Tuesday, September 27, 2011

Jom Kenali Blog Saya!

 

Fuhhh dah lama tak join segmen Adik Ben ni.. Malam ni tengah kering idea menulis skrip drama bersiri Mak Yong mak rehatkan sebentar otak mak dan join segmen Ben ni..

Meh kita menjawab soalan Adik Ben..
  1. Letak  logo ini di permulaan entri sebagai tanda penyertaan segmen ni .
    SIAP
  2. Tajuknya : Jom Kenali Blog Saya dan linkkan ke entri ini .
    SIAP
  3. Beri latar belakang secara ringkas kenapa anda buat blog ? 
    Kenapa Mak Dara nak Berblog? hmm satu soalan yang sungguh best.. sebenarnya Mak Dara memang gila menulis.Bila dah besar Mak Dara bertemu suami , Martias Ali seorang Penulis Skrip drama yang amat berbakat. Setelah berkahwin akhirnya Mak Dara terus ikut jejak langkah suami dan turut jadi penulis skrip drama dan filem. Setelah 14 tahun Mak Dara terlibat dalam dunia penulisan kini hampir 59 buah skrip drama dan filem telah ditayangkan di TV.

    Menulis skrip selalunya Mak Dara terpaksa ikut jalan cerita pihak producer. Tapi banyak yang tersurat dan tersirat yang tak dapat Mak Dara luahkan. Cari punya cari punya cari akhirnya Mak Dara dapat jawapannya.. BLOG!!
     
  4. Jelaskan kenapa anda nak para blogger/ pembaca singgah ke blog anda ?
    Tiada paksaan kalau nak singgah atau baca blog Mak sebab entry entry di blog mak ni selalunya berkait rapat dengan angin meroyan mak..Maka kalau sudi membaca entry entry mak yang meraban amat amatlah mak alu alukan. Bestt juga rasanya jika ada orang yang sudi membaca blog dari blogger yang dah kertu macam mak ni hehe

  5. Berikan 5 buah blog yang menarik yang mana anda pernah jumpa selama anda mengenali dunia internet ini .
    a) Blog Ben Ashaari
    b) Blog Mia Liana
    c) Blog Pinky Mommi
    d) Blog Isteri Encik Bard
    e) Blog Eqbal Zack

  6. Impian anda terhadap blog anda ? 
    Semoga blog ini dapat dimajukan dan dikemas kini dan diterima oleh semua dan semoga adalah yang sudi menjenguk melawat dan membacanya.
  7. Siap ? Tinggalkan url di ruangan entri ini .
    SIAP
    Haa apa tunggu lagi jom join segmen ben ni.. klik di sini untuk menyertainya http://www.benashaari.com/2011/09/segmen-jom-kenali-blog-saya.html

25 comments:

  1. teruskan berblogging. jom kita meriahkan dunia blog ni.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  2. Saiazuan: betul3.. Join le dik..

    Ben: ur most welcome dik.. selalu2lah buat segmen mcm dolu2 blk baru meriah dunia blog ni hehe

    NasZ: jommmm.. nanti akak ke sana ya.. tunggu!!

    ReplyDelete
  3. dtg dr segmen yg sama.. salam kenal mengenal... by the way like ur nice blog ^^

    ReplyDelete
  4. hi..jom join contest Perfumes Farm. fragrance mist dari Victoria's Secret menanti pemenang

    ReplyDelete
  5. o0o0.. ni la mak dara.. hehe..

    ReplyDelete
  6. nizam bertandang ke sini dari blog abg ben...

    ReplyDelete
  7. genk selalu dtg..tp silent reader je..hehehe


    Semoga persinggahan genk ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara blogger..

    MENARIK DI genkcorner.blogspot
    JOM BACA

    1.JOM KENALI BLOG SAYA PULA
    2.JOM JOIN BLOGLIST GENK
    3. GAMBAR GRILFRIEND AMIRUL HADI ZAINAL
    4.MAAF!!SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

    ReplyDelete
  8. bukan ke ni segmen untuk blogger baru je ke.. hehe.. mak dara kan dah otaimer :)

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan..
    all d best in your life n keep writing k

    nnti singggah blog saya pula...

    ReplyDelete
  10. slmt berknln..menjengah sini mak dara ! maaf lmbt sikit^^

    ReplyDelete
  11. เล่นสล็อต slotxo ที่นี่แล้วจะติดใจ สนุกง่ายๆที่ slotxo ฟรีเครดิต

    https://www.slot2xl.com/

    ReplyDelete
  12. I love to make my startup with a big thank to the author for this wonderfully helpful blog.
    แทงบาคาร่า แทงบาคาร่า แทงบาคาร่า

    ReplyDelete
  13. เกม slot ออนไลน์ที่ดีที่สุดในไทย เกมอันดับ 1 ของไทย บอกเลยเล่นเว็บพี่มีแต่รวย เพราะแจกเครดิตฟรีให้เล่นหนัก แจก300บาท สมัครครั้งแรกรับไปเลยหรือว่าจะเล่นกิจกรรมทั้งวัน มาก!!!

    ReplyDelete
  14. ไม่ต้องผ่าน Call Center พบกับประสบการณ์ใหม่ในการสมัครสมาชิก ฝาก ถอน เครดิต ด้วยตัวเองกับระบบอัตโนมัติที่ รวดเร็ว ปลอดภัย ระบบสมบูรณ์ 100% เจ้าแรกแห่งประเทศ พร้อมให้บริการตลอด 24 ชม. เกมที่มาแรงที่สุดในปีนี้ ภาพคมชัด 3d-4d slotxo

    ReplyDelete
  15. เติมเงินง่าย เล่นได้ทุกเว็บ ต้องนี้เลย autowallet เว็บนี้เว็บเดียวจบ Wow!!
    https://www.autowallet.net/

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK