Saturday, October 20, 2018

FACIAL OAT MASK Dan RAWATAN SKIN TAGS DARI SPA MUSLIMAH BIOPEARL TERBAIK DI SETIA ALAM

Wanita dan kecantikkan memang tak dapat dipisahkan. Kita akan sentiasa mencari produk atau rawatan terbaru untuk kita cuba dan pakai untuk cantik betul tak? Tapi adakah semua produk atau rawatan yang kita cuba tu selamat? Haaaa jangan main taruk je semua bahan kimia kat muka tu dik.. Muka nak pakai lama tuuu hehehe.. Apakata kita cari rawatan atau produk yang betul betul bagus dan berkesan. Jadiiiii.. Hari ni Mak Dara nak kongsikan dengan anda pengalaman Mak Dara menjalani dua jenis rawatan yang sungguh lain dari yang lain iaitu rawatan FACIAL OAT MASK dan juga rawatan pembuangan Skin Tag yang terdapat di SPA BIOPEARL  SETIA ALAM

Image may contain: table and indoor

SPA BIOPEARL
SPA BIOPEARL  SETIA ALAM merupakan sebuah spa khas buat muslimah.. Haaa bagi kita yang muslimah dan terutamanya yang berhijap tak payah lagi pening pening untuk cari spa yang ada ruang tertutup khas untuk kita yang berhijab lagi.. Tak perlu gusar nak kena jaga aurat sana sini masa nak dapatkan rawatan, sebab dalam spa ni semua staff dan kakitangan adalah wanita uols.. 

Image may contain: Zaiti Noordin, smiling
Puan Zaiti Noordin Founder Produk Zeeta 
dan Co Founder Biopearl

SEBELUM RAWATAN
Terbaikkkk mengenai Spa Biopearl ni.. Sebaik saja anda masuk kedalam Spa anda akan bertemu dengan staff mereka yang sangat ramah tamah. Rasa macam dah kenal lamaaa dah hehe. Dan perkara pertama yang harus dilakukan ialah kita akan mulakan dengan sesi consultation bersama beautician. Sesi consultation ni adalah untuk mengetahui apakah masalah yang anda hadapi? Masalah jerawat ke, jeragat, masalah kulit muka ka badan ka ke, masalah sakit badan na berurut ke? dan kemudian diorang nak tahu apakah goal anda? Nak cantik macam artis korea ke atau macam mana, just habaq saja kat depa dan mungkin depa akan cadangkan dengan pakej pekej yang menarik. 

Dan setelah mereka memahami apa masalah anda mereka akan mencadangkan rawatan yang sesuai untuk menyelesaikan masalah anda.. Haaa bukaan pakai masuk spa main pilih pilih rawatan , macam pilih makanan dalam menu dan terus order ye hehe.. Di Spa Biopearl mereka memang sangat sangat mengambil berat akan keadaan kulit anda. Kalau sesuai rawatan yang anda pilih mereka akan kata sesuai. Kalau tak sesuai rawatan yang anda pilih diorang akan cadangkan rawatan yang dapat menyelesaikan masalah anda tu... Tapi lebih baikla dengar nasihat yang lebih pakar. Keje diorang hari hari nengok dan rawat orang. Dioarang semua sangat sangat terlatih. So diorang tahulah macam mana nak bantu kita, betul tak hehe
Image may contain: 2 people, people sitting and screen
Mak Dara sedang terangkan kepada Beautucion dan Puan Zaiti tentang
maasalah di wajah Mak.

Image may contain: one or more people
Kalau dah keturunan anak mami tu tak sah sembang tangan tak terangkat..
yang masalah muka bukan tangan ahahahahah

Image may contain: 1 person, sitting
Macam banyak lak masalah kulit muka mak dok komplen kat depa hahaha


Selesai saja sesi Consultation maka mereka cadangkan Mak Dara menjalani dua rawatan iaitu FACIAL OAT MASK Dan RAWATAN SKIN TAGS . Haaa rawatan apa tu siap ada oat.. nak suruh makan ka buat rawatan haha.. Sattt mak kasi clear kan hangpa na..

FACIAL OAT MASK 
Image may contain: 1 person

Kalau korang nak tahu FACIAL SIGNATURE OAT MASK PALING LAKU KERAS! DI SPA BIO PEARL SETIA ALAM ! PALING LARIS! PALING MELETOP! PALING WIN RESULT nak habaq hangpaaaaa... Mak Dara difahamkan rawatan menggunakan oat ini direka khas oleh founder Biopearls sendiri.. Fuhhhh Mak Dara sangat sangat terujaaaaa nak dapatkan rawatan yang terpanas di pasaranan ni..

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing
Bersiap ke bilik rawatan
Image may contain: indoor
bilik rawatan yang sangatttt selesa..

Image may contain: 1 person
Fuhhh sejukk je rasa . Bau macam mushroom soup pun ada hehe

KEBAIKKAN RAWATAN OAT MASK
- Mengandungi Vitamin B1 & Fosfor bagi membaiki sel
- Mengencang & Menegangkan Kulit
- Mencerahkan Kulit secara semulajadi
- Memudarkan parut 


Video Mak Dara semasa rawatan OAT MASK
Apa yang Mak boleh cakap apabila dah selesai dapatkan rawatan ni ialah. FRESHHHHH!! memaang freshhh raasa kulit muka tatkala mask diperbuat dari oat tu ditanggalkan dari wajah Mak. Muka pun rasa nampak cerah sikit. Tepi tepi hidung yang macam berpasir pun clear habis.. Rasanya antara banyak banyak facial yang Mak Dara pernah lakukan.. Rawatan Oat Mask ni paling cepat nampak result.. Ni baru sekaali buat.. Kalau berkali kali? Fuhhhh mau gojesss terus mak kan kan kan hehehe...
RAWATAN SKIN TAG 
Nak tahu apa itu rawatan SKIN TAG? Rawatan SKIN TAG merupakan prosedur merawat biji di muka seperti biji di bawah mata . Untuk anda yang mengalami masalah muka berbiji-biji sampai rasa hilang confident, kulit kusam & liang pori terbuka, membuang whitehead & blackhead rawatan ni memang yang paling sesuai untuk anda.

Image may contain: one or more people and closeup
pic credit to Spa Biopearl

KEBAIKAN RAWATAN SKINTAG

- Proses rawatan untuk menghilangkan biji yang timbul jelas di muka supaya muka kelihatan bersih dan flawless.
- Rawatan terbaik untuk kulit muka yang mempunyai biji-biji kecil yang selalu merunsingkan anda.
- Membuang whitehead & blackhead
- Mampu menegangkan kulit muka dgn rawatan menggunakan formula dari France.
Image may contain: one or more people
pic credit to Spa Biopearl

JANGAN BIARKAN SKIN TAGS DAN OIL CYST 
MENGGANGGU PENAMPILAN ANDA...
.
Skin tags atau lebihan kulit banyak di kulit wajah tetapi tidak tahu cara nak buang. Antara penyebabnya ialah
- Faktor keturunan.
- Kolestrol berlebihan.
- Penjagaan kulit yang tidak betul dan konsisten.
Skintag dan oil cyst ni kalau tak dibuang dengan segera, boleh menjadi bertambah banyak dan membesar tau! Kulit muka juga akan kelihatan kotor dan tidak sekata.. Walaupun dah cover dengan make-up, masih nampak jugak timbunan kutil dan oil cyst ni.. Jadi jangan jadi pembiak lebihan kulit ok..

RAWATAN SECARA MANUAL

Satu kelebihan yang Mak Dara paling sukaaaaa di SPA BIOPEARL berbaanding spa spa yang lain ialah!!! kebanyakkan rawatan dijalankan secara MANUAL baq hangg.. Kata Puan Zaiti. Walaupun di spa mereka terdapat banyak alat alatan canggih dan terkini namun mereka lebih suka menggunakan proses rawatan secara manual. Memang sangat sangat RARE ok!!!!!.

Haaaa macam manaaaa?? Teruja takkkk?? Kalau nak tahu lebih detail mengenai rawatan rawatan yang ada di Spa Biopearl boleh nengok Video interview mak dara dengan Puan Zaiti di bawah ni 

Video interview mak dara dengan Puan Zaiti Noordin

‪STUDENT PROMOTION
Haaa di Spa Biopearl ada menawarkan pakej rawataan untuk para pelajar sekalian.. Hangpa para pelajar sekalian jangan lepaaskan peluang.. Jagalah kecantikkan dari dok tengah muda ni.. Jangan tunggu dah tua macam mak baru tergedik gedik nak pi dapatkan rawatan tau hehehe.. 

Image may contain: 1 person, eyeglasses
.
Jom dapatkan DISCOUNT PRICE bagi STUDENT yang berminat untuk lakukan rawatan di Bio Pearl SPA Setia Alam

Discount 15% - SINGLE SESSION
Diacount 20% - PACKAGE

Sooo la ni mak dan anak dah boleh sama sama dapatkan rawatan di Spa Biopearl Setia alam.. Jadi apa tunggu lagi jom cantik bersama sama.. Untuk mengetahui info lebih lanjut boleh hubungi mereka di:








ALAMAT SPA BIOPEARL
No.29-1-1, Jalan Setia Prima A, U13/A 
Setia Alam 40170, Selangor .

CALL / WHATSAPP

WAKTU OPERASI

Isnin - Jumaat
10.00 am - 7.00 pm
Sat 9am - 4pm
Sun 9am - 6pm

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, selfie and closeup Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, closeup
one happy customer.. Terima kasih SPA BIOPEARL SETIA ALAM!!!!! muah ciketttt

Wednesday, October 3, 2018

TERLAJAK LENA DENGAN BANTAL ALA HOTEL JENAMA LEYNA


TERLAJAK LENA DENGAN BANTAL ALA HOTEL JENAMA LEYNA

Nak cari bantal.. nak cari bantal..Nak cari bantal.. nak cari bantal ala hotel.. Yes dah bermacam jenis bantal dah mak dara cuba.. bantal kekabu, bantal bulu itik.. bulu angsa.. bantal kapas, bantal sintetik.. bantal berubat.. ehh macam macam jenis bantal telah mak dara cuba.. Tapi semua macam tak ngam dengan Mak Dara. Almaklumlah Mak Dara ada INSOMNIA. Memang susah naw nak dapat lelap apatah lagi nak tidoq lena.

Last last kawan Mak Dara kenalkan Mak Dara dengan bantal jenama LEYNA . Mulanya malas dah nak berhabis duit lagi untuk beli bantal baru. Tapi cuba je lah untuk jaga hati teman Mak yang ikhlas nak tolong mak tu... Maka Mak pun dapatkan dua biji bantal Leyna dari nombor telefon ejen yang diberikan oleh teman Mak tu.. Maka.......


TADAAAAAAAAAA.... MAK DARA BERSAMA BANTAL LEYNA

Tapiiiii sebelum kita kesana... Rewind balik saat saat Mak Dara menerima bantal LEYNA ni ok!!! Ala ala drama suka buat flashback gitew......

TANGGAPAN PERTAMA / FIRST IMPRESSION

Tatkala Mak terima je bungkusan bantal ala hotel ni. Mak dah cuak.. Eh apahal nipis naw . Macam mana nak tidur dengan bantal senipis ni.. Kalau ditindan dua tiga lapis pun belum tentu boleh tidur ni..


Tapi bila mak gunting aje plastik bungkusan bantal tu.. ZASSSSSSSSSS!!!! terus kembang setaman uols... GEBUUUUUUUUUUnyaaa mak ai... Rupa rupanya dioraang memang sengaja bungkus kasi nipis supaya senang diorang pos dan hantar pada pelanggan. Hmmm masuk akal jugak.. Kalau pelanggan nak beli sepuluh bantal jenuh nak kena hantor dengan van.. Ni kalau dah di pack nipis begini hantar atau pick up dengan motor pun takde hal ni..

gebuuuuu kannnnnn...

CORAK


Bila dah keluar dari sarung plastik.. Bila dah gebu setaman.. Baru Mak perasan sesuatu.. Iaitu CORAKnya.. Perghhhh Corak bantal LEYNA ni nampak exclusive dan cantik. Sekali pandang seperti bersarung bantal tetapi bukan.. memang itu adalah bantal itu sendiri. Haaaa save duit mak tak yah beli sarung bantal lagi.. Dan yang paling besttttt sebab warna dan coraknya memang sesuai dengan tema rumah mak dara yang monochrome iaitu hitam putih.. Sesuwaiiii oii..

FABRIK

Patutlah selesa naw naw.. Rupanya Bantal Leyna ni gunakan kain cotton. Kain kapas memang le selesa dan sejuk je kan.. Pegang pun dah sedap.. Tu belum letakkan kepala atas bantal ni lagi ni..

Bantal Leyna ni diisi dengan ISIAN POLYESTER YANG BERKUALITI TINGGI DAN BERMUTU. Disebabkan itu lah bantal LEYNA ni GEBU GABAS. Bukan itu sahaja,sekiranya dibasuh berulang kali sekalipun isiannya TIDAK BERKETUL-KETUL.

isian polyester

KEPALA dan BAHU FRIENDLY

Bantal LEYNA sangatlah SELESA dan direka BERSESUAIAN dengan KEPALA dan BAHU. Dan tidak ada masalah lagi dengan sakit kepala dan bahu selepas bangun tidur. Haaa Mak dara bukan saja ada masalah Insomnia. Mak juga ada penyakit Menieres Disesase.. Haaa tak pernah dengar kan penyakit ni? Ini sebab penyakit ni sangat rare . Di malaysia hanya berapa orang saja pengidapnya.. Maka bila mak kena serangan sakit ni je.. Mak akan cepat cepat telan ubat dan terus cuba tidur. Memang TERLAJAK LENA dengan BANTAL LEYNA ni.  Lepas bangun je rasa ok la sikit..Alhamdullilah..



CARA MENCUCI

Bantal LEYNA ni MUDAH DIBASUH menggunakan MESIN BASUH. Tetapi disarankan ia dibasuh menggunakan khidmat dobi.Tapi dek kerana di rumah mak dah ada wahser dengan dryer maka tak yah menggatal nak habiskan duit pegi dobi hahaha. Dannn paling penting isian polyester nya tak perlu dikeluarkan. Basuh ja sekali. JANGAN risau,isian polyesternya tak akan berketul-ketul. Tetap GEBUS GABAS lagi LEYNA ni.

abaikan laundry room mak dara yang berselirat dengan wayar wayar tu ye hehe

PIPING dan ZIP

LEYNA mempunyai jahitan PIPING di sekeliling bantal. Jadi,walaupun LEYNA ni dibasuh berpuluh kali sekalipun dalam mesin basuh ia tak kan keluar benangnya. Kekemasannya adalah terjamin.

Terdapat HIDDEN ZIP di bahagian tepi bantal Leyna ni. Tujuannya adalah untuk melaraskan ketinggian bantal. Hanya perlu keluarkan sahaja isian Polyester bantal sehingga mendapatkan ketinggian bantal yang disukai. Tapiii,janganlah pi buang pulak isian polyester tu. Simpan tau.


KELEBIHAN BANTAL LEYNA 

TIDAK MEMERANGKAP LEMBAPAN DAN HABUK. Jadinya tak kan ada masalah bantal menjadi lembik dan berbau busuk.

LEYNA mempunyai rekaan unik dari segi HYGINE. Ia TAK BERDEBU dan ANTI ALERGIK. Jadi,ia sangat sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai masalah Asma atau Resdung.

BUATAN MALAYSIA


Yessss yang penting bantal LEYNA ni buatan Malaysia. Yessss support le produk keluaran anak jati negara kita. Ni dok support jenama luaq negara buat apa betul tak? Kalau bukan kita yang support local product siapa lagi kannnnn!!!!


OK sekarang dah boleh fast forward ke masa kini. No more flashback flashback macam dalam drama tu ye hehehe..



Pendek kata .. BANTALL LEYNA ni memang sangat sangat sangat SELESA ! dan multipurpose.. Boleh jadi bantal untuk tidur, jadi lapik untuk buat keje atau update blog.. dan macam macam lagi la.. Ikut kreatif korang. Yang penting akan dijamin TERLAJAK TIDUR bersama Lena.. Tak percaya? Cubalah dulu baru tauuuuu.. Tapi kompom korang nak tau berapa harganya kannnnn...


Harga untuk sebijik bantal LEYNA untuk semenanjung adalah RM39 manakala untuk Sabah dan Sarawak adalah RM49 sebiji. Memang sangat sangat berbaloi.. Jadi jangan terlalu kedekut untuk mendapatkan tidur yang lena tauuuu...Untuk dapatkan tidur yang cuckup dan lena sangat sangat PRICELESS.

Harga Bantal Leyna - RM39 sebiji | RM100 4 biji.

Nak tahu info lebih lanjut atau nak dapatkan BANTAL LEYNA ni bolehlah klik di link di bawah ye..





SENARAI AGENT http://bit.ly/2OmAdzA

Disebabkan Mak Dara over exited dan teruja dengan bantal Leyna ni maka mak pon buat video review.. Moh le nengok sesamer..


Haaa amacam ada gaya jadi model iklan tak? kofkofkof.. hahaha.. Ok jangan lupa dapatkan BANTAL LEYNA.. Moh le kita leyna diulit bintang bersama sama dengan bantal ala hotel ni... jommmm...



Sunday, September 30, 2018

SINOPSIS FILEM TANGISAN AKINABALU

Sebuah lagi filem tempatan kita yang bertajuk TANGISAN AKINABALU telah mula ditayangkan di seluruh pawagam tanah air pada 27 September 2018. Meh Mak Dara nak kongsikan dengan korang sinopsis filem ini..

Tragedi gempa bumi di Ranau jadi inspirasi filem Tangisan Akinabalu

SINOPSIS TANGISAN AKINABALU

Sejak tamat persekolahan, Raymond, Nikki dan Pitrus bertekad dedikasikan hidup sebagai malim gunung meski berdepan tentangan keluarga masing-masing yang mahu mereka mencari pekerjaan lebih selamat.
Perlakuan beberapa pelancong berbogel di puncak kinabalu telah mencetus polemik hingga diperkata masyarakat dunia. Bagi kepercayaan masyarakat Dusun, tindakan tersebut telah mencemar kesucian gunung dan bakal menimbulkan kemarahan Aki (penunggu gunung kinabalu). Isu ini disokong Ginsuan, seorang bekas malim gunung yang dituduh gila kerana sering memperkatakan tentang visinya yang mampu melihat keruntuhan gunung kinabalu dalam masa terdekat.
5 Jun 2015 menjadi titik perubahan yang mengubah keseluruhan landskap. Gempa bumi dengan kekuatan 6.9 pada skala Richter telah menggoncang struktur gunung kinabalu. Donkey Ears dan Tunku Abdul Rahman yang merupakan mercu ikonik turut musnah. Raymond, Nikki, Pitrus berserta pelancong masing-masing melalui detik hidup mati apabila serpihan besar batu-batu gunung berguling menuju laluan pendakian mereka.
Pusat Kinabalu Park serta-merta dihujani lautan manusia terutama pemberita dan  agensi-agensi keselamatan. Bapa Nikki dan Alma antara yang paling awal tiba bagi mengetahui perkembangan Raymond, Nikki dan Pitrus yang masih terperangkap di puncak gunung. Berita tentang ketiga-tiga mereka masih tidak didengari. Operasi menyelamat diatur bagi membawa turun mangsa. Namun setelah enam jam berlalu, masih tiada sebarang tindakan dilakukan. Keadaan ini menimbulkan perdebatan terutama di kalangan keluarga mangsa yang mendesak operasi menyelamat disegerakan sedangkan pihak agensi keselamatan pula menanggung risiko terhadap tambahan jumlah kematian di kalangan penyelamat sekiranya berlaku lagi gegaran susulan. Selain itu, cuaca buruk turut merencat penerbangan helikopter ke puncak gunung.
Biding berserta sekumpulan malim gunung tidak mampu lagi menunggu. Mereka kemudiannya nekad melanggar protokol keselamatan dan bergegas mendaki bagi melakukan operasi penyelamatan kerana mereka sedar cuaca sejuk akan membunuh semua mangsa yang terperangkap di atas gunung sekiranya operasi menyelamat masih tertangguh. Dilema tersebut hanya mampu disaksikan Ginsuan dengan linangan airmata.
Operasi menyelamat akhirnya dilakukan setelah keadaan cuaca mula stabil untuk penerbangan helikopter ke puncak gunung. Beberapa pasukan dari agensi keselamatan turut mengekori pendakian Biding dan kumpulannya. Nikki dan para pelancong antara kumpulan terawal selamat sampai ke kaki gunung. Linangan airmata Nikki menimbulkan persoalan kerana kelibat Raymond dan Pitrus tidak kelihatan..
OFFICIAL TRAILER FILEM TANGISAN AKINABALU


REVIEW FILEM TANGISAN AKINABALU

Yessss dah lama Mak Dara tak review filem kannnn.. Ok apa kata kali ni Mak Dara nak review sebuah lagi filem tempatan kita yang bertajuk TANGISAN AKINABALU. Sebelum tu meh Mak Dara belanja posternya dulu. Tadaaa....

Tragedi gempa bumi di Ranau jadi inspirasi filem Tangisan Akinabalu

ADAPTASI DARI KISAH BENAR

Walaupun sudah lebih tiga tahun berlalu, namun tragedi gempa bumi yang telah berlaku di Ranau Sabah masih tetap dalam ingatan. Kita telah kehilanggan 18 nyawa yang terdiri daripada beberapa orang pendaki dan juga beberapa "HERO YANG TAK DIDENDANG" (The Unsung Hero) iaitu malim gunung. Dan siapa sangka kisah pilu ini telah memberi ilham kepada Datuk Jurey Rosly untuk mengangkat kisah itu ke layar perak dan diberikan tajuk TANGISAN AKINABALU.

BARISAN PELAKON TANGISAN AKINABALU

Barisan pelakon yang membintangi filem ini ialah Yuri Mejal, Phanthegerow, Yus Waisar, Syaiful Zero, Hosiani Keewon, Marlin Malalin dan Datuk Yusof Haslam . Yang paling menarik dalam filem ini ialah hampir semua pelakon utamanya adalah pelakon baru dan rata ratanya berasal dari Sabah. Dikhabarkan Pengarahnya Datuk Jurey telah memilih mereka dan memberi mereka kelas lakonan .


Image result for Yuri Mejal
Phanthegerow

Image result for Yuri Mejal
Yuri Mejal

Ok pause jap.. Haaa nampak tak HEROIN dan HERO filem ni?? Makkkk aiiii si Heroin persis SELENA GOMEZ.. Dan yang HERO pulak perghhhhh persis pelakon aksi antarabangsa.. Memang satu gandingan hebat antara mereka.. Namun Mak Dara palingggg teruja dengan satu lagi watak dalam filem ini iaitu Syaiful Zero...

Image result for syaiful zero tangisan akinabalu

Aduhhhh lucu betul karakter Syaiful dari kumpulan ZERO ni.. Mak Dara ternanti nanti sahaja babak Syaiful dalam filem ni.. Memang tak menghampakan langsung watak yang dibawakannya.. Dan tak sangka pula Mak Dara bahawa dalam suka ada duka.. Watak Syaiful turut terkorban dalam filem ni.. Scene tu sedih betul bah huhuu.

Pujian harus diberikan kepada Datuk Jurey dan tenaga pengajar di kelas lakonan itu , ini kerana masa Mak Dara tonton filem itu tak nampak langsung bahawa ada antara mereka yang tak pernah berlakon pun. 


BUDGET FILEM TANGISAN AKINABALU

Filem yang telah menelan pembelajaan sebanyak 2.2 juta telah ditayangkan di 32 buah pawagam seluruh negara.

SINOPSIS TANGISAN AKINABALU

Sejak tamat persekolahan, Raymond, Nikki dan Pitrus bertekad dedikasikan hidup sebagai malim gunung meski berdepan tentangan keluarga masing-masing yang mahu mereka mencari pekerjaan lebih selamat.
Perlakuan beberapa pelancong berbogel di puncak kinabalu telah mencetus polemik hingga diperkata masyarakat dunia. Bagi kepercayaan masyarakat Dusun, tindakan tersebut telah mencemar kesucian gunung dan bakal menimbulkan kemarahan Aki (penunggu gunung kinabalu). Isu ini disokong Ginsuan, seorang bekas malim gunung yang dituduh gila kerana sering memperkatakan tentang visinya yang mampu melihat keruntuhan gunung kinabalu dalam masa terdekat.
5 Jun 2015 menjadi titik perubahan yang mengubah keseluruhan landskap. Gempa bumi dengan kekuatan 6.9 pada skala Richter telah menggoncang struktur gunung kinabalu. Donkey Ears dan Tunku Abdul Rahman yang merupakan mercu ikonik turut musnah. Raymond, Nikki, Pitrus berserta pelancong masing-masing melalui detik hidup mati apabila serpihan besar batu-batu gunung berguling menuju laluan pendakian mereka.
Pusat Kinabalu Park serta-merta dihujani lautan manusia terutama pemberita dan  agensi-agensi keselamatan. Bapa Nikki dan Alma antara yang paling awal tiba bagi mengetahui perkembangan Raymond, Nikki dan Pitrus yang masih terperangkap di puncak gunung. Berita tentang ketiga-tiga mereka masih tidak didengari. Operasi menyelamat diatur bagi membawa turun mangsa. Namun setelah enam jam berlalu, masih tiada sebarang tindakan dilakukan. Keadaan ini menimbulkan perdebatan terutama di kalangan keluarga mangsa yang mendesak operasi menyelamat disegerakan sedangkan pihak agensi keselamatan pula menanggung risiko terhadap tambahan jumlah kematian di kalangan penyelamat sekiranya berlaku lagi gegaran susulan. Selain itu, cuaca buruk turut merencat penerbangan helikopter ke puncak gunung.
Biding berserta sekumpulan malim gunung tidak mampu lagi menunggu. Mereka kemudiannya nekad melanggar protokol keselamatan dan bergegas mendaki bagi melakukan operasi penyelamatan kerana mereka sedar cuaca sejuk akan membunuh semua mangsa yang terperangkap di atas gunung sekiranya operasi menyelamat masih tertangguh. Dilema tersebut hanya mampu disaksikan Ginsuan dengan linangan airmata.
Operasi menyelamat akhirnya dilakukan setelah keadaan cuaca mula stabil untuk penerbangan helikopter ke puncak gunung. Beberapa pasukan dari agensi keselamatan turut mengekori pendakian Biding dan kumpulannya. Nikki dan para pelancong antara kumpulan terawal selamat sampai ke kaki gunung. Linangan airmata Nikki menimbulkan persoalan kerana kelibat Raymond dan Pitrus tidak kelihatan..
OFFICIAL TRAILER FILEM TANGISAN AKINABALU

KESELURUHANNYA

Clap.. Clap.. Clap... Pujian dan salute harus Mak Dara berikan kepada semua pelakon , crew , penerbitan dan semua mereka yang terlibat dalam filem TANGISAN AKINABALU ini dan terutamanya pada Datuk Jurey Rosli.. Ehhhhh tak ramai tau orang yang sanggup mengambil risiko untuk menerbitkan filem di luar dari kebiasaan.. Kebiasaan macam mana? Kebiasaan seperti filem bergenre KOMEDI.. SERAM.. CINTA.. lagi kisah CINTA... kisah CINTA lagi.. Tak habis habisssssss dengan CINTA je laaaaaa yang penuh di pawagam tu! Siapa yang berani mengangkat kisah kemanusian , kisah unsung hero, kisah benar seperti ini??? Betul tak?? Jadi memang salute habis lah pada Datuk Jurey.. Semoga dengan kehadiran filem filem seperti ini akan membakar semangat penerbit penerbit yang lain untuk memaparkan lebih banyak filem yang "out of the box" seperti filem ini.. Apa apapun memang berbaloi Mak pegi nonton hari tu.. Ishhh entah kenapa bila habis je nengok si hero tu terasa bersemangattttt naw nawwww nak mendaki Gunung Kinabalu tu ehhhh hehe..


Monday, September 24, 2018

Bengkel Penulisan Skrip Bersama Sifu Rina Khan 

Saya tau ramai kawan saya tinggi imaginasinya... blh tau dari baca post post uols di FB lol . Dan ada pula yg byk juga pengkritik drama dan filem.. saya sukaaaa baca kritik kritik semua sebab korang tau mcm mana nak tambah apa utk cantikkan lagi jalan cerita sesebuah karya tu kan... 

Tapi....apakata korang transfer semua imaginasi dan kritikan membina anda ke skrip dapat jugak duit.. jom join Bengkel penulisan skrip bersama Sifu Rina Khan ... 


memang berbaloi sebab Sis Rina akan ajar sampai pandai hokayyyyyy... lepas hbs bengkel boleh dah join kitaorang jadi penulis skrip.. amacammmm 🔛✖️🔛??


Sunday, September 23, 2018

DECORATING RULES THAT YOU SHOULD BREAK NOW


DECORATING RULES THAT YOU SHOULD BREAK NOW

Just signed a new lease for a nice new apartment in serangoon and you’re not sure what you are supposed to and not supposed to do in terms of decorating? Have no fear. We’re all privy to the sometimes-overwhelming number of rules in décor and design. The coterie of rules can be endless – ceilings must be white, the sofa should always be neutral, don’t mix patterns, and the list goes on and on. However, sometimes rules are meant to be broken. Take a good look at some of the most captivating interior spaces and it becomes apparent that sometimes beauty lies within rebellion.

Read on for some decorating rules that are meant to be thrown out the window.


1. Don’t mix patterns

Don’t be afraid of mixing prints and patterns in your home. You shouldn’t feel the need to restrict the number of patterns or prints you incorporate into your space. As long as it is done tastefully and carefully, mixing and matching patterns is a wonderful way to exude a carefree, bohemian vibe.

2. Small furniture for small rooms

The logic that gave rise to this rule is due to the law of proportions. Logic goes that a smaller space will appear bigger if you use smaller pieces of furniture. However, just because you have a smaller space, you shouldn’t be afraid to incorporate some big ideas. You can still play around with proportions, like adding a couch that may take up an entire living room, or adding a large oversized painting as the focal point in a small room.

