Friday, June 3, 2011

Di Mana Nak Beli Domain?

Ya.. Entry Mak Dara hari ni entry membawa hajat besarrrr.. Bukan berhajat nak masuk meminang ye tapi hajat nak membeli domain.. Wahhhh tinggi betul hasrat dan hajat ku ini kan kan kan.. Hajat tu tinggi tapi buta IT .. Jadi sebab tu lah nak tanya pada kengkawan dimana nak beli benda alah domain tu.. Ada sesiapa yang jual atau boleh tolong belikan atau tolong bagitau kat mana untuk beli.. pastu lepas guna tu blog kena pakai wordpress ke..


Pada sesiapa yang dah pakain domain sendiri tu tolong le explain sikit pada Mak Dara yang tak berapa celik IT tapi berhajat tinggi ni bolehhh.. hehe sambil membuat muka pipi kembung mulut muncung hehehe

5 comments:

  1. mak dara !! sama la kita nak membeli domain..hehe boleh tny pada bro framestone :)

    ReplyDelete
  2. Salam Mak Dara...Mak Dara add ym dia ni..Nama dia Amir...Dia boleh tolong dan explain..iru_technology@yahoo.com

    Incik Ben yg suggest kat MTT beli kat dia..Kalau tukar domain 29 hengget jer..MTT baru tuka hari tu..Bank in kat akaun dia,then ikut instruction untuk sttg dalam blog atau bagi email dan pasword dia tolong buatkan lepas tu terus tukar ker dot com.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Sebab mak daralah saya buat posting baru mengenai domain... baca ler ...

    nak minta tolong saya? hmm boleh ... nanti saya buat satu entri bagaimana nak setup, actually sangat mudah ... semudah gigi jari je .... tak cuba takkan tahu, lagipun dalam blogspot pun ada bagitahu cara bagaimana nak guna nama domain sendiri.

    Malah blogspot pun ada offer guna daftar dengan godaddy.com

    Saya guna jomhost.com .... harga paling murah. RM34 setahun!

    ReplyDelete
  4. Mas pun baru tukar domain..guna iHosterz! setahun rm29... iklan dia ada kat blog sunahsukasakura.com

    memang senang berurusan dgn iHosterz ni...cepat dan pantas!

    ReplyDelete