De'Xandra by Adza Haiqal

Sunday, May 1, 2016

Selamat Hari Buruh 2016

1 MAY 2016 merupakan HARI BURUH .  Maka dikesempatan ini Mak Dara ingin mengucapkan SELAMAT HARI BURUH kepada anda semua .. Anda telah bekerja dengan penuh amanah dan dedikasi maka ini adalah hari anda..!!!!

Minyak Buruh bersama model meroyan muahaha ;p

Apa tunggu lagiii CUTIIIIIIIIII kan.. Moh le pegi bercoti.. Dok sah dipikiaqkan sangat dengan kerja.. Masa ni lah elok diluangkan bersama ibu bapa, anak anak, suami, bini bini.. Err bini bini? Karang bercoti dalam hospital pulak hampa nanti hahaha.. Walau apapun aktiviti anda sempena Hari Buruh tahun ni semoga semuanya selamat dan gembira bersama tersayag in syaa allah dengan izin Allah swt.

SELAMAT HARI BURUH 2016!!!!



Friday, April 29, 2016

Menang Percutian ke Auckland New Zealand Dari Amna Home

As salam duhai teman.. Rasanya acara SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2016 telah berminggu berlalu.. Namun demam kemeriahan semua blogger yang menyertai SBB masih belum kebah nampaknya. Masih ramai blogger membuat entry entry mengenai SBB di blog blog mereka.. Sebenarnya banyak kenangan manis yang berlaku pada Mak Dara yang belum sempat Mak Dara kongsikan bersama anda .. Mak Dara hanya sempat berkongsi kisah THROWBACK SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013,2014, 2015,2016!!! entry ini mengenai kenangan Mak Dara selama menghadiri SBB dari tahun 2013 hingga tahun 2016. 

Dalam entry ini Mak Dara nak kongsikan kegembiraan  Mak apabila Mak telah memenangi tempat ke 2 dalam contest Amna Home di SSB2016. Hadiah yang Mak Dara menangi merupakan penginapan 4 hari 3 malam ke Auckland New Zealand untuk dua orang!!!! 

Yeayyyy Mak Dara menang!!!!! hehehe




Alhamdullilah syukur kehadrat Allah swt atas kemenangan ini. Rasa macam bermimpi saja kekdahnya hehe.. Tapi pasti anda tertanya tanya.. Apa yang mak dara buat sehingga membolehkan Mak dara memenangi hadiah percutian hebat ini? Mak Dara menang cabutan bertuah kah seperti yang selalu Mak Dara menang hampir setiap tahun di majlis SBB hehe.. Tapi sebenarnya Mak Dara menyertai kontes oleh AMNA HOME yang memerlukan peserta membuat video pendek berdurasi 15 saat . Dan video pendek yang kreatif akan dipilih sebagai pemenang... Jadi korang nak tengok tak video meroyan Mak Dara? Diharap anda jangan muntah pink apabila menonton nanti ya hahaha...

A video posted by Adza Irdawati @ Mrs M (@adzairdawati) on


Haaaaa ok amacam dah berapa kali anda ke bilik air untuk muntah setelah menonton video meroyan Mak Dara ini.. Hahahaha... Setelah melihat video ini anda rasa layakkah mak dara menang? Boleh la kot ek.. 

Mak Dara nak ucapkan terima kasih pada anak saya Adza Haiqal kerana bertungkus lumus bersama sama Mak menyiapkan tiga video pendek untuk contest ni dalam masa kurang dari dua jam.. Memang kalut sekalit kalutttttnya.. Dan dengan itu mak akan bawa Haiqal ke New Zealand nanti ya..

Mak Dara dan Anak Teruna Mak Adza Haiqal di SBB2016

Now nak kena kerja kerassssss sebab nak kena beli tiket pergi balik sebab percutian ini tidak bersama tiket penerbangan hahaha.. Jangan nak ngengada nak minta tiket pulak kan.. Dah kasi betis nak peha kata orang tua tua.. Insyaallah akan cuba usahan pembelian tiket pada bulan september nanti insyaallah..

Terima kasih kepada AMNA HOME kerana telah memberikan hadiah yang sungguh hebat ini.. Dan jutaan terima kasih buat Tuan Denai Hati dan team SBB yang menjayakan acara yg sungguh berprestij ni saban tahun.. Dah masuk tahun ketiga Mak menang hadiah best best dari sbb sebelum ni menang dua IPad dari dua tahun sbb dan tahun ni menang percutian pula.. Syukur alhamdullilah.. Im so blessed.. 

Pada yang sedang mencari homestay di luar negara tak perlu tercari cari lagi.. Terus sahaja ke AMNA HOME untuk pakej pakej penginapan idaman anda ..