Sunday, May 15, 2011

Saiful Apek ada dua tarikh lahir..

Sebelum Mak Dara mula mengomel.. Terlebih dahulu Mak Dara nak ucapkan sorry pada Abang Saiful atau Mak dara panggilnya Boss aje.. Sorry sebab terlepas nak ucapkan HAPPY BUFFDAY kat boss pada 12 Mei yang lepas...

Pada yang belum tahu.. Mak Dara dulu adalah bekas panel penulis skrip di Gitu Gitu Production milik Abang Saiful. banyak skrip juga yang Mak Dara hasilkan bersama Boss.. Antaranya untuk VCD Qudut dan Qatid, VCD OK dan banyak lagi sampailah Abang Saiful melamar.. errr bukan lamar nak kawen ye.. Melamar Mak Dara dan adik beradik Mak Dara, Adza Yanie, Adza Tuty dan Adza Rina dari group D'ADZA untuk bernaung dibawah syarikatnya. Bertambah seronok bila kami berpeluang berduet bersama Boss dalam satu lagu iaitu lagu KEMBALILAH..

Mak Dara(sebelah kanan Boss) bersama adik beradik Mak Dara (D'ADZA)
semasa satu show di KL beberapa tahun lepas =)


D'ADZA menyanyikan lagu duet KEMBALILAH bersama Abg Saiful APek..
dalam rancangan AC DISINI (Mak Dara plg kiri =)

Berbalik pada Buffday.. Boss ni ada dua tarikh harikh lahir.. Yup jangan tak percaya.. satu tarikh pada 12 mei 1969 dan satu lagi tarikh pada 15 Ogos 1969.. Kekeliruan yang wujud itu di sebabkan peristiwa berdarah 13 Mei 1969 apabila dia terpaksa diserahkan kepada satu keluarga lain atas sebab yang tidak dapat dielakkan dan kemudian baru didaftarkan pada tarikh kedua tu.

Memang menarik kisah hidup boss ni.. Hmm apasal kita tak teringat buat citer pasal kisah hidup boss ni dan dijadikan drama ek hehe..Walau dah terlepas.. walaupun dah terlambat.. tak kira.. nak ucap jugak....Di sini Ida mewakili D'ADZA ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI untuk BOSS.. Semoga kita dapat bekerjasama macam dulu dulu.. What a great experience.. what a great memory!! Tengkiuu Boss dan Happy Birthday!!!!!

D'ADZA dan SAIFUL APEK
Happy Belated Birthday Boss!!!!!

6 comments:

  1. hepy belated birthday, Saiful Apek...
    Best arr..2x setahun sambut besday..

    ReplyDelete
  2. saya pun lahir 12 mei... hehehhe...

    ReplyDelete
  3. huhuhu... baru tau apek ade 2 tarikh lahir.. kalau akak jmpe apek lagi cakap sy kirem salam yerk :)

    ReplyDelete
  4. sama bufday ngan maka kiter lak kak

    ReplyDelete
  5. Miss Annaz: kann best boleh dapat hadiah 2 kali jgk haha
    AZRUL AZMI : happy belated birthdayyy
    Top: insyaallah dik.. tp lama jgk dah tak jumpa
    IEB: ye ke.. kim salam ngan mak IEB ye =)

    ReplyDelete
  6. memang minat sgt kat saiful apek ni dari dulu lg sbb nampak dia mcm romantik gitu..ekekeke..lagipun cara pemakaian dia lain dari yg lain..

    ReplyDelete