Saturday, March 5, 2011

KEPUTUSAN PEMENANG MAK DARA 1st GA


Sebanyak 126 penyertaan dan sebanyak 126 buah Tajuk Drama telah diberi. Saringan pertama menempatkan sebanyak 20 Finalist berjaya memasuki Top 20 dan saringan kedua telah menampilkan Finalis Top 10.. Kini tibalah masanya untuk Mak Dara mengumumkan... tarikh bagi melihat anak bulan.. Sajer je.. Serius sangat kang ada yang tension haha

Setelah dinilai oleh Mak Dara dan beberapa juri yang lain yang juga merupakan penulis skrip, maka kami sebulat suara telah memilih 4 pemenang bagi MAK DARA 1st GA ini. Kriteria yang dippilih untuk diangkat sebagai pemenang ialah keunikan Tajuk Drama Yang diberi, Mesej yang ada dalam tajuk itu, Komersial value tajuk itu sendiri dan kesesuaian tajuk itu untuk dijadkan sebuah drama.

Maka tanpa membuang masa Pemenang pemenang bagi MAK DARA 1st GA adalah..

PEMENANG PERTAMA : ROSE JOHARI
Tajuk Drama : Tersingkap Purdah Cinta

Hadiah yang menanti:
a)Nama anda (pemenang) akan Mak Dara masukkan dalam skrip terbaru Mak Dara yang berjudul Puteri Salamia dan menjadi nama salah satu watak didalam skrip itu.
b) Sehelai T-Shirt limited edition

PEMENANG KEDUA : EB EZRIN2
Tajuk Drama : KETAR JEMARI IBU


Hadiah yang menanti:
a) Sehelai T-Shirt limited edition

PEMENANG KETIGA : PRINCE HALILINTAR
Tajuk Drama : SEKUNTUM IMAN


Hadiah yang menanti:
a)Top UP RM 10

PEMENANG ANUGERAH JURI : LEKAT LEKIT GURL
Tajuk Drama : JANJI SAHABAT


Hadiah yang menanti:
a)Top UP RM 10

Disini Mak Dara ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada setiap seorang dari 126 peserta yang sudi menyertai GA Mak Dara ini. Anda memang sporting dan terbaik. Tahniah kepada para Pemenang. Sila email Mak Dara alamat & number telefon untuk urusan penghantaran hadiah anda di email Mak Dara di mrs_martias@yahoo.com secepat mungkin.

Mak Dara memohon sepuluh jari memohon maaf sekiranya selama berlangsungnya GA Mak Dara ini ada yang tersalah bahasa tersilap kata atau jika telah menyinggung mana mana pihak harap dimaafkan. Sehingga bertemu di GA akan datang.. Assalammualaikum =)

KEPUTUSAN PEMENANG MAK DARA 1st GA



Sebanyak 126 penyertaan dan sebanyak 126 buah Tajuk Drama telah diberi. Saringan pertama menempatkan sebanyak 20 Finalist berjaya memasuki Top 20 dan saringan kedua telah menampilkan Finalis Top 10.. Kini tibalah masanya untuk Mak Dara mengumumkan... tarikh bagi melihat anak bulan.. Sajer je.. Serius sangat kang ada yang tension haha

Setelah dinilai oleh Mak Dara dan beberapa juri yang lain yang juga merupakan penulis skrip, maka kami sebulat suara telah memilih 4 pemenang bagi MAK DARA 1st GA ini. Kriteria yang dippilih untuk diangkat sebagai pemenang ialah keunikan Tajuk Drama Yang diberi, Mesej yang ada dalam tajuk itu, Komersial value tajuk itu sendiri dan kesesuaian tajuk itu untuk dijadkan sebuah drama.

Maka tanpa membuang masa Pemenang pemenang bagi MAK DARA 1st GA adalah..

PEMENANG PERTAMA : ROSE JOHARI
Tajuk Drama : Tersingkap Purdah Cinta

Hadiah yang menanti:
a)Nama anda (pemenang) akan Mak Dara masukkan dalam skrip terbaru Mak Dara yang berjudul Puteri Salamia dan menjadi nama salah satu watak didalam skrip itu.
b) Sehelai T-Shirt limited edition

PEMENANG KEDUA : EB EZRIN2
Tajuk Drama : Ketar Jemari Ibu


Hadiah yang menanti:
a) Sehelai T-Shirt limited edition



PEMENANG KETIGA : PRINCE HALILINTAR
Tajuk Drama : Sekuntum Iman

Hadiah yang menanti:

a) Topup - RM 10

PEMENANG ANUGERAH JURI : LEKAT LEKIT GURL
Tajuk Drama : JANJI SAHABAT


Hadiah yang menanti:
a) Topup - RM 10

Disini Mak Dara ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada setiap seorang dari 126 peserta yang sudi menyertai GA Mak Dara ini. Anda memang sporting dan terbaik. Tahniah kepada para Pemenang. Sila email Mak Dara alamat & number telefon untuk urusan penghantaran hadiah anda di email Mak Dara di mrs_martias@yahoo.com secepat mungkin.

Mak Dara memohon sepuluh jari memohon maaf sekiranya selama berlangsungnya GA Mak Dara ini ada yang tersalah bahasa tersilap kata atau jika telah menyinggung mana mana pihak harap dimaafkan. Sehingga bertemu di GA akan datang.. Assalammualaikum =)

Post Ke 100!!!


pejam celik.. pejam celik... ketuk ketuk jari kat laptop tiba tiba sedar je rupa rupanya ini adalah post Mak Dara yang keseratos!!!!!!!!!!


Post keseratus dalam masa Sebulan 14 hari!!! perghhh apa la yang Mak Dara dah merapu meraban dalam 99 post yang lain ek hahahaha... Diharapkan semua yang baca post post Mak Dara tak mendapat apa apa jenis penyakit jiwa dengan bahasa dan cara penyampaian mak Dara menulis ye..


Ada jugak kawan kawan tanya.. Tak bosan ke asyikkk menulis aje.. Dah le hari hari tulis skrip pastu hari hari tulis blog... Jawapan Mak Dara Tidak Sama Sekali.. Sebab bila menulis skrip kita harus puaskan pihak producer pihak stesen TV dan banyak pihak lagi. Tapi bila menulis blog kita dapat kepuasan diri.. betul tak hehe..

Terima kasih Mak Dara nak ucapkan pada semua yang sudi layanzzzz danmembaca apa yang Mak Dara tulis dan merapukan.. Tankiuuu =)

Mak Dara dah Fenin Fenin lalat

Yup betullll.. Memang betul Mak Dara sekarang ada sikittt Fenin Fenin lalat.. Tapi bukan sebab berbadan dua atau berisi.. walaupun badan tu memang sentiasa berisi tapi berisi dengan makanan la kan haha.. Mak dara ni fenin memikirkan tentang GA Mak Dara ni... Perghhh memang sengit nak carik pemenangnya.. Samfai fusin fusin kepala Mak Dara dibuatnya hehe..

mak dara fenin2 lalat campor fenin2 beruk dah mlm ni haha

Akhirnya Mak Dara ambik keputusan untuk mengumumkan pemenang bg GA Mak dara ni esok. Harap semua senarai Finalist Top 10 Mak Dara bersabar ye..

Followers ke 444 !!!

Mak Dara nak ucapkan terima kasih dan tahniah kepada Adik Edi farid kerana telah menjadi Follower mak Dara yang ke 444!!!! wahhhh besttt number tu hehehe..



Edi ni mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Ketereh.seterusnya melanjutkan pelajaran di Sekolah Men Keb Ketereh dan Sekolah Men Teknik Tanah Merah...dan sekarang menyambung pengajiannya di Universiti Malaya dalam Ijazah Sarjana Muda Pengajian Melayu, dalam Jabatan Kesusasteraan dan Sosio Budaya. Jomlah terjah ke blog Edi.. Klik di SINI atau di pic atas ya =)

kepada adik Edie semoga maju jaya di dalam semua bidang yang adik ceburi ya.. Terima kasih sekali lagi.. kalau boleh selalu selalulah menjenguk Mak Dara di sini =)

Bila Anak Hari Hari Minta Dikahwinkan Dengan Akim AF..

Bila anak hari hari minta nak kahwin dengan Akim AF..Itulah yang terjadi pada anak bongsu Mak dara yang bongsu iaitu Adza Isabella yang amat minat gilerrr dengan Akim AF. Maybe dia tak tahu apa makna kahwin tu tapi sebab semua adik beradik dia dan semua makcik makcik dia yang tahu minat dia terhadap Akim selalu sangat sakat dia supaya kahwin dengan si Akim tu sbb tu hari hari si Isabella ni mintak nak kahwin dengan si Akim tu hahahaha..

So hubby Mak Dara pun ambik le video dan interbiew anak bongsu kami tu. Video di bawah ni tentang my youngest daughter Adza Isabella yang suka berceloteh dan bercerita tentang kakak kakaknya Kirana dan kasih dan abang dia Haiqal dan terutama sekali tentang bintang Idolanya iaitu AKIM, HAFIZ, ARIL dan YAZID AF... =)



Sebabkan hubby Mak Dara tu kerja kat Astro so selalu lah jumpa mereka jadi suami Mak Dara sempat merakamkan Video ucapan dari AKIM, HAFIZ & YAZID AF kepada my daughter Adza Isabella. A milion tks to Akim, Hafiz and Yazid for this sweetttttt video for Bella.. really appreciate it =) U guys rocks!!!!


Tapi sekarang Isabella dah beralih arah.. Dia sekarang tengah kena demam.. demam Bieber Fever pulak adoyai.. hahaha budak budak zaman sekarangkan =)