentel harumnita
Mengempiskan perut
Mengatasi masalah keputihan
Mengeratkan otot-otot faraj
Mengubati sakit pinggang
Menganjalkan payudara dan punggung
Melancarkan haid & menghilangkan senggugut.
Menghilangkan bau badan
Awet muda
Menghilangkan lesu badan

No automatic alt text available.

Cara Penggunaan
Ambil 1 biji sebelum makan (3 kali sehari)

Image may contain: text

No automatic alt text available.

KEBAIKAN GENTEL HARUMNITA

Image may contain: text

HARGA
No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Nak tahu lebih lanjut jom 
whatsapp saya di 0143729561 

atau PM saya di fb saya 


Teh Kuruskan badan Slimming Bizzi Boddy Green Tea AS LEGACY oleh Dato ALiff Syukri

Alhamdullilah akhirnya setelah lebih 22 tahun Mak Dara menulis skrip drama TV akhirnya mak nambah satu lagi cabang untuk mak carik rejeki iaitu dengan meniaga. Yesss Mak dah join business mobile bersama Dato Aliff Syukri.. Aummm gempak takkk hehehe. Jadi hari ni mak nak share dengan korang tentang Bisness Online Bersama AS LEGACY by Dato Aliff Syukri

hari ni Mak Dara nak kongsi dengan anda tentang produk Slimming Bizzi Boddy Green Tea 

Image may contain: 1 person

Yang diformulasi khas untuk anda yang ingin menurunkan berat badan secara sihat dan selamat. bukan sahaja setakat boleh menurunkan berat badan juga berfungsi mengawal selera makan membuatkan anda sentiasa kenyang sepanjang hari dan berfungsi membuang toksin, detox dalaman dan mencantikkan kulit.

🍃*BIZZI BODDY*🍃

🎀 Cara penyediaan:
Bancuh 1 paket dengan air suam 150ml waktu pagi sahaja.


Image may contain: 1 person, sitting and hat

🌞 Simpan ditempat yang kering pada suhu bilik.

🍃Kesan dari BIZZI BODDY tekak terasa mual dan hilang selera makan. Najis akan keluar dan akan mencairkan lemak


No automatic alt text available.

Tips untuk kesan lebih cepat 

🍶Banyak kan minum
air kosong utk dapatkan kesan yang optimum.


Image may contain: text

HARGA
No automatic alt text available.

Nak tahu lebih lanjut jom 
whatsapp saya di 0143729561 

atau PM saya di fb saya 


AS LEGACY Gel Mandian Bidara

Alhamdullilah akhirnya setelah lebih 22 tahun Mak Dara menulis skrip drama TV akhirnya mak nambah satu lagi cabang untuk mak carik rejeki iaitu dengan meniaga. Yesss Mak dah join business mobile bersama Dato Aliff Syukri.. Aummm gempak takkk hehehe. Jadi hari ni mak nak share dengan korang tentang Bisness Online Bersama AS LEGACY by Dato Aliff Syukri

hari ni Mak Dara nak kongsi dengan anda tentang produk Gel Mandian BIDARA AURA 7 HERBA

Image may contain: drink

🍃Kebaikan daun bidara:
Penawar sihir,saka & santau
Merawat gangguan makluk halus
Menghilangkan kotoran dan bau badan
Memberi aura positif
Memberi kesegaran sepanjang hari
Image may contain: drink and text

Cara Penggunaan Gel Mandian :
🍃Mandi dan ratakan gel mandian bidara aura 7 herba.
🍃Digalakkan guna setiap pagi dan petang supaya dapat melindungi diri sepanjang hari.
Image may contain: drink



🌷🌸Kandungan Gel Mandian Bidara🌸🌷:
Limau perut + Garam bukit + Daun bidara + Bunga mawar + Aroma theraphy

Harga Jual ( Tidak termasuk pos)
RM25.00
Postage RM8SM / RM12SS

Nak tahu lebih lanjut jom
whatsapp saya di 0143729561

atau PM saya di fb saya
https://www.facebook.com/adzairdawati 
https://www.facebook.com/groups/aslegacy.my/


Jom Join Bisness Online Bersama AS LEGACY by Dato Aliff Syukri

ANDA INGIN MEMBINA KERJAYA DALAM BISNES ONLINE??
PRODUCT KELUARAN TERBARU DATO' ALIF SYUKRI TERLAJAK LARIS!
TIDAK TAHU PRODUK APA INGIN DIJUAL??
TIDAK TAHU CARA BERNIAGA ONLINE??

Perghhhh ayat Mak Dara macam ayat usahawan tak ke ayat iklan hahaha.. Hai Assalamualaikum. Alhamdullilah akhirnya setelah lebih 22 tahun Mak Dara menulis skrip drama TV akhirnya mak nambah satu lagi cabang untuk mak carik rejeki iaitu dengan meniaga. Yesss Mak dah join business mobile bersama Dato Aliff Syukri.. Aummm gempak takkk hehehe. Jadi hari ni mak nak share dengan korang tentang Bisness Online Bersama AS LEGACY by Dato Aliff Syukri

Image may contain: 1 person, sitting, text and indoor

Mak Dara cuma nak bantu yang mana betul2 nak cari side income. Segala ilmu, info dan tips diberikan secara percuma sahaja. Jadi Mak Dara perlukan yang benar2 berminat nak cari duit tepi. Kalau sekadar suka2 mak tak nak sebab nanti rugi je ilmu yang kita bagi pada orang yang tak menghargai kan. 

Kalau anda rasa anda kena cari duit dengan menggunakan hp sahaja. Ini adalah jalan yang terbaik! Dan kalau anda tak ada modal tuk mula apa2 bisnes inilah masanya. Nak dengan tak nak sahaja. Tiada sebarang yuran dikenakan! 

Awak buat awak dapat. Mana ada produk baru keluar berapa minggu dah nak keluar Buletin Utama???!!!! Kau ghase produk ni meletop ke tidak???!!!!! Apa lagi tunggu kita je nak dengan tak nak jer. Terjah je la. 

Jangan fikir lama sangat!!!! Jom redah dulu!!!! Bisnes kena berani!!!!
Lambat tinggal!!!!


Jom join kami SEKARANG!!!

Jom sertai kami *AS BEAUTY BY DS ALIFF SYUKRI* dan jadi orang terawal dalam keluarga kami.
Produk terbaru yang akan meletop 2019

Apa anda dapat?
Jana pendapatan 4angka sebulan
Reward untuk sale cecah target
Ilmu marketing kami bagi
Bahan-bahan marketing kami sediakan
Marketing kos RM15juta fb ads/tv/radio/ig review/ig ads/surat khabar/bilboard dan banyak lagi


TUGAS ANDA??
- Promote sahaja.
- POS kami buat
- STOK kami simpan bukan Anda.

🔥BERMINAT??
Agen / Dropship / share partner?

Nak tahu lebih lanjut jom ke blog https://aslegacymy.blogspot.com/ atau whatsapp Mak Dara di 0143729561 atau PM mak di fb saya https://www.facebook.com/adzairdawati




Monday, November 26, 2018

Kisah Balu - Kenapa Mak Dara Mahu Menulis Kisah Tentang Balu



Beberapa hari yang lalu , Mak dara dapat mesej daripada seorang teman balu .. adoiiii nak sedih pun ada nak tergelak pun ada dgn mesej dia.. sedih sebab ya betul Mak Dara dah lamaaaa stop buat video atau post mengenai balu.. hmmm entah le Mak dara pun tak sure sbb apa Mak stop.. 
haaaa apasal aku stop ek 🤔 haaaa kau .. mcm nk jawab soklan spm kekdahnya hehe.. tp surely not becoz Mak Dara dah tak balu lagi .. still masihhhhh memegang title tu hahahaha .. nahhhh lps berbalas msg terus call dia n kami pon meroyan bersama haha

Image may contain: text that says '10:35 online saya pernah contact saya pernah wa sis video balu tu. Tp thn lps la entah sis igt lg ke video video dan sis pasal balu byk tolong saya masa suami saya passed away thn saya ucapkan tq saya ok skit. Alhamdulillah tp kdg lonely jugak. Saya scroll cari video atau post ttg balu di sis to takde. Takde yg baru ke sis. buatla baru. Sis byk tlg balu. Jgn stop. Takde org nk cakap bg pihk kita Ke sis dah tak balu lagi ke sorry sis gurau je.. ok sis tc ok Bila blh jumpa sis kann'
Insyaallah nnt ada masa masa terluang skit saya akan buat posting dan video baru ya..
sis N**** haaaa dah kene upload ur soalan panas u hahahaha .. u yg izinkan i share le kekeke.. igt tau u setuju i nak masukkan u dlm video i nnt . Meh kita dua balu membebel sama sama pasal life kita 🤣😝😘😘😘

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK