Monday, January 24, 2011

BILA MAK DARA SAMBUT BIRTHDAY



Yeayyy hari ni 24hb Januari 2011 maka bertambahlah umur Mak Dara menjadi 34Align Center tahun.. huish dah tuo rasonyo eh.. Namun aku bersyukur dengan segala yang dikurniakan oleh tuhan kepadaku..Ibu Bapa yang amat kucintai, Seorang suami yang penyayang.. 4 orang cahayamata yang sempurna buatku dan kesemua 5 orang adik beradikku yang sekepala gila seperti ku.. syukur..

Semalam Mak Dara dikejutkan dengan Surprise Birthday Party di rumah parents Mak Dara. Siap ada BBQ lagi.. pergh meriah sungguh! Seronok betul meraikan hari jadi dengan family ni. Yelah 2 tahun berturut turut Mak dara celebrate birthday di luaq negeri hehe.. hadiah dari husband Mak dara.

Semalam riuh rendah le umah rumah Pak Nan dan Mak Leha.

Me & my sista Tuty tgh ber bbq
err kalau kami meniaga bbq rasanya laku tak hehe =)



sekitar majlis harijadi Mak Dara

Bermacam macam hadiah yang Mak Dara terima. Dari patung giant monkey, mug, design t-shirt, set kecantikan muka, perfume, set dapur bbq dan macam macam lagi.

Bertambah teruja Mak dara bila mendapat birthday wish hampir 280++ and still counting di wall facebook Mak Dara.. tq all nnt malam Mak Dara balas semua bday wish tu yer.. Yang membuat Mak Dara teruja bila mendapat birthday wish dari Blogger terhebat BEN ASHAARI tks Ben.. really appreciate it =)

Tapi hadiah terulung yang amat Mak Dara terharu adalah dari suami Mak Dara iaitu MARTIAS ALI . Cik Abang Mak Dara menghadiahkan tiket ke India!!! Dan kami akan berlepas ke Cochin India pada 26hb nnt. Tks sayang... luvss you so much!! Masih teringat pada birthday Mak Dara ke 32, cik abang Mak Dara menghadiahkan tiket pelancongan ke Hadyai dan pada birthday Mak Dara ke 33 tiket melancong ke Bangkok. Tak sangka tahun ni dapat ke India pulak.. syukur alhamdullilah.. sayang abang...

Bukan tu saja. Mak Dara juga teruja bila menerima ucapan selamat Hari jadi yang dihantar oleh cik Abang Mak dara in private kepada our friend DJ Radio Era si Reza.. dan Reza telah menyampaikan ucapan suami Selamat Hari Jadi kepada Mak Dara dan keudara secara langsung di Radio Era semalam. Tks Reza!!!! nanti kak ida belanja reza k hehe..

so pendek cerita memang seronok menyambut harijadi ku yang ke 34 ni. Panjang tak boleh cakap sebab panjang cerita kang hehe..


BERDIALOG BERSAMA IBU MAK DARA

Semalam Mak Dara telah dikejutkan oleh satu Surprise Birthday Party oleh family Mak Dara. Nak kata surprise tu tak la jugak.. ini kerana gara gara Ibu Mak Dara. Kisahnyer macam ni..



Semalam Mak Dara telah dikejutkan oleh satu Surprise Birthday Party oleh family Mak Dara. Nak kata surprise tu tak la jugak.. ini kerana gara gara Ibu Mak Dara. Kisahnyer macam ni..

MAMA
Ida.. Esok Ida pi mana mana ka?

MAK DARA
Esok Ida keluaq ngan yazz kot mak.

MAMA
Laa jangan keluaq la sebab esok depa semua nak buat birthday
party kat ida..

MAK DARA
laa.. ya ka..

Hahaha tiba tiba Mak dara dapat idea nak korek rahsia tentang surprise birthday party dari Mak dara..

MAK DARA
Tu Emie(adik Mak Dara) cakap nak beli hadiah baju warna putih kat ida kan
mak? dia dah beli belom?

MAMA
Ish sapa kata warna putih dia pi beli warna merah.

MAK DARA
Err Rina kata dia nak beli t-shirt kat ida kan mak?

MAMA
ish dak aih dia beli cawan kat Ida.. Semua hadiah depa
dah siap balut dah aih.. ada kat bilik.

MAK DARA
Ooo.. Tu depa beli cake apa tak tau kat Ida rasanya mak.

MAMA
Depa dah beli dah kek secret resepi kat Ida. rasa coklat. Esok semua depa nak buat
surprise kat Ida. Mai tau..

Hehehe Mama Mak Dara ni memang susah nak simpan rahsia.. Lebih lebih lagi dari Mak dara yang dah masak mcm mana nak korek rahsia dari dia.. hehehe.. Walaupun semalam dah dapat information awal tentang surprise birthday party ni tapi Mak Dara buat buat surprise jugak.. kesian kat suami anak anak dan adik beradik yang dah bertungkus lumus sambil membakar bbq utk Mak Dara. Terima kasih semua.. Sayanggggggg semua.. muahhhhhh!!!!!!!