Sunday, May 22, 2011

Bantuan Diperlukan Segera. Sila Sebarkan. -Tragedi Tanah runtuh

Kita dikejutkan dengan berita tentang tanah runtuh yang melanda rumah anak anak yatim petang tadi.. Memang amat menyayat hati melihat gambar gambar apa yang berlaku di sana.. Tadi seorang teman FB Mak Dara yang katanya berada di sana meminta semua rakan rakan FB untuk sebarkan hal ini kepada seramai mungkin.. Dia menulis..

Hulu Langat Landslide- They need 6 gen set, torch lights, waterproof canvas, blankets, fresh waters, can food, warm food dor rescue team 7 medic. Contact En Naza 0173280013. Location - Rumah Anak Yatim Semungkis, Bt 13 Hulu Langat @ entrance to Pusat rekreasi Lembah Azwin (PLEASE SHARE )

Jadi kepada sesiapa yang tinggal berdekatan dengan tempat kejadian sudi sudilah menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan. Semoga dengan bantuan anda dapat meringankan beban mereka. Dan kepada yang tinggal jauh apa yang kita mampu lakukan adalah sebarkan perkara ini dan berdoa semoga kerja kerja menyelamat dapat dilaksanakan dengan lancarnya. salam takziah dari mak dara kepada semua mangsa mangsa tanah runtuh ini. Moga mereka ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman.. Al Fatihah..


2 comments:

  1. Al - Fatihah.. kesian sangat tambah2 lagi budak2 tu anak2 yatim..

    ReplyDelete
  2. sedih bila melihat kejadian ni kn.... sayu jerk.. alfatihah kepada mangsa yang terkorban :(

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK