Wednesday, August 10, 2011

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2


Santai Bersama BEN ASHAARI 
Salam dan selamat tengah hari kepada semua blogger.. Haa kalau dah nampak Mak Dara dah tepek header  di atas tu faham faham lah ye.. It's segmen time hehe

Ok meh Mak ceritakan serba sedikit tentang blog picisan Mak ni.. Ia dilahirkan pada Januari 17 tahun 2011.. Kira baru setengah tahun dalam dunia blogging ni.. Apa yang selalu Mak hidangkan untuk santapan  pembaca blog Mak ialah cokodok panas. abc ais krim 2 csoop diatasnya , pizza.. kfc dinner plate.. errrr silap ni dah masuk santapan lain ni hahahahaha.. ok ok yang mak hidangkan untuk santapan pembaca mak ialah entry entry aktiviti harian Mak.. cerita mengenai drama drama dan skrip drama yang Mak Dara tulis dan kadang kadang ada selitkan tentang isu panas , isu suam dan isu basi.. haaa itulah serba sedikit tentang blog Mak Dara ni ye..

Ok dari mana Mak Dara dapat tahu tentang segmen ni opkos dari blog Ben Ashaari sendiri.. kepada yang nak join segmen ni sila klik di SINI ye. Kepada yang turut serta segmen ni selamat menerjahhh =)

BLOG YANG TELAH MAK DARA LAWATI 

Blog yang padat dan simple.. Suka warna background hijau yang digunakan.. Sejuk mata memandang..

2) Blog Cik Bunny
Suka dengan nama Cik Bunny.. Cute aje bila nak sebut dan menulis.. Blog yang simple and nice.. Tak banyak widget. Background putih. Mak suka cara penulisan Cik Bunny..

3) Farees Van Fillers
Blog adik Fareez ni memang sweet betul dengan background blog berwarna soft pink.. Mak suka sangat. Widget pun tak banyak dan senang nak load..

4) D'Informationz
Blog D'Informationz ni sungguh canggih... Terutama di bar gelintar di bahagian atas.. Memang canggih dan penuh informasi..

5) Fariza Othman
Mak Dara suka suka sukaaaa benar dengan gambar gambar di setiap entry adik ni.. Vouge gitu.. Blog yang sungguh elegant..

6) Laman Ayahsu
Mak Dara suka betul dengan nama blog ini. Very the classic.. Blog yang mudah di load dan tak banyak widget..

7) CKB
Baru Mak Dara tahu CKB adalah singkatan nama kepada CIK KAIN BATIK.. waaaa memang Mak suka betul kalau ada nama nama ala klasik ni.. Memang unik sangat nama ni..Dan mak suka quote CKB iaitu "Mencanting dinding maya dengan kata hati. Definisi ayat bertapakkan pengalaman." so nice..

8) Hamba Ilahi
Mak amat amat amat suka dan tertarik dengan blog adik ni.. More to islamic isue.. very good.. Bukannya semua yang sebaya dengan adik yang menulis dan berdakwah melalui blog blog.. Tahniah dari Mak Dara..

9) Amy Liana Ramlan
Mak suka betul dengan header rainbow Amy ni..Blog yang senang di load dan sweet.


10) Ourkizuna
Cumilnya header adik ni.. Semua gambar anak anaknya. Blog ringkas dan tiada widget yang memberatkan blog. besttt


11) Dayah Jelita
Headerrrrr yang sangatttt cantikkk dan cuteee...

12) Apesaje
Nice and simple blog =)

p/s: sedang menerjah ke blog2 berikutnya... tunggu.. =)

24 comments:

  1. singgah melawat cni.. :)

    http://i-irdelia-memylife.blogspot.com/2011/08/sambut-tanganku-bawaku-pergi.html

    ReplyDelete
  2. "salam singgah kenalan....jika sudi follow² ye...
    see u around and happy blogging….follow awak"

    ehem.......

    ReplyDelete
  3. Lia-De-Pinky-Leo: terima kasih kerana sudi melawat blog Mak.. Mak akan terjah blog awak kejap je lagi ye..

    Azam: tks sbb sudi follow Mak.. =)

    ReplyDelete
  4. hai kak!!!
    Rajinnya dia join segmen encik ben :)

    ReplyDelete
  5. terima kasih Mak Dara. Ade saya di situ!!♥

    http://farizaothman.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    ReplyDelete
  6. Hehehe... Yup segmen BA ni dah banyak support dan mengembangkan blog akak ni hehehe

    ReplyDelete
  7. thank akak..header tu salah seorg blogger hadiahkan 2 hari lepas..hehe

    ReplyDelete
  8. salam kak..blog simple..senang nak load..suka tengok gambar posing kat header..hehehe..

    ReplyDelete
  9. Thanks akak... wah...first time jumpa blog yang ownernye adalah seorang penulis script...

    ReplyDelete
  10. anda termasuk dalam komen dan orang yang Kaki Wayang lawati..tq atas komen itu..hehehehehehe..

    X sangka Mak Dara komen macam tu..dah kembang kempis hidong saya..ngeeeeee

    ReplyDelete
  11. Hai... linda dtg bw sini... :)

    http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    ReplyDelete
  12. dtg jenguk2 mak dara... salam perkenalan...

    ReplyDelete
  13. thanka kak mak dara...dah jgok dah blog ni besh2 bnyak article yg besh2 hehehe simple and sweett

    ReplyDelete
  14. Hye..datang ziarah geng segment

    keep in touch ya ^^

    ReplyDelete
  15. akak datang dr segmen mr ben

    http://ezaiza.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-cute-kuini-2.html

    jom terjah dan folo....

    ReplyDelete
  16. dah tinggal jejak ngan follow....

    ReplyDelete
  17. Ok..MHZ dah tulis komen tentang blog ni..

    http://mhzmc.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    ReplyDelete
  18. Singgah sini dari segmen Abang Ben :) dan follow :)

    http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    Jom baca dan komen entri ini

    Gatalnya majikan nie :P


    Aksi Hangat Pengantin Malam Pertama dirakam di CCTV !!

    ReplyDelete
  19. eh? cuci2 services2??! best!

    ReplyDelete
  20. jalan2, hot nye mak dara nie :D

    ReplyDelete
  21. join n follow akak..^__^

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html#more

    ReplyDelete
  22. Salam Ramadhan...
    singgah blog mak dara terus follow skali...

    ReplyDelete
  23. myna da komen mak dara :)

    http://mynayusof.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK