Sunday, August 14, 2011

Disebalik Nama Kuih Kuih Raya ni..

Salam dan selamat berpuasa pada semua.. Haaa pagi tadi Mak Dara dapat satu email dari teman Mak berkenaan disebalik nama nama kuih raya.. Macam soal jawap tentang kuih pun ada haha.. Kelakor pun ada bila membacanya.. Jom tengok..
Kuih paling gangster= Lompat Tikam
Kuih paling sexy= Puteri Mandi
Kuih paling keji= Taik Itik
Kuih bajet cute= Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda= Seri Muka
Kuih paling alim= Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik= Batang Buruk
Kuih suka pukul= Kuih Lompang
Kuih dalam zoo= Badak Berendam
Kuih untuk Sam Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt
Kuih yg bangun sendiri= Kuih Bangkit
Kuih org x mandi= Kuih Bau-lu
Kuih paling tenteram= Kuih Makmur
Kuih paling lembap= Kuih Siput
Satu je yang takde.. kuewteow hahahahaha.. Macam macam diorang ni kan sampai ke bab kuih raya pun diorang boleh fikirkan.. hebakkkk. Alang alang dah bercakap tentang kuih moh le mencuci mata nengok kuih muih dan hamper raya kat online shop Mak Dara dan adik Mak Adza Tuty klik je di SINI ye hehe


7 comments:

  1. kuehteow tak tahan la sampai raya... hehe

    ReplyDelete
  2. Tambah satu lagi.Kuih paling tua... kuih nek bat.

    ReplyDelete
  3. hehe mcm2 an...

    http://lalinklife.blogspot.com/2011/08/keputusan.html

    ReplyDelete
  4. adoiii..
    mcm2 kan,
    penat dah gelak ni.

    ReplyDelete
  5. Wahhh dah ada kedaiiiii la .. :) terbaekkk la ...

    Hmm uhh pasal kuih2 ni, wife saya ada buat benda tu kat FB .. panjangggg oo senarai ... macam2 kuih ada. Ada tak pernah dengar.

    ReplyDelete