Saturday, July 23, 2011

PUASA NAK DEKAT DAH NI..!!!


Salam dan selamat hari minggu kepada semua rakan rakan.. Haaaa... Puasa dah nak dekat dah ni..!! Ada terhutang tak puasa pada tahun lepas.. Kalau ada tu jangan le buat buat lupa ya.. Kasi bayar k.. Ok masa yang dinanti nanti telah tiba.. Teman Mak Dara Rafina Mimi Zairul Murni Abdullah atau nama ringkasnya Mimi telah buat segmennya yang pertama.. Aiseyman semalam asyik dok bikin hamper sampai tak sempat nak berblog. Tup tup pagi ni baru terbaca tentang segmen beliau so terus menjuinkan diri.

Ok meh Mak ceritakan antara pengalaman Mak Dara berpuasa masa zaman zaman Mak masih kecil dulu.. Masa dulu ibu mak cakap bila baru nak belajar puasa belajar suku hari.. dah tu setengah hari.. lepas dah boleh buat setengah hari kena habiskan sehari berpuasa. So mata masa tu asyik tengok jam aje.. bila sampai suku hari atau setengah hari , kenyang atau lapar Mak tetap nak bukak puasa jugak.. Tapi ada masa yang mak tak tahan sangat lapar tau apa mak buat.. Mak pegi mandi lama lama sambil sambil mandi tu mak minum air shower tu sekali.. Bila habis mandi perut kenyang dengan air hahaha... Marah Ibu mak bila dia tau tektik nakal mak tu.. 

Pengalaman belajar berpuasa memang antara pengalaman yang paling terpahat dalam kepala mak ni sebab tu Mak suka buat skrip drama hari raya.. Antara drama hari raya yang mak tulis bersama suami mak, Martias Ali dan adik mak Adza Nasyaemie ialah..


Drama KERANAMU IBU (lakonan ayah MTT En Azman Jantan)

Drama AIDILFITRI DIBULAN SYAABAN

Drama GITULAH RAYA

Drama SELAMAT HARI RAYA CINTA


Drama RAYA SENDIRIAN

Memang feel gila bila tulis skrip raya ni.. Banyak pengalaman raya Mak selitkan dalam drama drama tu.. Oklah.. dah lari topik pula.. Jom le ramai ramai join segmen dari Mimi ni.. memang bestttt.. Klik di SINI untuk turut serta ya.. Disini Mak nak ambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan yang mulia ini... Salam...


7 comments:

  1. time kasih banyak ye sis..aduhai x terjangka la pulak segmen tu mendapat sambutan walaupun x ramai yg join..tapi buat permulaan saya mengadakan segmen dah rasa bersyukur sangat sebab penyertaan segmen sudah melebihi 10.. :)

    ReplyDelete
  2. sama sama kasih Mimi hehehe.. Ehhh oklah tu.. saya pun kdg2 buat segmen ada yang tak cukup 5 orang join.. saya tak kisah saya bedal jugak sis.. hehe

    ReplyDelete
  3. waahhh..kebanyakan drama kt atas sy dh tengok... tp yg mn 1 ye babak mak dara yang diselit dala tuh..byk babak tuh~ heeee

    ReplyDelete
  4. haaa mesti kenangan manis itu takkan luput sampai bila2 kann! ahhh bulan ramadhan hampir tiba. salam ramadhan kembali mak dara :)

    ReplyDelete
  5. byk jugak ekk skrip raya yg mak dara tulis...best2..:)

    ReplyDelete
  6. huhuh.. saya pon dah join semalam kak.. gudluck yerk :)

    ReplyDelete
  7. erk... penulis skrip memang banyak guna pengalaman sendiri untuk menghasilkan skrip yang best... banyak gakkan skrip yg akak buat..tba2 rasa bangga leh komen kat entri akak nih.. huhu:)

    saya pon sama suka minum air shower masa kecik2 dulu2... hahah... tp wat2 macam air tu yang masuk lam mulut sendiri.. sedangkan saya nganga.. hahah..:)

    ReplyDelete