Sunday, May 15, 2011

Terima kasih Ben Ashaari....

Siapa sangka segmen Ben Ashaari dapat menyungkil apa yang dipendam oleh anak Mak Dara si Adza Danial Haiqal.. atau dalam dunia blog dia pakai nama MAGGIBOY.. Yelah selalunya anak anak ni tak cerita apa yang bermain dalam fikiran diorang.. kalau nak cerita pun hanya 50% ajelah.. Lagi 50% simpan dalam hati..


Tapi hari ni Mak dara berasa Terkejut ,..Terkedu .. Bangga.. kerana akhirnya dapat membaca apa yang terbuku dihati anak teruna Mak dara menerusi penulisannya dalam entry terbaru Segmen Uncle Ben : BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU di blognya.. Mengenai sekolah dan perasannya sebagai pelajar.. antara yang ditulisnya..

"Dulu-dulu pada tahun 2005 hinggg 2007 (darjah 1, 2, 3), saya belajar di SK Taman Desa 1, Rawang Selangor DE. Kat sane saya merupakan murid yg 'hyperactive'. Sampailah pengetua mengeluarkan surat yang saya akan belajar di kelas murid murid istimewa. Ibubapa saya tak setuju. Diorang pon sabo jjelahh." ~ Haiqal

Ya.. memang dulu Haiqal ada sedikit masalah.. Dia terlalu hyperactive dan ramai guru guru mengesyorkan Mak Dara membawanya ke hospital untuk rawatan. Mereka juga syorkan supaya anak Mak dara ni dimasukkan dalam kelas kanak kanak istimewa.. memang hancur hati seorang Ibu dan bapa apabila mendapat tahu akan hal ni.. namun kami tak putus asa.. kami terus memberi sokongan pada haiqal sampai lah dia diterima menjadi pelajar biasa dan boleh belajar bersama sama teman seumurnya.. Syukur alhamdullilah .. Syukur kepada tuhan kerana kini haiqal seperti kanak kanak normal yang lain kini sedang belajar di tingkatan 1..

Kalau nak tahu apa lagi yang ditulis olehnya silalah klik di SINI ye.. To Haiqal.. mama luvssss you so muchhhhhhh.. Belajar rajin rajin k.. I know you can do it Intan payung =)

to Ben Ashaari.. I wanna thank you from the bottom of my heart.. U dont know how ur segment can touch people's heart.. really appreciate it .. teruskan bersegmen .. who know who's life u gonna change next =)

15 comments:

  1. sokongan moral tanpa putus asa kdg2 boleh jd penawar segala penyakit dalam dunia ni..

    ReplyDelete
  2. erk... wow.... terharu... tqqqq sis .. danial... hurmm... jaga parents bila besar nanti ! utamakan mereka dari segalanya ..

    ReplyDelete
  3. pendorong dari ibu bapa lah yang menguatkan semangat anak-anak kan ;)

    ReplyDelete
  4. Waaaa sebab pcm tak leh tidur nak juga sambung...Lepas tu jadi lah blogger macam pcb @ ben ashaari..okehh. pakcik mat doakan kan yang terbaik untuk anak muda...

    ReplyDelete
  5. subhanallah..alhamdulillah...kuat tau akak! :)

    ReplyDelete
  6. yeahhh..segmen bro ben mmg terbaik sbnrnye..

    tp utk segmen kali ni saya xsempat nak join sebab nk exam..hehe!!~

    saya kagum dgn akak sebab akak sorang yg tabah :)


    ^__^v

    ReplyDelete
  7. Suria: insyaallah.. tks suria..

    Ben: jikalah you dapat faham betapa besarnya makna segmen you kali ini pada saya sekeluarga.. it really is! Terima kasih dari kami sekeluarga.. terima kasih banyak ben ..

    ::contengan hati::)) syukur alhamdullilah =)

    Sunah Mohammad ; syukur alhamdullilah..
    Abang mat Gebu: terima kasih atas kata2 nasihat dari Abag Mat itu.. Really appreciate it =)

    ReplyDelete
  8. dia memang insan yg istimewa ;)

    ReplyDelete
  9. wow...terbaiklah...Alhamdulillah dah besr dia

    ReplyDelete
  10. kak,bertuah anak akk dpt akk sbgai ibunya..
    sye doakn die jdi anak yg soleh

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah... haiqal tetap insan yang teristimewa di hati mak dara kan :)

    ReplyDelete
  12. kuatkan diri ye. insyaallah kalau niat baik tuhan tolong. ^^

    ReplyDelete
  13. owhh..terharu..
    he's really wrote from the bottom of his heart.

    caiyok danial...keep it up. terus terus berblogging eh

    ReplyDelete
  14. wah anak bujang akak,, jap nak baca penulisan danial

    ReplyDelete
  15. eyjalukman : terima kasih dik =)
    iniialahaku : syukur alhamdullilah
    pearl jade:aminn terima kasih
    Top: sentiasa istimewa di hati kami =) tks Top
    ShafiqIzwan: insyaallah dik.. tengkiuuu..
    bersama kak es.. terima kasih sis
    IEB: hehe yup.. satu2nya anak bujang akak =)

    ReplyDelete