Monday, September 12, 2011

Mak Dara & Majalah Nona - part 1

As salam kepada semua blogger.. waaahhhh pasti kebanyakkannya tengah bekerja time ni kan.. Alah takpe boss tak nampak tu.. Moh le berblogging hehehehe.. Mak memang teruja betul hari ni sebab mak dah beli card reader baru jadi boleh la mak upload gambar dan update tentang pengalaman Mak berphotoshoot bersama Majalah Nona beberapa hari yang lepas..

Sesi photoshoot itu diadakan di bukit Jugra.. Mak aiiii punyalah jauh dah le tu jam disebabkan sebuah kereta kemalangan dan terbalik di jalan Bandar Tasik Selatan menyebabkan perjalanan mak dari rumah yang bermula dari pukul 7:30 pagi dan sampai di lokasi pada pukul 10 : 15.. haaa mau naik kematu mak dibuatnya. namun setibanya disana semua rungutan terhenti disitu.. Cantiknyaaa permandangan dari atas puncak bukit Jugra ni susah nak diceritakan.. Memang berbaloi baloi ke sana.

Permandangan dari puncak bukit Dugra

Tidak lama kemudian wartawan Nusuziana dan team majalah nona iaitu makeup artis dan photographernya pun tiba. Jadi tanpa membuang masa mak terus dimakeupkan sambil Suzi memilih milih pakaian mana yang sesuai untuk Mak pakai dan akhirnya Mak pun bertukar kepada baju yang pertama.. 

mak Dara sedang dimakeupkan

sesi photografi bermula. Mak diminta pose 
seperti sedang menangkap gambar permandangan

aiseyman nebesnyaaa tak payah nak cerita laa...

mak berpeluh tak hengat sampai terpaksa di touch up berkali kali hehe


Dan syukur alhamdullilah sesi pertama berjalan dengan lancar. kata Suzi cantik gambar gambar yang diambil.. Dan mak diminta untuk rehat sebentar sebelum ke sesi kedua.. Nanti Mak updatekan yang seterusnya ya.. 

11 comments:

  1. Mamaema: hehe cousin mak tolong tangkapkan.. Dia kata segan nak pegi dekat dekat sbb tak mau ganggu..
    Izzaty: kan.. memang best tempat tu =)

    ReplyDelete
  2. wah..mak masuk nona ker...best..best...

    ReplyDelete
  3. Siti: mmg cantik sangat dan udara pun segarrr
    Julia: hehehe tks sis.. maybe akan keluar pada keluaran bulan november nanti =)

    ReplyDelete
  4. ni kang keluar kat nona bl MD?

    ReplyDelete
  5. salam adza a.k.a mak dara.....cantik pemandangan tu....
    wah...kita tunggu majalah nona keluaran nov nanti...:)

    ReplyDelete
  6. Jangan lupa kongsikan nanti .. hmm sure nampak cam mak datin meletopss .. hehehe

    ReplyDelete
  7. cantik gak bukit jugra nie lah.. tapi muka model tu tak nampak lah

    ReplyDelete
  8. Rasa nak berguling-guling di atas hamparan rumput nan menghijau tu.....

    ReplyDelete