Saturday, July 16, 2011

HKPOP telah wujud lama sebelum munculnya KPOP

Sekarang ramai betul anak anak muda dan remaja amat meminati KPOP.. Semua lagu lagu dan cara pemakaian penyanyi penyayi KPOP terus menjadi ikut ikutan mereka.. Anak anak kecil Mak Dara sendiri pun asyik nyanyi lagu "nobody nobody but you" nyanyian The Wonder Girls tu..

antara artis artis KPOP yang popular (pic by google)

Tapi ramai yang tak tahu ataupun dah lupa bahawa sebelum demam KPOP melanda negara.. Wujudnya demam HKPOP.. apa HKPOP tu.. HKPOP tu artis artis dari Hong Kong.. Ni masa zaman zaman tahun 1990an le.. Zaman Mak Dara masih anak dara lagi gitew hehe.. Tapi pada masa tu takdelah digelarkan HKPOP cuma dipanggil artis Hong Kong aje. Antara yang menjadi gilaan anak anak muda zaman itu termasukle Mak Dara sendiri ialah..

Leon Lai Meng

Andy Lau

Aaron Kwok

Haaa...Ini antara yang glamer la.. sebenarnya banyak lagi artis artis Hong Kong yang digilai oleh remaja zaman tu.. Ni siapa siapa yang berada dalam tahun 1990an kompommmmm kenal punyalah.. Tapi antara Leon Lai Meng, Andy Lau dan Aaron Kwok mak palinggggggg minat dengan Leon Lai Meng.. Hampir semua lagu lagu dia Mak hafal.. Entah betul entah tak pakai belasah je time tu.. yelah mana ada internet nak search untuk lirik liriknya pada masa tu kan hehe.. Mak beli album dan poster poster leon Lai meng ni.. Dah tu kalau ada keratan gambarnya di suratkhabar, Mak siap gunting masukkan dalam dompet hehe.. 

Namun kini giliran KPOP pula meletop.. Mak pun tak mahulah ketinggalan zaman maka Mak pun layanzzz anda macam mana?

2 comments:

  1. sebenarnye mak dara KPOP ke HKPOP ke mmg dah lame ade,..cuma ikot peredaran zaman je femes ke tak. Macam time zaman mak dara muda2 dulu, ade Elite. so, deorang pon ade. Macam KPOP deorang ade Fin.K.L.

    ReplyDelete
  2. wahhhhh elite lama tak dengar lagu2 diorang tu kan =)

    ReplyDelete