Saturday, October 8, 2011

Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak

 

Pasti ramai yang pernah dan selalu menjadi silent reader di beberapa blog yang anda selalu lawati. Mak Dara salah seorang daripada kumpulan itu. Kenapa jadi silent reader? Banyak faktor boleh menjadikan seseorang itu hanya datang dan baca entry entry di sesuatu blog namun tidak meninggalkan sebarang komen atau jejak.. 

Antaranya kadang kadang tiada idea untuk meninggalkan komen.. Kadang kadang isu yang ditulis di entry itu yang kita kurang faham. Ada juga kes dimana malas untuk tulis verification words haa macam macam faktor menyumbang seseorang blogger untuk menjadi silent reader ni... Tapi itu tak bermakna kita tak pergi melawat ke blog blog yang lain betul tak .. Maka hari ni entry ini khas untuk para blogger yang sering menjadi SILENT READER.. Jom sertai segmen ringkas Mak Dara ni jom...

1) Buat satu entry bertajuk :
Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak
2) Tepek header blog Mak Dara tu
3) listkan 5 blog yang sering anda kunjungi namun jarang tinggalkan komen/jejak
(silent reader di blog itu)
4) Dah selesai letakkan link url anda di komen di bawah

Harap harap nanti ada yang baca entry kita kali ini tahu lah yang kita selalu skodeng ke blognya selama ini dan mungkin boleh mengeratkan lagi silaturahhim antara kita ya..




26 comments:

  1. hye orang lembah keramat. sye pown same area ngan mak dara jugak.. hehee~~~

    http://feeyafariesya.blogspot.com/
    intai2 ler... :)

    ReplyDelete
  2. Yeaaaahh, nak join segmen Mak Dara.

    http://yanayassin.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  3. genk join

    http://genkcorner.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    senang2 join segmen genk pula

    JOM JOIN SEGMEN HUJUNG MINGGU GENK

    ReplyDelete
  4. helo mak...

    sy join ni...cam suka je segmen ni boleh?..hehe

    http://lovelymasha.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    jom singgah sini...muah3

    ReplyDelete
  5. salam.. sy join.. :-)

    http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum Mak Dara,

    Selamat Pagi dan saya menjoinkan diri dengan rela hati untuk bersegmen pagi ni...

    Selamat berhujung minggu ye Mak. Have a nice and great day ahead biuat emak dan kawan-kawan semua...

    Singgahlah sini:

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  7. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  8. joinn

    http://bintuzainal14.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  9. http://yusraydah.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-readertapi-saya.html

    ReplyDelete
  10. saya join :D

    http://mizznana11.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-readers-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  11. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    join

    ReplyDelete
  12. macam mane nak letak kan header tepek mak dara?

    ReplyDelete
  13. nnt ingat nak join jugak la...


    salam kenal..terus follow sini...

    ReplyDelete
  14. wahhhhh ramai juga yang satu geng dengan mak rupanya kan.. Ye mak setuju dengan semua pendapat uols.. tak tinggalkan jejak bukan bermakna kita tak suka blog2 yang kita lawati tu kan.. mungkin takut tersalah komen pula sebab itu lebih selesa jadi silent reader kan kan kan hehe...

    ReplyDelete
  15. therylisa nurula'in : senang aje caranya.. tarik mouse ke arah header mak dara tu then right click pada mouse then tekan copy image dah tu pegi ke entry dan tekan paste aje.. Tapi kalau susah tak payah tepek pun takpe.. Ni segmen santai aje.. hehehe

    ReplyDelete
  16. salam mak dara... baguih lah idea mak dara ni.. saya pon dah join sekali...

    http://fahmimohdnilam.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. eh! menarik ni, sya pun join la ;)

    http://akufiza.blogspot.com/2011/10/silent-reader.html

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum. . nie sempat ke x lagy nie na join ? erm. . lw sempat sy bg link nieyh http://daxmanje94.blogspot.com/2011/10/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html kalau ta sempat pon. . buad lha lagy entry laen ye mak dara. . hehe

    ReplyDelete
  19. suka segmen ni..dan rs nak join tp syarat kena list smpi 5 blog tu x dpt dipenuhi lah..camane? sbb blog yg sy jadi silent reader x bnyk..

    ReplyDelete
  20. Rina tak ape .. berapa berapa aje pun boleh =)

    ReplyDelete
  21. Thank you for the good wrіtеup. It in fаct
    ωas a amuѕement account it. Look adѵanceԁ
    to fаr adԁed agreeable from you! By the way,
    hoω coulԁ wе cοmmuniсate?
    Look into my web-site :: Loans for Bad Credit

    ReplyDelete
  22. My brotheг recommended Ι mіght like this blοg.
    He wаѕ totally right. This post actuаlly mаdе my ԁaу.
    Υou cann't imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!
    Also see my page: loans for people with bad credit

    ReplyDelete
  23. Just want to say yοur aгtісle is as astonishing.
    The cleаrneѕs in your post is sіmply great
    and i could assume you are an еxpert on thіs ѕubjесt.
    Well wіth your permission let me to grab youг RSS feed to kееp uρdаted ωith forthcoming poѕt.
    Τhanκs a millіon аnd pleaѕe κeep up the gratifying work.
    Feel free to surf my homepage ... 1 month loan

    ReplyDelete
  24. I usеd to be recommenԁed this wеb site by way of my cousin.
    I am no longer certain ωhethеr or not thiѕ рoѕt is
    ωritten bу mеаns of him
    аs no one else understand such ԁetaileԁ аρрroximately my difficulty.
    Yοu're amazing! Thank you!

    my web blog: payday loans
    my website > payday loans

    ReplyDelete
  25. Ηi, i think that i ѕaω you visіted my ωeblog
    so і came to “return the favor”.I'm attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

    Check out my blog: payday loans

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK