Thursday, December 22, 2011

Cara Orang Moden Melipat Baju..

Kegiatan paling malas Mak Dara adalah melipat baju.. Terutama sekali bila balik dari bercuti dan bila baju berbakul bakul harus dicuci dan dilipat hehe..

Rupa rupanya cara melipat baju pun ada bezanya.. Memang berbeza cara melipat baju cara biasa/old school dan cara budak budak moden sekarang melipat baju mereka moh tengok video dibawah =)



Nak try le lipat baju cara orang jepun tu kejap lagi hehehe


13 comments:

  1. hihi..mak dara nie ada2 je...tapi bagus jugak.boleh practices!

    ReplyDelete
  2. salam mak dara...hehe, saya klu buat pun sehari dua je,lps tu mula lipat cara biasa.dah terbiasa kot.

    ReplyDelete
  3. family sy dari mak sampai ke anak... semua tak suka lipat baju... tp kena buat jgak...

    suka... cara jepun tu macam best jer... kalau mahir sekejap jer baju dah habis lipat... balik ptg nanti nak cuba lah...

    ReplyDelete
  4. KAK ADZA TAU TAK MELIPAT KAIN ADALAH SATU KERJA YANG PALING SAYA MENYAMPAH

    ReplyDelete
  5. haduh..tak reti tol lipat kain comel2...

    ReplyDelete
  6. nk lipat kain ikut style diorang ni, 1 hari 1 bakul lum tentu siap,.. haha.. nk sng, hanger sume skali,, haa. hehe

    ReplyDelete
  7. mama pena tgk video ni..mama suka lipat baju janji ada org lain yg susun pas tu..sambil lipat baju leh layan citer kat tv..

    ReplyDelete
  8. sy penah tengok gak video ni kak adza. senang je kan. cume x penah prektikkan lagi. hehehe

    ReplyDelete
  9. wahhh skrg mcm2 dh kan...

    best jugak..nnti nak try la...=)

    ReplyDelete
  10. samo la saya..tak suker3!!!..tapi terpaksa!...sobsobsob..

    ReplyDelete
  11. basuh baju tuh boleh lg tp part lipat baju tuh nyampah sungguh eden ==''

    ReplyDelete
  12. Waduhhhh ingatkan Mak sorang aje yang malas bab bab lipat kain baju ni.. rupa2nya ada gang hehehe

    ReplyDelete
  13. Wah!Rupanya ramai geng menyampah lipat baju.Ingat kita sorang je. :D

    ReplyDelete