Thursday, November 24, 2011

I FOLLOW YOU... Apo Apo Yolah

 As Salam buat teman blogger.. Pepagi ni Mak Dara telah pun follow sebuah blog yang teramat sempoi iaitu blog Apo2 Yolah . Kenapa Mak Dara follow blognya? Antara ciri ciri utama ialah bahasa yang digunakannya memang sempoi habis.. Guna bahasa nogori lagi.. Takde ayat formal formal.. Penulis membahasakan dirinya Atok walaupun Mak rasa pemilik blognya tu masih lagi muda.. So dengan membahasakan dirinya Atok akan lebih mendekatkan lagi "cucu cucu" untuk selalu datang melawatnya hehehe..


Mak Dara cucu atok ke 942 =)

Bila Mak scroll entry entry yang lamanya ni memang kelakor Atok ni.. Tengok ajelah di headernya tu.. Semuanya adalah gambar dirinya dengan "Split personality"nya tu.. Memang kelakor.. Dan antara lain yang menarik di blognya adalag seperti dibawah..




Ramalan cuaca Seremban pun ado.. Memang anak jati nogori ni.. Mak Dara memang suka blog blog yang lebih kurang sama meroyan sama macam Mak Dara ni.. So kalau tengah stress dan baca entry entry begini pasti akan hilang stress dibueknyo hhehehe.. Moh kita pegi terjah ke blog atok ramai ramai ye@ http://anaknegori.blogspot.com/



10 comments:

  1. memang sempoi sangat blog atok tu... hehehe mia dah lama follow blog tu.

    ReplyDelete
  2. Kita pun dh lama follow. Menarik. Almost setiap entry boleh pecah perut ketawa, especially part dia bawak larik Bobot dari Kuda Putih...hahahahhaha

    ReplyDelete
  3. tq mak dara perkenalkan atok ni =)

    ReplyDelete
  4. hahaha. mak dara mane tau leh jadik cucu atok jugak kan... xtahan ayat meroyan tuh kak.... atok ni memang sempoi. hehe

    ReplyDelete
  5. nak kena singgah nih...syok belajar bahasa daerah

    ReplyDelete
  6. sekali-sekala tukar dialek, best jugak tau! ;)

    ReplyDelete
  7. omaigot....atok terharu sangat :')
    Mokasih banyak-banyak kak....ni atok ado buek entry spesal khas untuk blog ni yo...hihi

    http://anaknegori.blogspot.com/2011/11/cucu-pilihan-atok-ke-31.html

    ReplyDelete