Saturday, March 26, 2011

Bergolap Gulita demi EARTH HOUR

Mak Dara dan family turut menyertai kempen Earth Hour yang baru jer habis sebentar tadi.. Sejam tanpa lampu rasanya sekejap ajer berlalu dengan keletah anak anak Mak Dara yang seronok bermain dalam gelap.

Anak teruna Mak Dara dengan pose ala ala greennya hehe

Mak Dara bersama anak anak semasa Earth Hour

keadaan ruang tamu rumah Mak Dara semasa Earth Hour.. huhu golapp

Anak anak main masak masak dalam golap
(gambor ni terang sbb pakai flash hehe)

Sikit lagi dah boleh bukak lampu yer darlingss hehe

lepas setengah jam terus diorang bosan main haha

Yeayyy akhinya kami berjaya menghabiskan sejam tanpa berlampu.. Sehingga tahun depan.. Save Earth .. Save Life =)

Jom Tengok Sama Ada Blog Korang Berat atau Ringan?

Seperti biasa Mak Dara akan memulakan senaman pagi Mak Dara dengan Blogwalking dan kalau rajin sikit buat blog jogging plus blog terguling guling hehe.. Eh kira senaman le jugak.. untuk jari tangan =)

Tetiba Mak Dara sampai ke blog adik . Tetiba mata Mak Dara tertarik dengan satu entry yang ditulis oleh Nour.. RINGANKANLAH BLOG KORANG... Yup bagi kaki blogwalking macam Mak Dara ni memang suka ke blog blog yang ringan.. Blog yang sarat sarat tu tengok mood jugak.. Kalau mood tengah baik akan Mak Dara tungguuuuu sampai page habis load.. Tapi kalau angin meroyan Mak Dara atak mali.. kalau page lambat sangat nak load Mak Dara atak kasi pangkah woo hehehehe..

Rupanya Nour ada share bagaimana nak timbang berat blog kita semua. Mak Dara dah buat dan hasilnya..


Wahh bangga neh nak tunjuk result hahaha.. Uols pun boleh tengok Sama Ada Blog Korang Berat atau Ringan. Err bukan dengan penimbang berat macam kat kedai runcit tu.. bukan.. Apa yang perlu anda buat ialah klik di link di bawah tu dan masukkan url anda dan tunggu resultnya. Di bawah sekali akan diberikan berapa masa diperlukan untuk membuka blog korang.. Cer Cuba.. Cer Cuba.. Cer Cuba yer.. wah ayat baru Mak dara reka nih.. sukerr hehe

http://www.iwebtool.com/speed_test
link ke speed test

Selamat mencuba.. dan ringan ringankan.. =)