Wednesday, March 16, 2011

Blog Producer Drama Dari Sabah

Seperti yang anda tahu atau yang belum tahu.. Mak Dara bekerja sebagai penulis skrip drama. Mak Dara dah lama berkecimpung dalam bidang penulisan ni dan dah 60 drama dan drama bersiri yang mak dara dah tulis. Antaranya NEK NAK, SAKA, CUCI CUCI SERVICES, BOLA CINTA, PINTU TAUBAT dan macam macam lagi.

Sekarang Mak Dara sedang menulis sebuah skrip drama bersiri terbaru bersama adik Mak Dara Adza Nasyaemie atau nama glamer kat blog dia SUPER IBU. Drama bersiri itu berjudul PUTERI SALAMIA yang merupakan skrip drama Mak Dara yang ke 61 =)

Drama ini diterbitkan oleh seorang penerbit wanita muda iaitu Zay Datuk Basalie. Zay merupakan isteri kepada penerbit dan pengarah En Jurey Rosli yang telah memenangi banyak anugerah di festival filem kat Malaysia ni. Mak Dara dah banyak kali bekerjasama dengan En Jurey Rosli ni. Lebih dari 8 tahun kalau tak silap dan banyak jugak skrip skrip drama yang Mak dara dan suami Mak Dara tulis untuk syarikat beliau termasuklah filem "LIBAS" yang akan ditayangkan di pawagam di Malaysia tak lama lagi. Namun ini adalah pertama kali untuk Mak Dara bekerjasama dengan isterinya pulak. Ternyata memang besttttt. Susah nak dapat producer yang sporting macam Zay dan suaminya ni. memang Syiokkk =)

Zay Datuk Basalie
En Jurey Rosli dan Zay Datuk Basalie

Zay juga merupakan seorang bloger. dan Blognya bernama "A CUP OF LOVE, HUGS & KISSES"

A CUP OF LOVE, HUGS & KISSES

Zay bakal menerbitkan banyak lagi drama drama untuk syarikatnya. pada sesiapa yang nak berlakon ke nak jadi pengacara ke.. Boleh le terjah ke blog beliau @
A CUP OF LOVE, HUGS & KISSES.. =)

4 comments:

  1. wahhhh..nak kena jenguk blog nih...

    ReplyDelete
  2. huhu... nk usha2 blog tu la.. mane la tau ada rezeki jadi pelakon.. hahahaha :)

    ReplyDelete