Monday, August 22, 2011

BLOGGER LEKATLEKITGURL TELAH SELAMAT MELAHIRKAN BABY GIRL


Siapa yang tak kenal dengan blogger LEKATLEKIT GURL ni kan.. Saban hari pasti ada aje cerita dan entry melekat lekit darinya.. Memang best sangat blog beliau ni.. Kalau nak tahu Lekit atau Mak Dara panggilnya dengan nama Suria ni memang mak kenal dengan keluarga Mak sejak dari dia di bangku sekolah lagi.. Kakak Mak Dara pernah menjadi guru sementara dan mengajarnya dulu . Dan Surialah lah memberi support pada Mak untuk masuk kedunia blog ini. memang Mak akan kenang sampai bila bila.. Terima kasih ye Suria..

Ok berbalik pada tajuk di atas.. Dalam sehari dua ni Mak perasan yang Suria tak lagi mengupdate blog hairan dan risau pun ada sebab memang Mak dah tahu yang Suria ni dah sarat dan hanya menunggu hari.. Tup tup hari ini mak terbaca entry dari Suria..TERAWAL PULA KELUARNYA.. kompom ramalan Mak benar belaka!! Suria telah selamat melahirkan anak sulungnya pada hari Sabtu lepas.. Baby girl.. Tahniah Suria dari Kak Ida sekeluarga.. Mak rasa baby Suria tu keluar awal sebab nak sambur raya bersama mama dan papanya tu hehe.. Nanti kasi upload gambar baby tu ye tak sabar Mak nak tengok...

14 comments:

  1. Wahhh bestnyaaa,tahniah..Alhamdulillah selamat :)

    ReplyDelete
  2. rezeki sebelum raya...rezeki sambut raya bertiga...

    ReplyDelete
  3. seronoknya...dpt sambut raya dgn baby baru! tahniah buat suria...

    ReplyDelete
  4. rezeki berganda menjelang raya..kalu baby lambat sikit klua, bole lahir on 31st aug..sikit je hari lagi kan mak?

    ReplyDelete
  5. terima kasih bagitau...
    nak g ucap tahniah jap kat dia :)

    ReplyDelete
  6. ada gak baca entry suria tadi
    hampir 3mggu awal
    baby tu nak merasa aidilfitri & zakat tahun ni gak tuuu
    hehehehe

    ReplyDelete
  7. wahhhh...bersalin dahh! nak ambush belog dia pulak..ehehehe

    ReplyDelete
  8. Dgn izin ALLAH swt. terpanggil utk bagi komen. Im sorry bukan kenal rapat dgn blogger ni tapi terpanggil utk mmbaca entry beliau...

    hmmm ( ketika membaca entry2 panas di blog beliau) ... hati MakLady tersentak seketika. OMG~ masih ada lagi insan yg mampu utk mengguris hati seorang ibu apantah lagi org itu sendiri bakal jadi ibu maupn sudah pn bergelar ibu...

    Minta maaf klu MakLady mencelah di sini, bukan niat utk ngungkit entry lama beliau (klu xsalah pasal org ppuan yg suka canang sana sini) Bukan niat nk kupas kesah lama tapi apa yg MakLady baca seolah2 penulis ni, menyalahkan sebelah pihak, dan terang2 dlm tulisan beliau menamakan ssorg tanpa segan silu... Sedangkan diri beliau sendiri sorg wanita, dan bakal ibu (ketika itu)dan apa yg MakLady amati, beliau seolah2 menunding jari pd SESEORANG secara direct. Seolah2 mudah mencari salah org lain,(wlpn ade benarnya teguran itu) Sedangkan ramai lagi yg dok canang sana sini pasal SEGALAnya dlm blog masing2 TERMASUK DIRI DIA SENDIRI!!!!

    Pada MakDara, klu tak suka pn cara seorang tu "mencanang" mcm yg dia dok canang dlm blog dia...ELOK rasanya dia jgn dok canang jugak pasal STORYMORY peribadi dia... tul tak? Wlupn kita semua tau she so excited pasal whatz happening to her now...

    Elok nya sblm dok nk ngata dulang, check dlu paku tu, serpih ke x... Maaf bnyak2 zahir & batin klu sape2 nk terasa pasal my comment ni. Bulan Ramadan ni jgn ada sifat negatif. Anggaplah luahan MakLady ni sekadar teguran sorg ibu ke anak maupn dari sorang kakak kpd adiknya. Wsalam utk semua. Thanks Ida for sharing the info. Lov uolz so dearly...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. bessnya ada baby... boleh kuis2 pp dia.. cium2 akak suka ...

    ReplyDelete
  10. My Lady.. tak kisah la apapun nak ckp tp blog sy x pernah bercerita hal yg terlalu peribadi tentang diri sy atau keluarga. kalau pun ada cerita personal life cuma cerita2 biasa. teguran di blog sy pasal cerita peribadi yg di canang tu.. adalah kisah peribadi yg sy rasa x perlu di jadikan bahan tontonan umum sebab melibatkan aib & maruah sendiri & keluarga. Sy rasa sy tahu siapa yg berkomen kt blog sy tadi pasal entri cik Elia. apapun thanks yer.. Hope lepas ni berkomen la mengikut isu bukan nafsu. jgn org ckp pasal isu lain, komennya lain. kalau x puas hati sgt cr la isu yg x puas hati & luahkan sepuas2nya yer

    ReplyDelete
  11. puan lekat lekit: thanks for ur comment. mmg dialu2kan. xperlu la nk jemur baju kat ampaian klu dah musim hujan. nnti basah semua...
    Anyway..apa yg u tulis kat blog itu, adalah HAK u cox it's ur blog. Btul? So org lain tak perlu la sibuk2 nk komen2 sedangkan u punya blog, suka hati u la nk tulis atau nk cakap apa...RIGHT? Orglain klu tegur, semua kena hentam balik..OK FINE. Itu jgk hak u. Okla. Im fine with it. My apology. U always RIGHT! Lagi satu nk tanya: Bukan ke u msuk blog i nk komen kat isu yg bukan isu yg dperkatakan??? As what u said earlier, berkomen la mengikut isu bukan nafsu yer..jgn org crita pasal bulan awak cerita pasal bintang! Klu xpuashati masuk la blog saya n hentam la puas2. sbb blog i tak ramai org nk masuk. mana la tau leh gak meletopkan blog i nnti...;) selamat berpantang ... dan jaga diri tu elok2 tkut meroyan plak. FOR THE BABY- hmmmm xperlu kata apa2.

    ReplyDelete
  12. komen2 mcm My lady tu dah biasa bg sy so takde apa nak sentap pun. x pyh nak sebut2 baby sy yer sbb dia tu br je bapa hari tgk dunia. kalau x puas hati dgn mak dia.. kutuk mak dia dh ler yer.. x kn la dgn baby pun nk cr gaduh. dia bkn tau apa2 pun. apapun pasal isu ni sampai sini jer.. nak gaduh2 kt komen blog org rasa x manis lak.

    ReplyDelete
  13. tahniah! teringat pulak pengalaman aye bersalin anak pertama di bulan puasa juga... 5 tahun lepas...

    ops... ada tag untuk mak dara kat sini...http://yangbaik.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

    sudi-sudikan yer... tq

    ReplyDelete
  14. wahhh..bila la agaknye Mak dara nak terjah blog sayaa..heheh...

    ReplyDelete