Tuesday, March 29, 2011

PADAH Bila Alat Penimbang Badan Disalah Letak

Berattttttt.. Memang beratttttt masalah ni.. Memang padahhhhh bila alat penimbang berat badan disalah letak.. Maunya tak.. Dulu tempat penimbang berat badan elok elok jer Mak Dara letak dihadapan pintu bilik air.. dah memang jadi kewajipan setiap kali lepas mandi sure naik tempat penimbang tu dan ukur berat badan.. Kira boleh le agak agak untuk maintainkan badan gebuuuuu dan kembang semangkuk Mak Dara ni.

Tapi sejak 2 bulan lebih ni alat timbang badan Mak dara tu missing in action.. Tak tau mana letak.. Maka takdelah lagi sesi menimbang berat ala ala The Biggest Looser tu.. Bukannya tak boleh beli yang baru..Tapi setiap kali nak beli baru rasa beratttt lah nak bawak balik. Pikir nanti balik umah carilah.. dan macam macam alasan Mak Dara buat. Bila tiada alat penimbang berat badan.. Maka Mak Dara pun lupa daratan le.. Maka makan pun tak jagalah huhu

Tup tup pagi tadi baru jumpa alat penimbang. Rupanya maid Mak Dara simpan dalam store.. huhu bolehh ?? hahahaha.. Maka sesi menimbang berat badan pun berlangsung setelah 2 bulan lebih tertunda.. jeng jeng jeng..

pic oleh en google =)

bukan 1.. bukan 2.. bukan 3.. tapi 4 kilo lebih!!!! berat Mak Dara bertambah 4 kilo lebih!!! uwaaaa macam nak menangis pon ada. Habisla sesi SLIMING SANCTUARY Mak Dara sebelum ni.. huhuu.. Tak boleh jadi.. kena buang balik 4 kilo lebih ni.. moral of the story ialah jangan salah letak alat penimbang berat.. jaga pemakanan dan jangan malas malas huhuhu.. sedihh tapi itu lah kebenaran yang terpaksa Mak Dara telan.. err takmo telan takmoooo hahaha

3 comments:

  1. ahakzz gk seminggu skali jew timbang....kekadang2 mmg naikkkkk...ase mcm xmo makan jew untuk seminggu...hahaha

    ReplyDelete
  2. kan kan kan.. ni bukan mcm takmo makan seminggu.. dalm kes mak dara mau berbulan bulan ni hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha.. same laa kite.. teralit2.. berat dah naik 2kg.. sekali on diet, tp naik lg 1kg.. kuang asam pny penimbang..

    xcukup hard nih diet.. :(

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK