Friday, June 10, 2011

Tunjuk Ajar Ku Sifu..

Haaa ini bukan nak tulis entry pasal rancangan Mentor tu yer.. rancangan tu pun dah lama habis.. Ni Mak Dara nak mintak tulun dengan sifu sifu yang expert IT.. Tolong ajarkan Mak Dara buat 2 benda untuk blog Mak Dara ni boleh.. Satu Mak Dara teringin nak buat shoutbox yang bila ditekan baru keluar tu .. kalau boleh ajar mak dara macam mana nak buat guna gambor mak dara..

Kedua Mak dara nak minta tolong ajarkan Mak Dara macam mana nak buatkan animated banner.. Geramm betul tengok banner Pinky Momma yang kiut miut tu... Terasa nak le buat jugak hehe



Kalau ada link link ke tutorial untuk buat benda benda yang Mak Dara mengidam sakan ni tolong le bagi link tu ye.. Tengkiuuuu semua... Korang memang terbaik lah hehehe.. Errr harap harap takde abag rambut ketak datang terjah entry ni hahahahaha

8 comments:

  1. apakata suruh jer pinky momma tu buatkan banner cenggitu..hehe!

    ReplyDelete
  2. akak, yg shoutbox tu shoutbox semunyik.. akak cri kt gugel untuk tutorial tu mesti ada.. pastu banner pinkymomma tu dia order kt cik bulat... hehe

    ReplyDelete
  3. yesssssss soh je pinky momma tolong buatkan.
    eh abg kertak ada blog jugak keeee hehhehehe

    ReplyDelete
  4. cakk cakk !! hehe terus terjah makdara..nah alya bagi link tuto utk shoutmix yg nyorok kat tepi dgn boleh letak gmb mak dara :)

    http://lieypunyablog.blogspot.com/2011/05/tutorial-letak-pic-tepi-shoutbox.html

    selamat mencuba !! :)

    ReplyDelete
  5. guna photo scape senang nak buat mcm tu...

    sila ke blog www.ciktom.com dan klik bahagian tutorial...cik tom pernah buat tutor psl banner mcm tu...

    ReplyDelete
  6. mak dara cuba tengok kat blog ni!

    http://wanhazel.blogspot.com/

    http://empayarbintangtiga.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. cantek.. tea sendiri dlm proses pembikinan banner utk belog, tp xdpt2 lagi yg btol2 cantek.. sob3..


    jom singgah dan bace:
    rase macam mata nak terjojol keluar

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

    ReplyDelete