Tuesday, February 15, 2011

Layakkah Mak Dara Untuk Buat Segmen, Review atau GA

Sejak baru masuk dalam dunia blogging ni Mak Dara banyak tengok rakan rakan blogger buat pelbagai jenis Segmen dan ada juga yang buat giveaway dan ada juga yang buat review tentang rakan rakan bloggers yang lain. Tergerak hati Mak dara untuk membuat satu GA yang agak sempoi..




Tapi terdetik jugak di hati Mak Dara ni.. Layakkah Mak Dara Untuk Buat Segmen atau Give away nih.. Blog Bicara Mak Dara ni belum pun cukup sebulan..Tapi tak kisah ler.. Mak Dara rasa nak buat jugaklah.. bukan apa, saja nak belajar belajar.. kalau tak cuba tak tahu kan? ;)

Pada rakan rakan blogger yg pernah buat segmen, GA atau review kasilah tips2 utk Mak Dara boley.. tankiuu jasamu ku kenang ahaks..

6 comments:

  1. better kak ida buat GA dulu.. sbb GA ni mampu menarik ramai visitor & follower.. Nak - nak lagi kalau hadiah yg lumayan.. tp blogger memang suka contes & GA even hadiah simple2 pun. Apatah lagi kalau hadiah tu gempak.. Kak Ida boleh buat GA berdasarkan kreativiti kalau rajin la.. atau luck. kebanyakkan blogger yang buat GA berdasarkan cabutan bertuah ni guna random generator jer untuk pilih pemenang & syarat dia memang simple la. Tapi penulis macam kak ida ni maybe sesuai buat GA berdasarkan kreativiti. Sebab otak penulis ni memang kreatif so layak menilai siapa yang lebih kreatif.

    Cadangan better buat GA dulu.. blog review second time baru buat

    ReplyDelete
  2. Huhuhu..Steadylah mak dara..Saya sukakan idea mak dara..GA saya dari Melayu Frustasi x pernah buat lagi tapi segmen dan kontes telah ada dan yang terbaru review..Setakat ini 2 review dah saya siapkan..Emm dari pengalaman saya yang baru nie better mak dara buat GA atau segmen dulu..Semua ini untuk memperkenalkan blog mak dara ke mata semua org..Dengan status selebriti mak dara dah ada satu pakej yang baik..lain la kami ini yang bukan didalam dunia seni..Review plak kalau mak dara nak uat bukan untuk kondem blogger tetapi berkatalah dari kaca mata seorang pembaca..Beri peransang dan sesuatu yang berguna..Nampak mcm mudah kita komen2 org tapi x semudah kita berkata..Saya sokong mak dara dari belakang..

    ReplyDelete
  3. tks Suria & Junko atas segala nasihat dan tips tips yg you berdua berikan.. memang akan digunakan nnt segala nasihat dan tip2 tu..

    tankiuuuuuuuuu sesangat.. really appreciate it. seperti yg Suria dan Junko srankan. Rasanya akan diadakan 1st Mak Dara Giveaway as soon as posible.. mungkin akan buat pada 17hb ni sempena sebulan blog ni dibuka =)

    ReplyDelete
  4. Setuju..buat GA dulu..syarat2nya jgn ler susah sgt nak ikut..atau nak buat..yaaa..

    ReplyDelete
  5. kalo nak buat ga, kena simple jer syarat2nya yer..xbaper suka kalo terlalu banyak syarat sdgkan ga jer..len ar kalo contest kan...

    ReplyDelete
  6. kak pah: mmg plan nak buat yg sesimple mungkin.. sbb br first time kan kang org malas nak join

    LyNn: betul3.. setuju sesangat ..

    ReplyDelete