Tuesday, June 28, 2011

Naluri Wanita

Pagi yang indah ini.. Mak Dara terpanggil untuk menulis tentang NALURI.. Naluri atau kata hati seorang wanita.. Setiap kita mempunyai naluri yang tersendiri.. Cuma kepekaan kita untuk mendengar kata hati yang membezakannya.. Ada yang sering mengikut kata hatinya dan ada yang tidak ambil berat tentang apa yang cuba disampaikan oleh kata hatinya itu....

Jangan abaikan apa yang nak disampaikan oleh naluri kita.. Kemungkinan ia sedang memberitahu sesuatu.. Sesuatu yang mungkin dapat menyelamatkan hubungan kita, keluarga kita dan selainnya.. ia juga mungkin cuba menyuarakan apa yang dirasa di hati kita... Dengarlah pada naluri kerana ia sering kalinya tepat..

Namun ini semua hanyalah pendapat, perasaan dan naluri mak.. Mungkin naluri anda lain dari naluri mak.. bak pepatah rambut sama hitam hati lain lain kan ... 

6 comments:

  1. betul tu kak, kadang-kadang bila dalam dia, kita rasa gelisah dan serba tak kene. itu namanya petanda...

    ReplyDelete
  2. Setuju dengan Ida..
    Selalunya NALURI seorang isteri/Ibu itu tepat..

    ReplyDelete
  3. Zoe: yup bila hati tiba2 berdebar2 dan kita dapat rasakan mcm something is wrong...there must be something wrong...
    balqis: yup satu anugerah istimewa yang diberikan kepada kita wanita kannn..

    ReplyDelete
  4. Best tajuk nih. Berdasarkan pengalaman sendiri, naluri hati saya telah berjaya menyelamatkan kereta saya dari di hempap oleh papan tanda.

    Critanyer, memula tu saya dah nak parking kereta saya kat tempat B yg mana betul2 di bawah bangunan tapi hati kata tak yah kot sebab saya dah parking kat tmpt A. Malas pula rasanyer nak drive n reverse kereta.

    Nak d jadikan crita, that day, ribut. habis semua bumbung kereta yg parking kat tempat B kena hempap papan tanda.

    Syukur dan selamat kereta saya.

    ReplyDelete
  5. GreenAppleKu.com.. wow sis.. syukur alhamdullilah takde apa apa yang buruk berlaku dkt kereta tu kan...

    ReplyDelete
  6. mak. saya setuju sgt dengan pendapat mak! sebab saya selalu ikut kata hati jer bila buat keputusan ditambah dengan doa kepada NYA....

    fah follow mak! tq sudi singgah and komen blog saya mak. Hee

    ReplyDelete