Tuesday, March 29, 2011

Jackie Chan Meninggal Hanya Khabar Angin Sempena April Fool

perghhh dah kecoh dekat facebook pasal JACKIE CHAN Meninggal dunia akibat serangan jantung.. Betul ke ataupun saja nak buat April Fool?? Ish benda macam ni tak baik buat memain..


Dah puas Mak Dara google. Ada yang kata betul.. Ada yang kata ni hanya prank sempena april fool.. Ada yang tulis yang president America pun sedih dengan kematian Jackie Chan ni.. Huhhuhu konpius betulll.. Ada jugak khabar angin macam ni melanda Jackie Chan pada 2008 dulu..


Rasanya ni hanya khabar angin ajelah.. Memang tak baiklah orang yang mulakan khabar angin ni main mainkan hidup dan mati orang..

ANDA DAN MAGGI

Hari ni Mak Dara nak cerita pasal maggi.. bukan nak bagi resepi masak maggi bukann.. Ni pasal blog anak teruna Mak Dara iaitu MaggiBOY. Blog si MaggiBoy dah cukup sebulan semalam jadi dia pon nak buat la 1st GA. Senang aje nak sertai GA MAGGIBOY NI.. baca kat bawah yer..


Sempena sebulan birthday Blog MAGGIBOY ni..MB ingin menganjurkan GIVEAWAY yang pertama untuk MaggiBoy ni. Giveaway ni senang mudah cepat dimakan hehe.. Macam nak buat meggi jugaklah.. Dah MaggiBoy ni memang gila makan Maggi maka GA pertama MB mestilah pasal Maggi jugak kan. Mudah ajer nak sertai GA MB ni.. Cuma buat satu entry tentang...
"ANDA DAN MEGGI"


itu aje.. Senangkan?Tak kisah ler gambar anda tengah makan maggi ke, gambar rambut anda kerinting macam maggi ke.. gambar Anda berdiri di belakang huruf M ke.. Ambik gambar pembalut maggi di internet pun tak per MaggiBoy tak kisah hehe. Bagi yang takde gambar tu tulis le tentang Anda dan Meggi kalau malas nak tulis banyak banyak takper.. Tulis perkataan "Maggi" pun dah cukup. Ini cuma cadangan MeggiBoy. Buatler macam mana pun takper asal ada kena mengena dengan Maggi itu aje..
syarat syarat untuk menyertai MAGGIBOY 1st Giveaway (GA) ini ialah

1.Follow Blog MeggiBoy
2. buat satu entry tentang "ANDA DAN MAGGI" bersama banner di atas ye
3. Tag Sekurang-Kurangnya 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GIVEAWAY Ini.
4. Setelah Siap Entry Anda, Tinggalkan URL Entry Anda Itu Di Ruangan Komen Di Bawah Entry Ini. tu jer =)


Jom ramai ramai join GA MaggiBoy ni jommmm.. klik di link ini yahttp://adzahaiqal.blogspot.com/2011/03/meggiboy-1st-giveayay.html Buat permulaan ni Mak Dara nak tag semua yang baca entry ni hehe

Bila ADZA bertemu ADZA

tengah blogwalking tadi terjumpa satu blog ni..


Adza Dyas.. Wahhh nama pemilik blog ni ADZA jugak.. Ingatkan Mak Dara dan adik beradik Mak dara serta anak anak serta anak anak buah Mak Dara aje yang bermula dengan nama ADZA rupanya ada lagi yang sama nama dengan nama keturunan Mak Dara ni.. Teruja Mak Dara dibuatnya.. apa lagi terus pollow!!!


Bertambah lagi nama ADZA di malaya ni hehe.. Selamat berkenalan dik .. jom sama sama terjah ke blog Adik Adza Dyas ramai ramai.. http://aforadza.blogspot.com/

"TOPIMAGINE BLOGLIST - RAPATKAN SILATURRAHIM"


Mak Dara nak join "TOPIMAGINE BLOGLIST - RAPATKAN SILATURRAHIM" . Top ni memang antara penerjah blog Mak Dara yang sempoiiii.. Memang rajin terjah Blog Mak Dara.. Memang sahabat blogger yg beshhhh =) So Mak Dara tak nak lepaskan peluang untuk sertai segmen dari Top ni.

1. Ko orang wat satu entry bertajuk "TOPIMAGINE BLOGLIST - RAPATKAN SILATURRAHIM" dan letakkan banner kt atas ni dalam entry ko orang...
DONE

2. Ko orang nak follow ke x terpulang la.. (coz, kalo follower aku bertambah tp, entry aku xdpt feedback wat pe kn.. )
DONE dah pollow lamer dah hehe

3. Citer sket pandangan ko orang tentang header aku ngah berimaginasi tu... hehe...
Mak Dara rasa amat sesuai header tu dengan Top. Memang nampak sedang imagine.. hehe

4. Send link entry ko orang tu kt comment box entry ni..
DONE

5. Senarai bloglist (tarikh tutup) tu akan mula dipublish bile follower aku dah cecah angka 777.. so, lame la kn tempoh tu coz angka follower aku lembab sket bertambah :)
Cantekkk =)

6. Bile dh tersenarai, kalo sape2 yang xupdate blog dieorang selama seminggu, aku remove serta merta :)
Rogerr..

7. Tag la 2 orang (nk lebih pon xpe)
Mak Dara nak tag semua yang membaca entry ni.. hehe bior ramai sikit yang join =)

jom ramai rami sertai "TOPIMAGINE BLOGLIST - RAPATKAN SILATURRAHIM"

PADAH Bila Alat Penimbang Badan Disalah Letak

Berattttttt.. Memang beratttttt masalah ni.. Memang padahhhhh bila alat penimbang berat badan disalah letak.. Maunya tak.. Dulu tempat penimbang berat badan elok elok jer Mak Dara letak dihadapan pintu bilik air.. dah memang jadi kewajipan setiap kali lepas mandi sure naik tempat penimbang tu dan ukur berat badan.. Kira boleh le agak agak untuk maintainkan badan gebuuuuu dan kembang semangkuk Mak Dara ni.

Tapi sejak 2 bulan lebih ni alat timbang badan Mak dara tu missing in action.. Tak tau mana letak.. Maka takdelah lagi sesi menimbang berat ala ala The Biggest Looser tu.. Bukannya tak boleh beli yang baru..Tapi setiap kali nak beli baru rasa beratttt lah nak bawak balik. Pikir nanti balik umah carilah.. dan macam macam alasan Mak Dara buat. Bila tiada alat penimbang berat badan.. Maka Mak Dara pun lupa daratan le.. Maka makan pun tak jagalah huhu

Tup tup pagi tadi baru jumpa alat penimbang. Rupanya maid Mak Dara simpan dalam store.. huhu bolehh ?? hahahaha.. Maka sesi menimbang berat badan pun berlangsung setelah 2 bulan lebih tertunda.. jeng jeng jeng..

pic oleh en google =)

bukan 1.. bukan 2.. bukan 3.. tapi 4 kilo lebih!!!! berat Mak Dara bertambah 4 kilo lebih!!! uwaaaa macam nak menangis pon ada. Habisla sesi SLIMING SANCTUARY Mak Dara sebelum ni.. huhuu.. Tak boleh jadi.. kena buang balik 4 kilo lebih ni.. moral of the story ialah jangan salah letak alat penimbang berat.. jaga pemakanan dan jangan malas malas huhuhu.. sedihh tapi itu lah kebenaran yang terpaksa Mak Dara telan.. err takmo telan takmoooo hahaha