Monday, July 18, 2011

Sangat kagum dengan ketabahan Blogger ini..

Jika kita ada masalah.. pasti ada yang mengalami masalah yang lebih teruk dari kita.. Jika kita ada kesusahan pasti ada orang yang lebih susah dari kita.. Jika kita rasa dugaan yang diberi kepada kita amat dasyat.. Ingatlah  bahawa ada orang yang lebih dasyat menerima dugaannya dari kita...

Entri ini Mak Dara tujukan kepada teman Mak Dara Diya Nadiya aka Pinky Momma.. kisahnya bermula pada beberapa waktu yang lalu Pinky telah mengumumkan satu berita gembira bahawa dirinya bakal menerima cahayamata baru dalam keluarganya.. Mak Dara memang suka bab bab bilamana ada ahli keluarga atau teman teman yang pregnant ni bukan apa, sebab Mak Dara dah tutup kilang.. Maka seronok nak dengar dan baca perkembangan semasa mereka mengandung.. Namun minggu lepas Mak dara terkejut membaca entry bahawa Pinky mengalami pendarahan namun tetap berdoa semoga Pinky dan  baby selamat.. Kerana Mak Dara juga pernah mengalami perkara yang sama namun baby ternyata tidak mengalami apa apa..

Namun entry Pinky pada pagi ini sungguh menyayat hati Mak pabila membacanya.. akhirnya baby tinggalkan mama..entry mencari kekuatan diri...Tidak dapat Mak bayangkan apa perasaannya tatkala itu.. Namun Mak amat kagummmmm dengan Pinky.. Walaupun dugaan yang diterimanya amat besar namun dia seorang yang amat tabah.. Antara wanita paling tabah pernah Mak kenali.. Memang kuat benar dirinya itu menghadapi dugaan ini.. Mak amat kagum.. Mak rasa macam nak jumpa Pinky dan huggg you and to lend my shoulder for you to cry on.. Mak akan sentiasa berdoa dan ada untuk Pinky ya.. Banyakkan bersabar ye dik.. Tuhan lebih sayangkannya.. Semoga ada lagi rezekimu nanti.. insyaallah... 

Klik di SINI untuk membaca entry itu... :(

17 comments:

  1. mak dara :(
    terima kasih utk smuanyer..

    ReplyDelete
  2. terasa hiba membaca berita ini, semoga dia semakin tabah dan reda dengan pemergian baby ketemu dengan Penciptanya.

    ReplyDelete
  3. kalau kite kat tempat sis pinky pon, kite sdih kak. ;(

    ReplyDelete
  4. buat pinky byk2 bersabar yerr....

    ReplyDelete
  5. same goes to me sis..i've lost my baby on 28/1/11..

    bukan mudah utk kami terima dugaan hebat begini..hanya kami, ibu2 yg pernah kehilangan anak sahaja yg tahu betapa peritnya melalui hari2 yg mendatang..

    luaran mungkin kami nmpk kuat..tapi hanya Tuhan saja yg tahu..

    Al-Fatihah...

    ReplyDelete
  6. aduh smoga akak pinky trus tabah..xsanggup nk bc psl gugur² ni kak..mengganggu emosi sy yg mmg merancang nk peknen nih..adeh~ =.=

    ReplyDelete
  7. MamaEma: ya sungguh sedih kan..
    Pinky: semoga tabaj menghadapi dugaan ini.. Mak akan sentiasa di sini jika Pinky mahu teman utk berbicara.. hugssss :(
    zuwaidah: mudah2an
    siti kektus : pasti akan sedih..
    slumberdek : :(
    monalisa : yup akak ada baca mengenai kehilangan Monalisa tu di blog adik.. ya sungguh benar.. berat mata memandang berat lagi bahu memikul .. semoga Monalisa jua tabah menghadapi dugaan ini..

    ReplyDelete
  8. cuma seorang ibu yg faham perasaan seorang ibu kan...

    -Yok mampir diluk = ”syaitan pun sujud... siapa kita kalau tak..??

    ReplyDelete
  9. sedih kan mak dara ...semuge kakak pinky di beri kekuatan untuk tempuhinya

    ReplyDelete
  10. terima kasih sis..

    6 bulan arwah berada dlm rahim sy sis..sygnya dia hanya mampu hidup 3jam slps dilahirkn..

    sy redha takdir Tuhan..semoga Tuhan beri sy kekuatan..InsyaAllah

    ReplyDelete
  11. eka pun sedih masa baca...eka doakan akak pinky tabah.huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. tu la....mengalir air mata sy baca entry pinky momma td... =(

    ReplyDelete
  13. dah baca entri dia, mmg sedih!
    moga dia tabah..

    ReplyDelete
  14. semoga k. Diya dan semua tabah menghadapi segala dugaan ini.. Kesian k. Diya.. sedih IEB dengar berita nie k. Adza

    ReplyDelete
  15. yup dari awal memang ikut perkembangan dia.. dari dia gembira dapat tau dia preggy sampailer bad news tu..
    Ada hikmah disebaliknya setiap yang Allah berikan itu..

    ReplyDelete
  16. xsangkak kan.. hope akak diya tabah menghadapinye cabaran ni kn... :(

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK