Friday, June 24, 2011

Kawan Makan Kawan

Hati hati dengan spesis seperti ini.. Memang susah nak mengenali mereka mereka ini.. Tapi bila dah terkena baru tahu .. mak dara tahu sebab mak dara baru terkena... Ingatkan kawan tapi sebenarnya musuh dalam selimut... Kenal keluarga.. kenal semuanya tak semestinya kenal hati budinya... Sebaik saja kita leka dia terus menikam belakang tanpa belas kasihannya... Pasti kau gembira melihat aku sengsara.. pasti kau berpesta melihat aku derita.. sesungguhnya tuhan itu maha mengetahui apa yang kau lakukan....

11 comments:

  1. Ni la sebab status Fb dok dedikasi santau bagai tadi kan.. faham la skang. kekekekeke
    Apapun kak ida,hati manusia ni sukar di teka sebab kita tak boleh baca. Hati ni blh berubah..

    ReplyDelete
  2. ermm..bese lah 2 mak dara~ memang ade spesis macm nie~ zie prnh kne jugak~ ermmm...tnye lah sape yg xpernh kne~ mesty kne pnye~ klw bl0m akn dtg la 2..kne kes kwn mkn kwn nie~ ermmm..

    ReplyDelete
  3. ni bahaya ni..ibarat api dalam sekam,gunting dalam lipatan. kena waspada..

    ada juga manusia begini..kes dengki la ni.

    ReplyDelete
  4. kakakqu...farah pun dah terkena jugak...lebih dari sekali kowt...

    yesh...sekarang ni tak ley cayer sangat ngan suma orang... kebanyakkan nak amik advantage jer kat kiter...susah nak carik kawan yang genuine...peluang nak jumpa kawan yang genuine tu agak tipis ar, farah belajar lepas dah experience mender mender nih...

    sabar kak ek, satu hari nanty Allah balas jugak apa yang dia buat, biler dia buat orang cenggini, satu hari nanty kalau orang wat dia balik baru dia tau dan rasa...

    ReplyDelete
  5. biar Allah yang selesaikannya.
    btw, bila orag buat jahat ngan kita..kita jngan buat jahat dengan dia..;)

    ReplyDelete
  6. fenomena kawan makan kawan ne memang sring berlaku.. saya pon pernah mengalaminye mak dara.. sebab tu kita jangan terlampau percaya kat orang kan :(

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, setakat nih xde lagi kenal ngan manusia jenis ini..harap dijauhi la hendaknya...dan hope k.ida hati2 key....

    ReplyDelete
  8. bahaya btl..alhamdulillah blm ada kwn sy mcm tu..

    ReplyDelete
  9. THE LEKAT LEKIT STORY: yup inilah kesinambungan dari fb tu..yup susah dibaca niat sebenarnya..
    EiZaRaZiErYa: betul tu pasti akan terkena juga.. so kena berhati memilih kawan kan..
    Marcella: yup memang ada spesis begini..
    Farah: ya.. karma.. what goes around comes around kan..
    Syazwan : ya setuju.. kita tak perlu jadi sejahat dia..
    Top: betul tu top,, jangan percaya 100%..
    Sue: kak ida hrp semua ahli keluarga kita dijauhi dari spesis begini..
    Mizz: syukur... =)

    ReplyDelete
  10. ermmm...sya pn pnh ada kwn yng cm ni dlu.so skrng ni lbih bhati2 bla nk bkwn...takut brulng lagi...mmg kn x sngka ada mnsia yng cm ni.dpan kiter baik la sngt....

    ReplyDelete
  11. teringat peristiwa lama bila baca entry Adza nie...

    ada orang kata, sesuatu tu terjadi cuma untuk menguji kita and mengingatkan. maybe ada betulnya jugak... memang susah nak jumpa kawan yang betul² ikhlas dalam persahabatan tanpa ada sebarang hidden agenda. terkena sekali, forgive and forget. terkena kali kedua, forgive but will never forget dah kot. :P lantak la orang nak kata apa. itu antara kita dengan Tuhan.

    orang putih kata "what goes around comes around." 1 hari nanti, dia akan tau jugak langit tu adakalanya tinggi and adakalanya rendah. kan?

    biar orang buat kat kita, kita jangan buat kat orang... biarpun kita sakit hati, jangan balas balik. buat-buat tak nampak je and sabar banyak-banyak. biar Allah je yang balas. :)

    ReplyDelete