Saturday, November 18, 2017

Senarai Blogger Paling Awesome 2017

Assalam duhai teman. Blogger ada bermacam macam .. Ada bloggger otai , ada blogger baru , ada blogger pemalu , ada blogger terlalu baik hati , ada blogger outspoken , ada blogger "kerek" dan ada juga blogger yang sporting. 


Selama bertahun tahun Mak Dara memasuki dunia BLOGGER ni dah bermacam macam jenis Blogger dah Mak Dara jumpa dan boleh dikatakan semuanya yang memang AWESOME. Belum lagilah berjumpa dengan blogger yang kerek Al hamdulillah. Tapi hari ni Mak Dara nak kongsikan dengan anda 15 orang BLOGGER yang sangat sangat AWESOME pada Mak Dara. 
Jom mak kenalkan Senarai Blogger Paling Awesome 2017...



farhana mohamad




Welcome To My English Class


Azwar Syuhada

mOnOLoG tAnpA sUaRa



moji



Lifestyle, Family, Shopping - HASRULHASSAN.COM™


Emma Eema









Miss Nadya [Personal Blog]
Sharina Saimon Opzzpinky.my
logo%2B2

QasehnyaRania


Itulah senaraiSenarai Blogger Paling Awesome 2017... Senarai ni adalah dari Mak Dara ye jangan le pulak korang gi search atau google mana mana senarai penerima award untuk kategori ni pulak hehehe. Ok kenapa Mak Dara masukkan dalam list BLOGGER AWESOME . Ini kerana rata rata ramai dah tahu Mak Dara agak menyepikan diri dari dunia blog sejak kematian suami. Hampir 3 tahun lebih lamanya. Dan sejak begitu lama Mak Dara menyepi semalam sengaja je Mak test power hahaha dan sengaja mengadakan macam satu segmen yang simple iaitu meminta para teman Blogger meninggalkan link blog masing masing dan mak akan promotekan blog diorang dalam satu entry yang istimewa hari ni. Mak terfikir dalam hati kompom takde yang nak join segmen blogger sendu macam mak dara ni. Dan tup tup by tengah malam hampir 40 orang Blogger yang sertai segmen ni. Macam nak nangis dibuatnya. Awesome gilaaa kannn.. Makanya memang kesemua mereka layak Mak masukkan dalam list yang mak reka sendiri ni.. Pasti ada yang tertanya yang join segmen mak hampir 40 orang dah dan 15 blogger telah pun Mak Dara masukkan dalam sebuah entry istimewa semalam. kalau nak baca entry tu blog klik ini http://www.bicaramakdara.com/2017/11/15-blogger-sporting-2017.html .Dah alang alang korang dah baca list kat atas tu apa kata korang blogwalking lah sikit.. Boleh tgk blog mereka yang best best tuuuu.. 


Friday, November 17, 2017

Malam Jumaat Dan Solat Jumaat


Entry Kali ni Mak Dara tujukan pada kaum lelaki , bapak bapak sekalian.. amboiiiii kome.. pantang tibanya hari khamis mula lah penuhhhhh di timeline korang update status mengingatkan pada teman teman tentang “malam jumaat” ... haaaa baguslah saling ingat mengingati.. Sapa kata salah.. tak salah.. Tapi.......................

Janganlah asyik ingat dan asyik exited tentang “malam jumaat” saja... Solat Jumaat pun harus diingatkan juga tauuuuuuu.... Haaaa barulah balance dunia dan akhirat .. Betul tak? Jangan marahhhhhh arrrrr hehehee 

Salam Jumaat Barokah buat semua teman teman sekalian. 


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK