Monday, May 16, 2011

blogwalkingphobia & Pingphobia penangan terlebih rajin berblog

Pernah dengar tentang blogwalkingphobia & Pingphobia tak? Mak Dara pun tak pernah .. Ini ayat Mak dara reka sendiri..haha.. Tapi inilah yang berlaku pada Mak Dara sekarang..

blogwalkingphobia

Mak dara dulu memang gila blogwalking.. Dalam sehari berpuluh puluh blog jugalah Mak Dara pegi terjah hehe.. Ini memang bagus untuk berkenalan dengan ramai rakan rakan blogger

kesan: Blog Mak Dara telah ditutup gara gara dianggap menghantar spam kerana terlalu banyak meninggalkan url link di shoutbox rakan rakan blogger yang Mak Dara terjah dari sesi blogwalking itu.. entry mengenai blog Mak Dara yang telah ditutup Blog Bicara Mak Dara Has Been Removed!!

Keputusan yang diambil:

Kurangkan blogwalking dan hanya membalas jejak kepada yang meninggalkan link di shoutbox Mak Dara..

memang sayang tak dapat nak blogwalking . namun Mak Dara lagi sayang kalau blog Mak Dara ditutup macam bulan lepas.. huhu memang serba salah

blogwalkingphobia

Mak Dara dulu lepas abis aje buat entry dan publish.. Perkara yang Mak Dara kompom akan buat ialah PING kan entry di beberapa group di Facebook...


kesan: Sekarang setiap kali Mak Dara nak pingkan entry pasti nak kena tulis ayat captcha .. kalau 3 entry sehari dan nak ping ke 3 buah group.. dah baper kali kena tulis benda CAPTCHA tu.. mau berpinau mata kalau hari hari kena tulis kan hahaha

Keputusan yang diambil:
Mak dara tak pingkan entry lagi.. kalau ada entry yang Mak dara rasa terlalu best aje yang Mak dara pingkan..

tapi ni teori yang untuk Mak dara aje tau.. takde kene mengena antara yang hidup atau yang dah tiada.. mungkin ni lah penangannya bila Mak Dara terlebih rajin berblog.. Ye lah esok baru nak masuk 4 bulan Mak Dara berblog.. Maybe bila dah setahun dua nanti takde le terover exited macam ni kot hahaha

8 comments:

  1. jgn tggal jejak kat shoutbox tggalkan kat komen box..
    pasal verification words tu semua pun camtu skrg ni. memang menyusahkan.. apapun blog walking ni bagus tp sekadar terdaya jer sy buat.
    TERKINI : JANGAN TANAM KUCING MATI NANTI KENA PANAH PETIR
    TERKINI : HIDUP KAU TAK BEST SEBAB TU KAU TAK CERITA
    TERKINI : GAMBAR KUCING DI KAFANKAN SEBELUM DI TANAM

    ReplyDelete
  2. lepas ni kak ida boleh tulis skrip pasal blog & blogger lak.. blh jdkan drama tu. kekekekeke. kisah seorang blogger tegar

    ReplyDelete
  3. ada gak phobia yg camtu ye. tapi masa blog mak dara kena remove tu jangan kata mak dara, kitorang yang selalu singgah ni pun saspen cari blog mak dara tak jumpa

    ReplyDelete
  4. setakat ni akak tak de lah jadi blogger tegar...tapi kalau sehari tak menulis..dan blogwalking..rasa mcm ada benda yg tak puas..

    ReplyDelete
  5. hahaha... tertarik ngan ping entry tu... menyirap je kan sekarang dah ada verification tu... leceh giler... hehe

    ReplyDelete
  6. tu lah kak skang susah plak nak ping entry kat FB

    ReplyDelete
  7. MamaEma : ya.. macam tu :(
    Suria: oh mmg semua pun kena ke.. ingatkan kak ida sorang aje yang kena haha
    Lyss: masa jadi aritu macam nak luruh jantung dibuatnya hahaha
    Kak Pah: kalau takde sehari ke blog kak pah tak cukup syarat rasanya nak berblogging hehe
    Top: menyusahkan betul kan benda tu.. hehe
    IEB: dulu bestt senang je kan

    ReplyDelete