Thursday, June 30, 2011

Makcik cari anak makcik ke?


Pahit untuk ditelan.. kelakor bila dikenang itulah yang berlaku pada Mak Dara bila ke sekolah anak sulung mak Adza Danial Haiqal aka MEGGIBOY harini.. Kesemua ibubapa kena ke sekolah untuk mendapatkan report card anak anak masing masing.. Maka mak terus kesana.. Rasa cemas pulak bila nak berdepan dengan cikgu anak mak tu.. Rasa macam mak pulak yang nak ambik report card mak hahaha... Sesampai je di sana.. Mak terus ditegur oleh beberapa orang pelajar.. Haaa part ni paling bestttt.... 

student:Makcik cari anak makcik ke?
(Adessssss... baru betul betulllll rasa tua.. tapi mak tersenyum dan layan je..)
mak: Ya.. Makcik nak cari anak Makcik.. Adza Danial Haiqal..
Student: Oh jom saya bawak gi kelas dia.. Tapi kelas dia
tinggiiiiii makcik..Tingkat 3. Atas sekali tu haa... Boleh ke Makcik?
mak: takpe makcik boleh naik insyaallah.....

Adess mesti budak tu rasa kesian untuk suruh "makcik" ni naik tangga tinggi tinggi kan huhuhuu... Baik betul budak tu. Haaa kalau dah kena macam ni tapi tak nak mengaku dah tua.. tak tahulah apa nak cakapkan lagi kan hahaha...

Akhirnya Mak bertemu dengan cikgu kelas haiqal . Setelah berbincang dengan cikgu mengenai prestasi Haiqal .. Semuanya ok cuma cuma haiqal perlu lebih berusaha dalam matapelajaran sains dan math.. Isnyaallah cikgu akan saya kerah anak saya untuk lebih tekun dan rajin belajar.. =)

11 comments:

  1. gmbr atas tu mcm kakak ngan adik jek...:)

    ReplyDelete
  2. waaah!!! satu famili berpakat buat blog ye? best..best..

    ReplyDelete
  3. btol. stuju dgn komen d atas. :D

    ReplyDelete
  4. mak dara,
    kita sebaya tp anak teruna u dah besar panjang.anak teruna i baru je darjah 2..isskkk. Untung kan kawin muda beranak muda:)

    setuju dgn ilhamny-mcm kakak - adik :)

    ReplyDelete
  5. betul laa...mcm adik ngan kakak je..^_^

    ReplyDelete
  6. Haahlah Mak.Besar panjang dah anak mak Dara tapi Mak Dara tetap maintain mcm anak dara.

    ReplyDelete
  7. tingginy anak mak dara tu ..

    mak dara meh sini untuk KSRS :
    http://honeyvsbee.blogspot.com/2011/06/ksrs-2-kenangan-dulu-dulu.html

    ReplyDelete
  8. huhu..kalau mak dara ni kte bole panggil kakak kut

    ReplyDelete
  9. alaaaaaaaaa makcik, tapi tak nampak mcm makcik pun hehe

    ReplyDelete
  10. ekekekekeke... klu budak2 kecik pgil makcik, blh thn lagi la.. tp klu yg remaja2 tuh pgil makcik, adehh... tua sgt ke aku ni?!

    Entri terbaru:
    1. Serius Cute Giler Video si Selena Gomez Terkejut Jumpa Shia LaBoeuf
    2. Budaya "I FOLLOW U, U FOLLOW ME BACK"
    3. 7 Tips Menjadikan Artikel Blog Anda Mesra Pembaca

    ReplyDelete
  11. kelakar jgk kan kalo kene cmtu....jom share pglmn kt sini
    http://cutieliesa.blogspot.com/2011/07/bos-gatal.html

    ReplyDelete