Wednesday, April 20, 2011

Jiran Kampung Nak Bertemu

Tadi Ibu Mak Dara call Mak Dara. Katanya mai la ghumah ni ada orang nak jumpa.. Rupa rupanya jiran lama Mak Dara yang dah 15 tahun tak berjumpa datang kerumah Ibu Mak Dara tu.. Kalau korang nak tahu rumah Ibu dan rumah Mak Dara ni hanya berselang 3 pintu aje.. Dekat kan dekat kan? hehe .. Kalau kata ada dialog "Hantar I kerumah ibubapa I" memang takde masalah sebab tak sampai 30 tapak pun untuk kerumah Ibu Mak Dara tu hahahaha.. 

Berbalik pada jiran yang datang tu.. dah berbelas tahun tak jumpa ni.. Ishh nak jumpa ke tak.. Nak jumpa ke tak.. Bukannya berlagak tak nak jumpa cuma Mak Dara kesiankan dia aje.. Ye la bila dia jumpa dan tengok Mak Dara kompommmm pengsan.. Maunya tak pengsan dulu last time jumpe masa Mak Dara masih di tingkatan 5.. sekarang dah beranak 4.. dulu slim melim sekarang nak bezakan Mak Dara dan peti ais pun susah hahaha..

Hmm... takpelah.. Baik jumpa.. terimalah ku seadanya ye .. Fuhhhhh bismilahhirahmannirahhim....... Mak Dara pergi dulu....huhu

7 comments:

  1. akak... saye yang jirang belog ni, nak gak bertemu ^^

    ReplyDelete
  2. baik punya statement nak bezakan peti ais dgn mak dara pun susah ekekeee...padahal xlah sebesar mana pun...tapi maintain vouge....

    ReplyDelete
  3. Yuyu... Wahhhh pucuk dicita peti ais dua pintu Akak tadahkan.. jommm jumpa!!! tp bila.. dimana .. terujaa ni hehehehe

    ReplyDelete
  4. Balqis: uishhhh dalam sebulan dua ni dah naik lah Balqis uwaaaaaaaa hehe

    ReplyDelete
  5. best dpt jumpa kawan-kawan atau jiran2 lama. mesti banyak benda nak ceciter

    ReplyDelete
  6. bertambah tambah tambah bestt bila dapat jumpa sefufuku yg gojes ini hehehe

    ReplyDelete