3. Chair legs must be entirely on a rug, or entirely off

Now this rule is just plain nonsense. Who’s to say that your chairs or sofas have to be right inside the boundaries of a rug? Instead of sticking to a rule like this, consider what’s best for the look and proportions of the room that you’re decorating.

4. A living room demands a couch

A couch is probably the most prominent piece in every living room. However, having a couch is not a must in design and décor. This might just end up being what makes all living rooms out there look the same. Instead, embrace your individuality. You can consider a whole combination of seating options. For example, instead of a large couch, go for a settee and several armchairs.

5. Art can only be hung on the wall

This is another outdated approach to decorating. Traditionally, art was hung from chains suspended from rails close to the ceiling. This is how you’ll find most artwork still being hung in old stately homes. However, there are actually a number of other places for you to put your art. For example, you can prop a piece of large artwork against a wall, or even as a cluster of pieces on a shelf. As long as there’s a flat surface, your options are essentially limitless.

5. Clutter is bad

You’ve probably heard it a gazillion times from a bazillion home experts: clutter is bad. However, sometimes, the cluttered look is essential to some design styles, like quintessential country house. If you have a lot of valued and interesting things, why not find ways to display all of them in a chic way? If having an interesting display of your possessions is still considered clutter, then call us hoarders by all means.

6. Overhead lighting is a must

Overhead lighting is not all it’s cracked up to be. Rather, you should consider a range of different lighting options for your space. For example, mix and match floor lamps, table lamps and wall sconces for a combined and cozy ambiance instead of just a single glaring overhead light.

7. Every room needs a pop of color

Although a pop of color can add vibrance to a room, don’t feel like you have to include it if it isn’t your thing. Sometimes, a chic neutral palette (when done right) can be equally as beautiful as a boldly colored space.

8. All windows need a treatment

Window treatments are a good way to add visual interest. However, for some spaces, having a blank window is sometimes better. For example, if you have a modern home, those gorgeous oversized windows may end up being hidden by curtains and blinds, which end up detracting from the overall vibe of your space.

9. Furniture looks best lining the wall

This has been the most classic home décor rule. However, be a bit rebellious and learn to play with your furniture placement. If the space allows and it the proportions are right, consider playing your furniture off the walls. Float a long thin table behind the couch, or use hollow bookshelves as room dividers.

10. Ceilings should be white

While it’s true that white ceilings visually extend the height of a room, it can be a boring choice for many. Sometimes, you can paint the ceiling the same colors as your walls to add a dimension of cohesiveness. If you’re really creative, paint your ceiling a beautiful color and leave your walls white instead. Whatever it is, don’t ignore the space above your head.

11. Light colors for small rooms

A small room does not have to always be painted a light color. Although it might theoretically open up the space, there is always the possibility of embracing the opposite theory. Consider embracing the cozy smaller space with a dark and dramatic color. For example, why not paint a guest bedroom a gorgeous and cozy burgundy? Likewise, paint bathrooms a striking Tiffany blue or emerald green to inject make an even bolder statement.


Tuesday, September 18, 2018

ANAK AKU ANAK HARI MALAYSIA

Dah besar besar anak teruna anak daraku Adza Haiqal Martias (20) Adza Danina Kirana Martias (17) .. dah tuooo dah mak dara rupanya.. anyway siapa sangka mak dara akan lahirkan anak pada tarikh yang sama tp pd tahun yg berlainan 16 sep 1998 & 16 sep 2001.. dan extra bonus bila tarikh tu jatuh pada HARI MALAYSIA pulak tu... this is my #malaysiadaystory 


Happy Birthday nyawa nyawa mama .. kalaupun mama takde lagi tahun depan atau tahun tahun akan datang pls know that i loves you tooo tooo much.. I would give my life to make sure you and your siblings to have a good life .. and please remember all the yelling the scolding all the warning all the do and don’t and every time i go mad at you.. it’s just to make u grow up and be a good kid .. it’s purely bcoz i loves you guys to death.. lastly.. im glad u guys are sharing the same bday.. no matter what happens in the future.. korang baik ke gaduh ke but when it comes to ur birthday, i bet you’ll be celebrating or remembering each other for the rest of ur life.. i know that’s what papa wants that too.. love u guys till Jannah .. ❤️❤️❤️


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK