Friday, February 18, 2011

Drama SONGKOK Merangkul 2 Anugerah Seri Angkasa

Drama berjudul SONGKOK - gambar oleh www.budiey.com


Anugerah Seri Angkasa 2010/2011


Klip dari Drama Songkok

Syukur alhamdullilah drama berjudul SONGKOK karya skrip suami Mak Dara Martias Ali dan idea asal oleh Mak Dara sendiri telah berjaya memenangi 2 anugerah di malam pertama ANUGERAH SRI ANGKASA dalam kategori "AUDIO TERBAIK" dan "EDITOR TERBAIK".

Tahniah kepada Juru Audio dan Editor drama ini dan juga kepada semua crew dan para pelakon dan terutama kepada producer En Jurey Rosli.. Tahniah!!!!!
Mak Dara masih teringat lagi masa dapat ilham buat cerita ni bila terpandang songkok kat dalam bilik.. alhamdullilah akhirnya berjaya dijadikan drama dan dapat disambung jadi drama bersiri.. lepas ni nak tengok apa lagi barang2 kat rumah yang boleh dijadikan ilham hahahaha

13 comments:

  1. huh...tahniah..tp farah tak penah tgk g la... kena carik kat tenet ni..:)

    aku cuba menjadi kawan yang baik

    ReplyDelete
  2. tahniah..tp camana citer tu,lom publish kt tv ker?

    ReplyDelete
  3. fara & piasara.. citer ni dah ditayangkan masa hari Kemerdekaan tahun lepas.. di RTM1 kalau tak salah. ini link ke promo citer songkok ni:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HsGPkf9LBzU

    ReplyDelete
  4. kalau dah kreatif tu...tgk apa benda pun boleh buat cerita...kan...

    ReplyDelete
  5. kak pah.. nak buat citer pasai kak pah.. spy kak pah tajuknya hehehe

    Kak Jaja: tankiuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  6. xtgk lg. Ke blm tyg? tp cam lwk je mamat tu kata sy bukan org cina, tp org malaysia. hehe

    ReplyDelete
  7. liana: tankiuu sis
    Muhammad: dah ditayangkan masa hari merdeka tahun lepas.. biasalah bila pihak stesen mintak yg berkaitan dgn 1malaysia.. terpaksa turutkan ahaha
    Ilhamny: tankiuuuuuu dear

    ReplyDelete
  8. bilakah drama songkok nie mahu keluar dalam bentuk dvd saya rasa tak puas melihat drama nie ..........boleh tak tuan mengeluarkan drama nie dalam bentuk dvd ........

    ReplyDelete