Sunday, January 23, 2011

Rumah tangga Jimmy Shanley Bermasaalah

Terkejut Mak Dara tadi bila tengah sedap sedap layanzzz melodi bila berita tentang pergolakan perkahwinan antara Jimmy Shanley pengacara rancangan Trek Selebriti di Astro dan isterinya Nursuhaila iaitu anak kepada pengasa produk kecantikan Natasya umpama belah dihujung tanduk. Kalau tak silap Mak Dara Jimmy dan isteri baru jer melangsungkan perkahwinan beberapa bulan yang lepas.



Dengar khabarnya mereka tidak lagi duduk sebumbung. Hmm... kesian juga mak Dara mendengarnya. Tapi melihat dari ketenangan Jimmy menjawap soalan soalan pedas lagi panas wartawan melodi, Mak dara pasti Jimmy sedang cuba untuk menangani masalah ni sebaik mungkin. Ye lah dengan kedatangan bakal cahayamata oleh si isterinya pasti akan meredakan kembali segala pergolakan yang terjadi. Sedangkan lidah lagi tergigit.. inikan pula suami isterikan..

Mak Dara mendoakan semoga Jimmy dan isteri kembali berbahagia. Demi masa depan bakal anak tu nanti. kepada yang lain lain tu.. janganlah keruhkan lagi keadaan dengan menokok tambah gosip mengatakan jimmy nak bolot hartalah apa lah.. Kita doakan yang terbaik sahaja untuk mereka ok.. amin insyaallah...

Perut Buaya Berdering Selepas Ia Tertelan Telefon Bimbit

Adoi.... dalam banyak banyak makanan apasal lah yang cheq pi telan telepon bimbit cik buaya oi.. Tapi itulah hakikat yang berlaku pada seekor buaya di sebuah akuarium di Ukraine.


Khabarnya ada seorang pengunjung wanita nak ambik gambar Gena si buaya yang berusia 14 tahun tu melalui kamera di telefon bimbitnya.. tapi belum sempat capture buaya tu terus ngap telefon bitbit itu. Takpa jugak dia ngap telefon bimbit tu aje.. kalau dia ngap sekali dengan tangan wanita tu.. kan lagi naya. Pada mulanya penjaga aquarium tu tak percaya bila wanita tu buat aduan tentang handphonenya dimakan oleh gena buaya tu. Tapi bila pergi kepada Gena mereka terdengar bunyi deringan telefon darii perut Gena barulah mereka percaya.



sekarang dengar cerita Gena si buaya tu dah berminggu minggu tak nak makan. Maybe dia fobia untuk makan kot. Apa apapun Mak Dara harap pihak akuarium berjayalah keluarkan telefon bimbit dari perut si Gena tu..

Ingatkan buaya darat jer yang gila bermain cinta dengan menggunakan telefon buaya yang betul buaya pun suka jugak handphone rupanya yer..

blogger untung RM1 juta

Fullammak... terkejut Mak dara bila baca paper Berita Harian pagi ni.. Blogger boleh jana pendapatan dari menulis blog ajer.. memang respect le pada yang berjaya mendapat pendapatan dari menulis blog ni.



Mak Dara sokong sangat untuk kaum kaum wanita kaum hawa ni terutama suri rumah tangga. Apa kata lepas dah habih kerja rumah, dah habis masak moh ler menulis blog mungkin boleh dapat pendapatan dari situ tanpa keluar gi kerje pun. Boleh menolong suami kan hehe. Bagi Mak Dara belum lagi kesitu sebab Mak dara baru jer berjinak jinak dengan dunia blog ni. Tapi kalau betul boleh dapat income.. kompommm Mak Dara bersara dari dunia menulis skrip drama dan filem dan terus lompat kedunia penulisan blog. Senang tak payah gi pitching kat RTM. Tak payah pening kepala dengan permintaan producer, tak pening kepala dengan nak cadangkan pelakon.. Pakai hantam jer tulis apa yang terbuku, tersurat di hati.. kan bestt tu..

Apa apa pun Mak dara respek pada anak saudara Mak Dara iaitu si AimieHarmelia aka teman wanita kepada penjaga gol pertama Malaysia Khairul Fahmi Che Mat dengan blognya
http://jejariruncing.blogspot.com/ . Blognya mempunyai ramai followers dan sebuah blog yang memang besttt dan sempoiii.. Aimie ni bukan saja buat blog tapi juga ada online butik Closet Of AmyAMy kalau free2 tu gi le melawat yer.. banyak pakaian dan bag cantik cantik kat butik dia..


Walau apa apapun. Mak Dara nak ucapkan tahniah kepada yang berjaya dalam dunia blogging ni. dan pada yang baru nak berjinak jinak dalam dunia blog ni macam Mak Dara .. Mak Dara ucapkan kita sama sama selamat berjaya.. =)

MAK DARA TUA!!!

Huhuhuhuhu tarikh keramat 24hb Januari makin dekat.. tepat pukul 12.00 malam esok maka meningkat ler usia Mak Dara menjadi 34.. Huhuhu dah tua diriku ini.. Namun aku bersyukur dengan segala yang dikurniakan oleh tuhan kepadaku.. Seorang suami yang penyayang.. 4 orang cahayamata yang sempurna buatku.. syukur..



Mak Dara amat teruja walaupun esok lusa harijadi Mak dara tapi Mak Dara terima banyak ucapan selamat hari jadi dari teman teman di Facebook.. Terima kasih kalian.. U really make my day.. Dah tuo pun tuolah.. Den terimo denge hati ye terbuko hehehehe..

Yang best tu tadi Ibu Mak Dara call.. dengar suara yang berbisik bisik dia cakap esok adik beradik Mak dara nak buat surprise party untuk Mak dara.. so nnt buat surprise tau.. Aduiii mak haha.. ok mak insyaallah ida buat muka terkejut berok esok ye mak... hehehehe
Align Center