Thursday, May 19, 2011

Chef Faizal Biografi ~ Ilham Kulinari & Sentuhan Fotografi

Untuk menjadi seorang yang bergelar chef bukanlah semudah yang disangka. Kesabaran, disiplin dan semangat yang tinggi untuk belajar adalah kunci sebenar untuk menjawat jawatan penting di dapur hotel ini. Oleh Itu Mak Dara rasa sangat bangga bila dapat berkawan dengan seorang teman di FB yang juga merupakan seorang Chef iaitu Chef Faizal.. Bertambah gembira bila Chef Faizal baru aje membuka blog barunya.. Bertambah sorang lagi teman FB Mak Dara menjadi teman blogger.. I llike =)

Chef Faizal ni merupakan Executive Chef di The Summit Hotel Subang USJ. Selalu aje Chef faizal ni tag gambor gambor makanan yang dimasaknya pada Mak Dara.. memang selalu buat Mak dara terliur dengan gambar gambar masakannya yang sedap sedap tu hahaha..

chef faizal idris with spread @ Leaf Cafe
Chef Faizal 


Mak Dara adalah followernya yg pertama =)

Chef Faizal ni bukan sahaja seorang chef, beliau juga meminati bidang fotografi maka di dalam blognya bukan hanya anda akan disajikan dengan resepi resepi masakan malah anda juga akan dihidangkan dengan gambar gambar hasil karya Chef Faizal ini juga... Dengar khabar Chef Faizal akan mengeluarkan buku masakannya tidak lama lagi.. Mak Dara doakan semoga Chef Faizal terus maju jala dalam setiap bidang yang diceburinya.. Jangan lupa belanja I nanti k hehe

Nak tahu lebih lanjut mengenai Chef Faizal jom le ramai ramai terjah ke blognya.. sila klik di SINI ye

1 comment:

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK