Tuesday, March 1, 2011

YEAY!!!!! 400th Followers

Perghhh seronoknya Mak Dara hari ni.Maunya tak, Blog Bicara Mak Dara dah ada 400 followers!!! Mak Dara baru jer buka blog BICARA MAK DARA ni pada17hb Januari 2011 lepas dan hari ni 1.3.2011 mak dara dah ada 400 followers.. pergh!!! bagi uols maybe sikit tapi bagi Mak Dara kira banyak le tu bagi blog Mak Dara yang baru jer nak masuk sebulan lebih ni kan.

Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan memberikan award kepada QAMARUL SAHID kerana telah menjadi 400th Followers di blog Bicara Mak Dara ini. Tks Qamarul!!



Tahniah dan terima kasih QAMARUL SAHID. Mohle menjenguk ke blognya beramai ramai @ http://qamaruluramaq.blogspot.com/


Siapa Minat Nak Berlakon??

Siapa Minat Nak Berlakon?? Mesti ramai yang minat kan.. Mak Dara dulu ader la sikit sikit try bidang ni masa belom kawen dulu. Tapi berhenti bila rasa bidang di belakang tabir macam tulis skrip lebih sesuai untuk Mak Dara.. Okey.. okey.. Mak Dara mengaku.. Mak Dara mengaku yang sebenarnya lepas kawen Mak Dara asyik produktif mengembangkan keluarga dan mengembangggggkan badan maka kerja dibelakang tabir lebih sesuai untu Mak Dara hahahaha...

Di sebabkan Mak Dara dalam bidang ni dan berkawan dengan ramai producer, dan juga production house maka Mak Dara taulah kalau kalau kawan kawan Mak Dara ni ada yang nak pakai pelakon atau tak untuk drama atau filem terbaru mereka. Jadi akhirnya Mak Dara pun bukak lah satu group di FB yang Mak Dara gelarkan CASTING. Tapi Mak Dara BUKAN Casting Agency k.. Mak Dara tolong ikhlas.. Mak Dara tak ambil sebarang fee atau benefit untuk setiap casting call yang Mak Dara war warkan di group CASTING Mak Dara tu.



Banyak jugak job job baru dan casting casting untuk drama dan filem ada di wall group CASTING tu.

Terbaru seorang rakan Mak Dara iaitu En Zaid Producer drama sitkom popular ALAMAK mencari pelakon. En Zaid ni sedang mencari casting untuk shooting ( sample episod promo TV). Minggu depan ,di Setiawangsa, KL . Beliau memerlukan crowd extra ramai2. Ini hanya demo episod, utk tunjuk kpd TV station, maka tiada bayaran akan diberi, tetapi makanan & minuman disediakan. Mereka yg berbakat & tunjuk komitment, akan dijemput berlakon nanti ( setelah rancangan diconfirm oleh TV ).Siapa minat terus saja msg ke inbox En Zaid @ http://www.facebook.com/alamak. tapi kalau tak boleh pm dia tru tulis kat wall Fb dia or senang add dia terus.. =)


En Zaid - ALAMAK

So sekarang Mak Dara nak war warkan pulak pada rakan rakan Blogger Mak Dara. Pada sesiapa yang berminat terus ke page En Zaid dan PM dia dan tanyakan pasal Casting ni ek.. Dan pada yang minat berlakon boleh le join group CASTING Mak Dara dan klik di SINI atau di logo diatas.

Semoga berjaya!!!



Holiday cara Mewah atau Backpacking

Semua orang suka pegi holiday kan.. Kalau tak dapat pegi jauh jauh atau ke luar negeri kat dalam negeri pun best aper.. Tapi bagaimana uols pegi holiday? Uols pergi dengan cara mewah ke like book flight, book hotel berbulan bintang atau uol gi dengan cara selamber atau dengan nama tepatnya Backpacking..


Actually dua dua pun ok what.. Tak kisah dengan cara apa sekali pun ada holiday yang penting.... kerjasama.. ehhh salah.. yang penting happy.. kannn..

Bagi Mak Dara memang kaki gila berjalan. Mak Dara dan suami boleh dikatakan gila Backpacking. Sampailah hubby Mak Dara tubuhkan Persatuan iaitu MALAYSIN BACKPACKERS CLUB dan alhamdullilah ROS pun dah luluskan..


Dari tarikh persatuan ni ditubuhkan sehingga sekarang alhamdullilah dah hampir 8,280 dah menjadi ahli persatuan ini. Banyak jugak aktiviti telah dianjurkan. Kira memang besttt dan sempoi..

Ahli Malaysia Backpackers Club bersama Makassar Backpackers Club


Ekspedisi Backpacking

Malaysian Backpackers Club @ JB (Mak Dara bertopi)

Malaysian Backpacker's Club @ Homestay Sekinchan


Malaysian Backpackers Club di dalam rancangan ALAHAI FauFau

MALAYSIAN BACKPACKERS CLUB ROCKS!!!


Malaysian Backpackers Club @ Sinar Harian

Selama terjebak dengan backpacking ni Mak dara dah ke Vietnam, Cambodia, Thailand, Indonesia dan baper tempat lagi.. Pendek kata memang seronok travel cara Backpacking ni . Duit pun save hehe Tapi tengok lah pulak dengan situasinya.

Macam kes Mak Dara, Mak dara akan backpacking jika hanya bersama dengan hubby. Tapi kalau nak bawak anak anak holiday sekali takkan nak backpacking jugak kan haha.. So tak kira macam mana cara anda berholiday asalkan selamat pergi dan selamat pulang cukup ler.. Yer tak =)

Bagi sesiapa yang suka backpacking tu kalau nak join MALAYSIAN BACKPACKERS CLUB sila le klik kat SINI yer..