Thursday, March 31, 2011

PINTU TAUBAT

Sebentar tadi kawan Mak Dara ada call dan beritahu yang drama yang Mak Dara tulis tengah diulang tayang di Astro Oasis. Drama yang dimaksudkan oleh kawan Mak Dara tu ialah PINTU TAUBAT. Drama ni merupakan skrip ke 45 yang telah Mak Dara tulis. Skrip drama ini Mak Dara tulis bersama suami Mak Dara, Martias Ali.


Drama ni dah ditayangkan di Astro Oasis pada oktober 2010 tak sangka akan diulang tayang lagi pada tahun ni. Syukur alhamdullilah.. Drama ini adalah terbitan Jurey Rosli dari World Evolution Brain Sdn Bhd. Dan lagu tema drama ini dinyanyikan oleh Oja.

Drama bersiri PINTU TAUBAT ini adalah rantaian cerita-cerita tantang kisah kisah manusia yang insaf dan mencari pengampunan daripada Allah SWT atas keterlanjuran dosa yang dilakukan. Penampilan khas Ustaz Ismail Kamus untuk menterjemah ayat-ayat Al-Quran sebagai pedoman.

TAJUK TAJUK EPISOD dalam PINTU TAUBAT
EPISOD 1 : TANGGANG

EPISOD 2 : NOMBOR TERAKHIR

EPISOD 3 : RASUAH

EPISOD 4 : ANAK

EPISOD 5 : AIR NERAKA

EPISOD 6 : CURANG

EPISOD 7 : DUSTA

EPISOD 8: RAGUTAN MAUT

EPISOD 9: INSAF ZARINA

EPISOD 10 : SAMUN

EPISOD 11 : TEKSI

EPISOD 12 : PELANGGAN


EPISOD 13 : MALAIKAT MAUT
Salah satu scene dalam drama PNTU TAUBAT
Rem antara pelakon yang menjayakan drama PINTU TAUBAT


lagu tema drama bersiri PINTU TAUBAT oleh Oja

7 comments:

  1. wah.. hasil kerja mak dara dihargaikan.. bagos la cm tu... caiyokkkk :)

    ReplyDelete
  2. mak dara.,
    pena wat skrip untuk adaptasi novel ke filem/drama??
    sy minat sgt berangan na tgk novel jd drama / filem,,
    hehehhe...
    novel yang best na wat drama :
    selagi ada dia-aisya sofea
    Aa + Bb - hlovate
    hehheheh...<3

    ReplyDelete
  3. top terima kasih top.. reallyb appreciate it =)
    pinqy: mak dara pernah cuba nak buat mcm tu jugak dulu adaptasi novel ke drama tp byk sangatlah masalahnya kena dapat permission dr penulis novel then kena minta izin dr penerbit novel pastu kena bayar untuk diaorang lagi. huhu pening so Mak Dara tanamkan aje niat tu. Mcm filem Budak Setan tu senang sebab penulis skrip tu ahadiat akasha adalah penulis dan penerbit novel tu so senang hehe . Tapi memang teringin nak buat sesangat.. =)

    ReplyDelete
  4. ...suka tgk PINTU TAUBAT ....
    walau ianya siri ulangan..
    ...minat juga nak nulis..tp x pandai...
    banyak tragedi dalam hidup ni yang boleh dikongsi sbg KISAH BENAR....
    kalaulah saya ada kemahiran tu...

    ReplyDelete
  5. mamaijat: terima kasih kerana sudi menonton PINTU TAUBAT.. memang pening jugak nak buat cerita ni hehe. Wah menarik tu mamaijat.. Kalau ada jalan cerita yang menarik jangan disia siakannya.. sayang tu ..

    ReplyDelete
  6. as salam..
    wah! rem jadi pelakon?
    waaa..rindu nak denar suara menderam dia tu..huhu..

    =)

    ReplyDelete