Sunday, February 27, 2011

Mak Dara terjahhhhh Mat Gebu, Kasawari dan MeggiBoy!!!

Bila larut malam.. tarakucha.. tarakucha... suasana sepi.. tarakucha.. tarakucha... maunya tak sepi.. Keempat empat anak Mak Dara dah zzzzzzzzzzzzzzzzzz... hehe so baru lah boleh bukak blog dan melakukan aktiviti wajib Mak Dara setiap malam sebelum tido iaitu.. TERJAHHHHHH!! Bukan terjah macam abang rambut ketak tu.. Tapi dalam arti kata dunia blogging BW le hehe...

Akhirnya Mak Dara terjumpa dengan 3 blog yang amat menarik perhatian Mak Dara iaitu "BLOG MAT GEBU", "BLOG KASAWARI BEEP BEEP" dan "BLOG MEGGIBOY". Apa lagi Mak dara terus TERJAHHHH dan akhirnya Pollowwww...



Sebenarnya Blog MeggiBoy tu Blog anak teruna Mak Dara. Opkoz lah mak dara rasa menarik kan hehehe.. kisahnya siang tadi Mak Dara tolong anak teruna Mak Dara yang sorang tu Adza Danial haiqal buat blognya sendiri. Yang bestnya bila Mak Dara tanya dia apa nama dia nak taruk utk blognya.. Dia selamba jawap "taruk MeggiBoy lah Ma".. Kalau uols nak tahu.. Itu nama timbangan yang suami Mak Dara berikan pada putera sulong kami ni kerana dek dok makan meggi selalu sangat haha.. Maka lahirlah Blog MeggiBoy.. Kalau free free tu ushar ushar le ke blog anak teruna Mak dara tu yer.. Apalagi bila dah siap tadi Mak Dara pun terus le pollow blog dia.. Klick aje kat SINI atau kat logo dibawah =)


Blog MeggiBoy

Blog kedua Mak Dara Pollow ialah Blog Mat Gebu. Mak Dara ni actually mula blogging dr tahun 2009 lagi tapi tak pernah aktif. Macam hidup segan mati tak mahu. Tapi sejak sebulan setengah lepas Mak Dara mula aktif balik dan membuka blog baru iaitu Bicara Mak Dara. Dan sejak tu Mak dara kenai ramai blogger blogger baru dan lama. Lepas tu nama nama yang selalu Mak dara terserempak dalam kebanyakkan blog jiran tetangga Mak dara ialah...MAT GEBU.. Akhirnya malam ni Mak Dara terjahhh ke blognya . Perghhhh bestttt tu... Blog Mat Gebu ni penuh dengan resepi resepi woooo.. Orang orang hanya pakar memasak nasi putih, telur dadar dan meggi macam Mak dara ni memang teruja bila jumpa jumpa resepi resepi macam ni. Nak pulak tu setiap resepinya di letakkan sekali dengan gambor gambor makanan.. perghhh mmg cayalah abang Mat Gebu.. So apalagi Mak Dara pun pollowwww!!!! rasanya esok nak try masak resepi Nasi Goreng Ikan Kering. Sebab rasanya resepi tu agak mudah dan dapat menghindarkan Mak dara dari terbakarkan dapur umah Mak Dara hehehe.. So pada sesiapa yang suka memasak tu terjahh le ke dapur tanpa sempadan Mat Gebu ni ek atau klik di SINI atau di pic di bawah untuk langsung terus ke blog beliau =)

Blog Mat Gebu

Pastu jalan jalan lagi Mak dara terserempak dengan Blog Kasawari . Kasawari ni merupakan kawan Mak Dara.. Dia jugak ahli Malaysian Backpacker macam Mak Dara. memang bestt ke blog beliau dengan ceritanya tentang pengalamannya sebagai seorang blogger , tips tips untuk para blogger sampailah ceritanya mengenai kucing kesayangannya si Sheiro. Kompom mak Dara Pollow.

Blog Kasawari Beep Beep

Rasanya cukuplah untuk malam ni.. Esok malam Mak Dara kasi TERJAHHHHHHHHHH lagi ke blog blog yang lain pulak.. =)

5 comments:

  1. aduhai.. terima kasih ler byk2 buat entri utk kongsikan blog kasawari yg tak seberapa tu.. dulu2 2008-2009 sgt2 aktif berblogging.. tapi dah ada FB ni asyik dok menempek jer kat wall.. tapi la kan.. blog ada cara yg tersendiri dan istimewa kan kak..

    p/s: gambo tu lebor la pulak.. ratio lebar dan panjang tak sekata.. haha..

    ReplyDelete
  2. kasawari: no prob man.. Akak dulu pun start bloging time 2009. Dan mcm yg man jgk sejak berfb lupa habih yang lain.. Ni nak kembali aktif blk.. yup mmg ada kelainannya =)

    Arep: nnt akak terjah blog adik plk =)

    ReplyDelete
  3. saya ni baru je setengah tahun bukak blog tapi setakat ni belum pernah jumpa lagi nickname mat gebu kat mana2 shoutbox blogger lain.. :)

    ReplyDelete
  4. mrs sabri: ye ker.. Saya dah banyak kali jumpa nama dia. especially banyak diperkatakan kat blog ben ashaari =)

    ReplyDelete