Friday, November 11, 2011

50 Jemputan Untuk Para Blogger

BLOGGER.... Bagi Mak Dara semua yang bergelar Blogger semuanya insan insan yang kreatif.. Dan ramai yang suka dan minat tentang filem filem dan drama drama tanah air.. Kalau tidak masakan terdapat banyak review review mengenai filem filem yang dibuat oleh para bloggers kan..Sebagai contoh terdapat seramai 126 blogger yang menyertai GA BERIKAN "SATU" TAJUK DRAMA yang telah Mak Dara anjurkan tidak lama dulu... dan Mak dara pasti anda semua juga pasti pernah berfikir jika anda pembikin filem.. tidak kiralah nak menjadi pengarah, penulis skrip ataupun pelakon.. cerita drama atau filem bagaimanakah yang anda mahu lakukan.. Kiranya macam anda mempunyai jalan cerita anda sendiri tapi anda tak tahu bagaimana untuk menjadikan story/cerita anda menjadi drama atau Filem kan... 


(logo MC PITCH)


Bagaimana jika Mak Dara katakan kini anda boleh merialisasikan impian anda itu dengan event MC PITCHPihak MC PITCH akan memberikan 50 Jemputan kepada para Blogger untuk menyertai acara ini.. Apa yang perlu anda lakukan amatlah mudah.


1) Buat satu entry "Saya Mahu Jemputan Ke MC PITCH"

2) letakkan logo MC PITCH seperti diatas

3) Copy paste "quote" seperti dibawah
Ada Idea Kreatif Untuk TV, Filem, Novel? Jom Pitch Idea Terus Kepada Producer /Penerbit! Kepada yang ada idea, tak kiralah penulis ka, pemandu teksi ka, doktor ka, suri rumah ka, tukang masak ka, cikgu ka... asalkan ada idea nak tulis buku ka, novel ka, drama tv ka, filem ka, duko ka, apa-apa sajalah idea... tapi tak tahu kat mana dan macam mana nak jual idea tu, silalah ke Program Malaysia Creative Pitch nanti. INGAT! Bukanlah proposal yang tebal-tebal tu, tapi just idea... sekeping pun tak apa... atau cerita terus pun okay... Datang saja ke Finas pada 17hb nanti dan bentangkan idea anda kepada penerbit buku/novel atau produser TV/Filam... kalau diaorang suka idea anda, maka adalah hasil untuk anda. Mana tau idea anda sesuai untuk filem... mungkin rezeki anda RM20K.... atau rezeki anda untuk jadi novelis..

4) Sertakan bersama alamat email anda (untuk urusan penghantaran jemputan)

5) Setelah selesai sila letakkan link di entry ini..


6) Tarikh tutup penyertaan 15hb Nov 2011

Itu sahaja.. Mudah bukan.. Semoga anda mendapat jemputan ke acara MC PITCH yang akan berlangsung di FINAS Hulu Kelang pada 17hb nanti ya.. Dan semoga di sana anda bisa menyampaikan story atau cerita anda kepada semua penerbit dan semoga cerita anda dapat dijadikan drama, novel ataupun Filem insyaallah.. Untuk Maklumat lanjut tentang MC PITCH sila klik di SINI



19 comments:

  1. hye mak dara

    pupel join :)
    lpupel@yahoo.com
    http://pupel.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    ReplyDelete
  2. join jugak!

    http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    email: misz.ayung@gmail.com

    ReplyDelete
  3. MD..ema nak join..tapi belum siap lagi..

    ReplyDelete
  4. nk join http://daxmanje94.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    ReplyDelete
  5. jemputan jadi pelakon boleh tak???? heee...

    ReplyDelete
  6. Waaa boleh try gak nie..
    Cam berminat ja...

    ReplyDelete
  7. ala..malu nak bercerita..setakat mengarut bolehla ..

    gud luck utk yg join segmen ni.. :)

    ReplyDelete
  8. nak nak nak!!!!

    http://www.munnafendy.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    ReplyDelete
  9. nak join jugak..nak buat entry dlu.. ;D

    ReplyDelete
  10. mak dara...... i nak jugak!!!!!

    http://bilakukatacinta.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html


    hana_bunga84@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. mak dara!! entry dah siap ;D

    http://queeninthecastle.blogspot.com/2011/11/cik-ainsyah-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html


    my_ainsyah@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. nak blakon gak bley?..

    along kalo bagi idea skerat2 macam dalam entry aritu senang la..

    nak buat skrip ni lemah sket la..

    sebab slalu bile bincang story dengan senior teater kolej mesti kene bangkah punye.. ngaaa...

    blakon buley la.. ;P

    ReplyDelete
  13. okey dah siap entry nyer

    http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    ReplyDelete
  14. Salam Mak Dara yang cun melecunnn :)
    Ummi Myra join gak ni hihi..
    http://amirastudio.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    terima kasih
    mitak-mitak ada rezeki

    email: elmyra_yumeera@yahoo.com
    fb:http://www.facebook.com/amirasulaiman

    ReplyDelete
  15. hye mak dara. thanks. sangat2 berharap dpt. cita2 nak jadi novelis yg tak padam :)

    http://amirazoe155.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html#axzz1dQI5huLs

    email : aazoe155@gmail.com

    ReplyDelete
  16. http://www.ieyra.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html


    email: neyrashazeyra@gmail.com

    ReplyDelete
  17. http://tintateratakerapung.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html

    email : dolcity@gmail.com

    ReplyDelete