Monday, June 27, 2011

Kuiz Suami Isteri..

Malam ni Mak Dara terpanggil untuk join satu soal jawab dari adik .. Katanya.. Ni bukan segmen tau, saja je..Nak jawab boleh, takmo pun takpe..Saja nak hiburkan hati, takde hadiah pun..:) Kuiz ringkas antara suami isteri.

Takpe Dik.. Mak memang suka part menjawap2 soalan ni.. maklumlah dah lama tinggalkan zaman persekolahan...ayuh tengok soalan soalannya..

1. Siapa yang lebih kelakar? -
kompom Mak yang lebih kelakor hehe

2. Siapa yang lebih rajin tukar cadar katil? - 
Mak

3. Siapa yang lebih fokus mendengar? -
Mak

4. Siapa yang rajin susun kasut kat luar rumah? - 
Mak ... (waaaa sumer mak aje nih hehehe)

5. Siapa yang lebih peka tentang kesihatan? - 
Haaa.. itu suami Mak punya department.. Sakit sikit pun dipaksanya gi klinik hehe

6. Siapa yang bersiap paling cepat? - 
kompom le suami Mak yang paling cepat antara kami sebab dia tak payah pakai makeup mcm mak hehe

7. Siapa yang rajin baca suratkhabar? - 
Suami Mak.. Mak kalau nak baca paper pun part gosip2 aje hehe

8. Siapa yang selalu 'missplace' barang-barang? - 
Mak.. huhuhu biasalah dah kertu memang selalu lupa =)

9. Siapa yang suka buat 'surprise'? - 
Suami Mak memang sukaaaa buat "surprise".. kadang kadang kejutan yang dia buat tu boleh buat mak pengsan 364 saat hahahaha

10. Siapa yang suka makan keju? - 
Haaa.. ni rasanya Mak... penangan cheese dari pizza dapat memenuhi ruang ruang kosong dalam badan mak ni kekekeke

Ok tak jawapannya pada yang nak join boleh klik di SINI yer =)

6 comments:

  1. terharunya ada orang jawab soalan2 saya tu..mak dara tinggalkan url kat entry saya la...boleh? nanti boleh kawan2 jengah blok mak dara eh..:) thanks again..

    ReplyDelete
  2. nampak sanagt orang perempuan lebih perihatin dan cerewet kan.. haha :)

    ReplyDelete
  3. he..he.. suka soalan no 10 eekkeee....
    rugikan ruang2 tu tak di manfaatkan wakakakaa...

    ReplyDelete
  4. nampaknya jawapan kak liza pun majoriti diri sendiri jugak le... he..he,.

    ReplyDelete
  5. missbby : mak suka dgn soalan2 yg missbby buat tu =)
    Top: hahaha
    Sue: buat jgn tak buat hehe
    balqis: kannnn ahaks..
    Kak Liza: kan kan kan... =)

    ReplyDelete