Wednesday, April 6, 2011

Belajar Cara Membuat AUTOPOST

Mungkin ramai dah tau cara cara nak buat autopost ni. Tapi bagi blogger yang "senja" macam Mak Dara ni yang mengalami kerabunan IT baru jer nak belajor buat autopost..

Itupun lepas seorang blogger bernama Roi blogwalking ke blog Mak Dara dan tinggalkan komen di kotak menjerit Mak Dara semalam..

Jadi apa lagi... Mak Dara terus le terjah ke blognya iaitu Blog REMAJA BOROI @ http://mibas.blogspot.com/

Rupanya lagi senang pakai autopost ni.. Jadi kita boleh plan untuk publishkan entry entry kita.. Jangan kasi rapat rapat sangat.. Kang tak terbaca dek blogger blogger yang datang menjenguk blog kita.. Mak Dara memang amat amat memerlukan autopost ni.. Yer lah idea untuk buat entry kadang kadang mencurah curah banyaknyer.. Bayangkan ini adalah entry Mak Dara yang ke 213 dalam masa 2 bulan 3 minggu Mak Dara bersiaran di blog ni hahaha. Maknanya dalam sehari lebih dari 3 entry mak dara post entry terbaru hehe

Jadi malam ni 4.4.2011, Mak Dara buat 3 entry terbaru dan dah kasi autopost esok 5.4.2011.. Harap harap menjadi hehe

3 entry yang dah di scheduled untuk diautopost esok 5.4 2011


Pada yang satu kawasan ngan Mak Dara maksudnya yang agak rabun IT dan tak tau macam mana nak buat autopost sila le ke blog adik Remaja Boroi ini  klik aje link disebelah ni yer.. http://mibas.blogspot.com/2011/04/panduan-menuju-kebenaran-auto-post.html 

Dan bagi blogger yang memang terang IT tu kalau tau tips tips terbaru tentang blog ni share share le dengan mak dara yer.. tengkiuuu jasamu ku kenang =)

4 comments:

  1. top pon pernah way tutorial ni mak dara.. hehehe . senang kan kalo jenis orang yg bz ni...

    TUTORIAL AUTO PUBLISH ENTRY

    ReplyDelete
  2. sy pon ta tatau nk buat autopost mak dara!ehhehe

    ReplyDelete
  3. itulah memang amat2 berguna bagi mak beranak empat macam mak dara.. sempat ada masa dgn anak2 dan sempat update2 blog hehe

    ReplyDelete
  4. arep.. samalah kita sekapal.. ni pom Mak dara baru tau hehe

    ReplyDelete