Monday, September 19, 2011

Makanan Hospital Boleh Kuruskan Badan..

As salam kepada semua blogger.. seperti yang sedia maklum Ibu Mak Dara telah berada di wad HUKM lebih dari seminggu kerana penyakit kencing manis dan pembedahan yang terpaksa dilakukan di kakinya tu kan.. haa hari ni Mak nak cerita tentang makanan di hospital.. makanan yang disediakan oleh pihak hospital kepada semua pesakit di hospital. Jap ek mak kasi upload itu pic..



Haa tengok tu.. ada sayur, ada ikan, ada sup ada ayam siap ada buah lagi.. itulah makanan yang diberikan pada ibu Mak Dara semalam.. Bila tengok semua makanan yang berada di dalam pinggan tu rasanya itulah contoh makanan seimbang yang terbaik.. ada carbo ada protein semua cukup.. Rasanya makanan seperti ni kalau diikut dan diamalkan hari hari kompom boleh kurus punya kan.. Nak cubalah tengok macam mana.. Boleh pakai atau tak teori Mak Dara ni hehe

6 comments:

  1. nmpk sedap..sue duduk HUKM lepas bersalin dulu best..ada chicken chop, mushroom soup...makan lg byk dr biasa..hehehe

    sua harap mak tam segera sembuh amin..

    ReplyDelete
  2. perghhhh ada chicken chop.. besttttt tu.. Insyaallah Mak tam akan keluar pd rabu ni.. =)

    ReplyDelete
  3. sy suka makanan hospital....hehe

    *tetiba rasa nak beranak lg...tu je cara nak warded...ahaha

    ReplyDelete
  4. menariknya lauk tu, ada setengah hospital serve lauk tak best

    ReplyDelete
  5. salam adza...kekadang lauk kat hospital ni ada yg best juga kn...tapi yg sakit x lalu nak mkn yg dtg melawat plak yg lalu makan...hehehehe....:)

    ReplyDelete