Monday, June 27, 2011

Sepetang Di Kolam Air Panas Selayang

Dihujung minggu ini Mak Dara dan keluarga banyak juga jalan jalan cari makan tapi area Ampang dan KL ajelah.. namun petang tadi kami ke Kampung Melayu Batu 14, Rawang bagi menghantar Ibu Mertua Mak Dara pulang kerumahnya setelah beberapa hari bertandang kerumah kami.. Semasa otw ke sana.. Suami mak dara membawa kami ke kolam air panas selayang.. Rasanya dah lebih 17 tahun Mak Dara tak kesana.. 

Setibanya kami tiba, terkejut Mak Dara dibuatnya.. Keadaan disana sama sekali berubah.. Dulu kolam air panas tu macam duduk kat dalam hutan.. tapi sekarang dah rasa macam kat tepi jalan besar aje.. Dah tu siap ada batu bata bagi setiap kolam kolam air panas tu.. Siap ada restoran lagi...memang tottally different lah..



Oleh kerana tak planing pun untuk kesana.. Maka anak anak mak dara tak dapat le nak mandi manda kat sana dek kerana tak bawak baju spare.. maka semua hanya senyum dan tengok ajelah orang lain sakan mandi... hehehe. Takper.. oleh kerana Mak Dara akan mengambil ibu mertua tinggal di rumah kami setiap kali hujung minggu maka rasanya minggu depan akan plan betul betul dan mandi kaw kaw kat sana.. tak sabar lak rasanya =)

4 comments:

  1. baik xpayah kalau g sane xmandi.. kalau saya jd anak mak dara memang dah mengamok dah.. hahaha

    ReplyDelete
  2. kesian cuma jd pemerhati je..hehe

    ReplyDelete
  3. ramai betul orang...
    rugilah mak dara tak mandi!

    ReplyDelete
  4. giler babas kak org kat situ..memng kaw..kaw!!

    ReplyDelete