Monday, February 14, 2011

VALENTINE'S DAY.. Sambut Ker??

Hari ni 14 feb adalah Hari Valentine's Day atau hari memperingati kekasih.. Rata rata bila Mak Dara jalan jalan nampak ramai orang jual dan jugak beli bunga, kad dan berbagai bagai very the romantic itemlah.. Di Facebook jugak ramai kawan kawan Mak Dara wish Happy Valentine's Day pada kekasih, hubby dan jugak kengkawan.. Dan ada jugak yang sakan berkempen supaya jangan sambut hari Valentine's Day..


Amacam Mak dara ada macam Kak Ramlah Ram tak..
kau kunci cintaku dalam hatimu hahaha
banyak betul love love di sana sini ek..

Mak Dara masa muda dolu dolu pun macam tu lah.. baru belasan tahun baru nak mengenal erti cinta memang gatai pi sambut Hari Valentines ni. Ya lah tak tahu apa apa.. Dah kawan kawan semua sambut takkan kita tak kan..

Tapi bila dah usia semakin dok pi kearah senja ni dan sejak dah 14 tahun berkahwin dan dah beranak pinak ni barulah dah faham dan matang tentang hari Valentines ni.. Mak dara dan suami tak sambut hari ni..

Bila dipikir pikir balik.. rugii oo sambut hari valentines day ni.. Setahun cuma sekali.. Mak dara lagi prefer bila berkasih sayang setiap hari.. Rasanya lagi besttt hehe..

Ini pendapat mak dara aje.. Pada yang nak sambut sambutlah.. pada yang nak boikot.. boikotlah yer..tapi yang pastinya pada setiap 14 feb Mak dara dan seluruh ahli keluarga Mak Dara pasti akan menyambut... birthday anak buah Mak Dara Adza Zara Danisha. Hari ni genap birthday dia ke 3.. Happy birthday sayang.. Mak tih luvss you so much..

6 comments:

  1. mmm....betoll tuu Mak Dara...lagi BEST kalu sambut setiap ari "Hari Kekasih"...setiap org lain2 "ikutan"...n yg pasti "Hari2 Hari Kekasihh.." n Happy Bezday to Adza Zara Danisha..

    ReplyDelete
  2. hehehe tankiu sis.. yup kalau dpt berkasih tiap2 hari kan best tu kann hehehehe

    ReplyDelete
  3. Setuju!!!
    Janganlah sambut Valentine..kalo dulu x tau x pe..
    sekarang dah tau..tak moh la sambut..
    hari2 adalah hari kasih sayang..:)

    ReplyDelete
  4. betul tu.. dulu pun saya tak tau hukum nya. kurang nak ambil tahu n tak ada senior2 yang nak bagi advise. sekarang ni bila dah berumur ni, dah tahu hukumnya haram if sambut, so tak de lah nak sambut dah. lebih baik kita sambut hari maulidur rasul esok ni.

    ReplyDelete