Saturday, June 25, 2011

Kalau Pelakon tu Pelakon Juga

(Entry ni bukan ditujukan kepada semua pelakon ya... mak hanya tujukan entry ini pada 
sorang pelakon itu aje harap maklum =)

Kalau menjadi pelakon.. perlukah berlakon senantiasa..Mak Dara nak ceritakan sedikit tentang pengalaman tak berapa manis dengan sorang pelakon ni.. Kira dah lama jugak le berlakon tapi tak glamour sangat la kan.. Dia ada banyak juga berlakon dalam skrip yang Mak Dara dan suami Mak tulis tu...

Dia ada datang kerumah masa shooting dulu.. Dan bukan setakat tu aje.. Suami Mak Dara ada juga membantunya ketika beliau dilanda masalah... tapi alih alih tup tup siang tadi Mak Dara terlihat dia menulis komen di page "kawan makan kawan" mak di FB dan menulis fitnah pebagai terhadap mak dara dan suami.. Aiiiii heran jugak mak.. Takde pun mak cari gaduh dengannya.. Dan semua yang ditulisnya memang tak benar belaka.. Kenapa jadi macam tu ye... Memang mak hairan.. Namun Mak dapat mengawal emosi mak dan tak cepat melatah.. mak cuma klik like aje di komen yang mengutuk mak kaw kaw tu... tup tup dia terus delete komennya tu.. dah tu terus di blocknya mak.. hahaha nape nak takut kalau tak buat salah.. Kenapa nak delete dan block mak.. Adoyai.. berani buat berani lah tanggung.. Kalau benar apa yang kau tulis tu kenapa nak takut... mak tak takut kerana mak tahu apa yang ditulisnya adalah fitnah.. Aduhhhh komennya seolah olah dia menjadi mangsa.. tapi mangsa yang sebenarnya adalah mak... Kenapa nak berlakon.. perlukah berlakon setiap masa hanya kerana kau seorang pelakon...Tapi too late le kalau delete pun sebab mak dah baca semuanya.. dunia seni ni kecik je.. nanti kita pasti bertemu jua kan.. Namun mak nak ucapkan terima kasih atas segala fitnah yang dilemparkan tu... kerana di situ kita boleh tahu bertapa hebatnya lakonannya itu.. tahniah.. tahun depan harap dapat menang award ya.. all the best....

10 comments:

  1. alamak macam ku kenal jer..kalau yang selalu berlakun ida punya skrip ekkeeee....

    ReplyDelete
  2. dya nk publisiti la tu mak dara...^.^..

    ReplyDelete
  3. balqis: kenal ke... hehehe sabor ajelah kan..
    Izzaty: entah le.. tak tau apa motifnya.. lawak kan...

    ReplyDelete
  4. tu lah... myb dya tak tau nk buat cita dah la 2.. :P.. mmg lawak tak dak angin , tgk2 wat statment mcm tu .. ayoo..hehhehe

    ReplyDelete
  5. macamlah... yang sensasi
    itewww kah..
    ha..ha.. kalau yang ida bagi tau ada sorang tu memang martiaz selalu tolong iteww.. ekekekee

    ReplyDelete
  6. hohoo..siapa retis tu mak? nak tau? ahahaha :D

    ReplyDelete
  7. sabar je..tak pun simbah je dengan sambal kicap..

    ReplyDelete
  8. dia saja nak buat propa kot...

    ReplyDelete
  9. patutnya print screen jer komen tu kak ida.

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK