Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


KISAH MAK DARA DAN 11 BUAH SEKOLAH!

Haa... En Ben Buat segmen tentang sekolah.. Mak Dara harus menjoinkan diri.. Mak Dara rasa pengalaman sekolah Mak Dara memang lain dari yang lain.. Tak percaya.. Meh baca...Mak dara ni pesyen suka tukar tukar sekolah.. hampir tiap tiap tahun tukaq sekolah.. Jikalau nak tahu jumlah keseluruhan sekolah yang pernah Mak dara belajar dari sekolah rendah sampai sekolah menengah semuanya 11 buah sekolah...

Sebab apa Mak Dara suka bertukar tukar sekolah? Maybe sebab ayah Mak Dara dulu adalah Wazir sekolah.. Dibawahnya dia menjaga sebanyak 33 buah sekolah. So Mak Dara ambik kesempatan dengan kuasa ayah Mak Dara tu dengan tukar tukar sekolah tiap tiap tahun. Walaupun puassss le ayah Mak Dara tu menentang dan marah tapi Mak Dara tetap jugak degil. Last last terpaksala ayah Mak Dara ni menurut kemahuan "anak kesayangannya" ni hehehe..

Tapi kebelakangan ni alhamdullilah, dah banyak berjumpa balik dengan kawan kawan sekolah menerusi Facebook.

Antara sekolah sekolah yang pernah Mak Dara menutut:

1) Sek Ren Keb Sungai Taka - Darjah 1

2) Sek Ren Keb ( dah lupa) - Darjah 2

3) Sek Ren Kebangsaan Sungai Seluang - Darjah 3

4) Sek Ren Keb Sungai Taka - Darjah 4 (masuk balik sekolah tu hehe)

5) Sek Ren Keb Guar Lobak - Darjah 5

6) Sek Keb Permatang Tok Dik - Darjah 6

7) Sek Men Lunas - Tingkatan 1

8) Sek Men Putra (kangar-Perlis) Tingkatan 2

9) Sek Men Padang Serai 1 - Tingkatan 3

10) Sek Men Padang Serai 2 - Tingkatan 4

11) Sek Men Tungku Panglima Besar - Tingkatan 5


Mak Dara semasa di tingkatan 2
dari kiri Mak Dara(time tu anak dara) & Siti @ Sek Men Putra - Perlis

hehe.. banyakkan? betul tak cakap Mak Dara, pengalaman sekolah Mak Dara ni lain dari yang lain hehehehe...

Pada sesiapa yang nak join segmen ni boleh klik di gambar di atas atau klik di SINI ya .

17 comments:

  1. hahaha... memang wajib ke tiap2 tahun kena tukar sekolah ek mak dara :)

    ReplyDelete
  2. mizzkechique : hehehe
    Top: tak tahulah.. Mak Dara ni jenis yang cepat bosan.. so bila bosan tukau le lama lama jd seronok pulak haha

    ReplyDelete
  3. ye la bnyaknyer sekolah..mesti ramai kawan ni....

    ReplyDelete
  4. Bestnya ada byak sekolah..mesti ada rmai kawan.>??
    salam dr segmen bro ben..

    ReplyDelete
  5. banyak nyeeeeeeee tukar sekolah...hahahahahhaa

    ReplyDelete
  6. byknya sekolah mak dara..nape jd mcm tu?asal bosan je tkr sekolah ehh?

    ReplyDelete
  7. salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
    Aku terlupa

    ReplyDelete
  8. Mak dara pernah menetap d Perlis lah yer?...Sek Men Putra tu sgt dekat dgn rumah sy..=)

    ReplyDelete
  9. salam oh mcm tu cerita nya menarik byk nye sekolah ..jom follow saya balik dan komen disini http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/kebetulan-atau-apaaa.html

    ReplyDelete
  10. tak join pun segmen ni..sob..sob :(

    ReplyDelete
  11. ooo salah guna kuasa ayah ekkk... tapi mmg syok klu dpt tukau2 sekolah gitu... dpt pelbagai kenangan dan 4sure ramai kenalan..

    ReplyDelete
  12. rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

    datang dari belog abang ben..

    salam kenal.. ^_^

    ReplyDelete
  13. mesti ramai kawan kan sbb banyak sekolah.. huhuhu
    nisha follow eaa..
    http://heandsheloves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Umie: memang ramaikdg2 sampai tak ingat haha
    Cik: wsalam..
    puteri: banyak kan =)
    Ida: =)
    Nur :yup Mak Dara sempat sekolah kat kangar setahun
    Yaya: hihi
    Eja: tengkiuu sudi membaca entri Mak Dara
    Cik Ayin: takper dik.. hari2 Ben buat segmen.. terlepas yg ini pasti ada lagi segmen yg lain hr ni.. =)
    Deeya: betul3
    Cik Ida: rindu kan kan kan =)
    Nisha : tks nisha

    ReplyDelete
  15. zaman sekolah memang byk kenangan pahit manis..
    dah follow awk..
    jom intai blog akak..

    ReplyDelete