Thursday, January 20, 2011

Kisah MAK DARA dan 11 buah sekolah

Mak Dara suka blogwalking dan blog jogging ke semua blogger yang meninggalkan jejak di blog mak dara ni.. Pagi ni Mak Dara ke Blog http://teanyh.blogspot.com/ - Bila Jari Mula Menaip.. dan terjumpa post JOM KONGSI PENGALAMAN (ZAMAN SEKOLAH RENDAH). memang menarik.. Jadi Mak dara nak jugak share pengalaman Mak Dara bukan saja kat sekolah rendah tapi alang alang sampai ke sekolah menengah.. hehehe biasalah terlebih rajin..

Mak dara ni pesyen suka tukar2 sekolah.. hampir tiap2 tahun tukaq sekolah.. Jangan tak percaya.. Jumlah keseluruhan sekolah yang pernah Mak dara belajar dari sekolah rendah sampai sekolah menengah semuanya 11 buah sekolah...

Tapi kebelakangan ni alhamdullilah, dah banyak berjumpa balik dengan kawan kawan sekolah menerusi Facebook.

Antara sekolah sekolah yang pernah Mak Dara menutut:

1) Sek Ren Keb Sungai Taka - Darjah 1

2) Sek Ren Keb ( dah lupa) - Darjah 2

3) Sek Ren Kebangsaan Sungai Seluang - Darjah 3

4) Sek Ren Keb Sungai Taka - Darjah 4 (masuk balik sekolah tu hehe)

5) Sek Ren Keb Guar Lobak - Darjah 5

6) Sek Keb Permatang Tok Dik - Darjah 6

7) Sek Men Lunas - Tingkatan 1

8) Sek Men Putra (kangar-Perlis) Tingkatan 2

9) Sek Men Padang Serai 1 - Tingkatan 3

10) Sek Men Padang Serai 2 - Tingkatan 4

11) Sek Men Tungku Panglima Besar - Tingkatan 5

Align Center

Mak Dara semasa di tingkatan 2
dari kiri Mak Dara(time tu anak dara) & Siti @ Sek Men Putra - Perlis

hehe.. banyakkan? so kalau ada school mate yang saya agak ingat2 lupa tu harap jangan marah lah ya.. sbb saya dah banyak berpindah randah masa time sekolah dulu.. Tapi kalau ada yang terbaca ni dan ingat akan saya tolonglah bagitau yer..


5 comments:

  1. wah...setiap thn akak pindah sekolah..
    hehe...akak ikut family ke?
    walaupun story akak ni ringkas, tp cukup menarik..takde sape pun yg sy kenal leh pindah randah sek. smpai cmtu skali..ehe~ interesting! =D
    anyway, thanks kak!! =D

    ReplyDelete
  2. hehe tu lah pasal.. akak rasa seumur hidup ni pun tak pernah jumpa dengan species mcm aka. hahaha akk ni jenis cepat bosan.. Nak dijadikan citer pulak ayah akak ni nazir sekolah dan menjaga 36 buah sekolah. jadi setakat nak tukar tukar sekolah tu senang jer.. ida telefon pegawai ppd terus jer dpt tukar.. kira guna kuasa ayah la ni hehe

    ReplyDelete
  3. ...mamaijat pun kerap tukar skul gak...tp tukar skul mengajar.. setakat ni dah 10 skul mama ngajar.....selama 27 tahun berkhidmat...di lebih 5 buah skul..

    ReplyDelete
  4. mama ijat: wahhhhhh best3.. byk pengalaman yang berbeza kan..
    Qaseh: yup mak dara sekolah..

    ReplyDelete