Wednesday, April 6, 2011

Berapa Kali Anda Update Entry Dalam Sehari?


Dalam Sehari, Berapa Kalikah Anda Update Entry Anda? Bagi Mak Dara, selalunya Mak Dara akan update 3-4 entry sehari bagi blog Bicara Mak Dara ni. Kecuali ada kerja kerja yang mustahak yang perlu disettlekan maka jumlah itu akan berkurangang le..

Tapi hari ni terlebih rajin.. terlebih idea dan terlebih gatal tangan dan dah buat sampai 6 post entry.. Dan termasuk post ni  jadilah 7 post entry dari Mak Dara hari ni hehe. Entah apalah yang Mak Dara merepek meraban hari ni yer.. hehehe .

So...Uols macam mana pulak yer.. Berapa kali update entry dalam sehari?

Berapa Nilai Blog Anda?

 Pagi tadi terbaca yang Ben Ashaari nak "jual blog"nya? biar betul.. rupa rupanya BA dah nilaikan blognya di http://bizinform.org dan setelah dihitung dan dinilai Website Value bagi blog BA adalah ..225,013,31.. Mak aiii tinggikan nilai blog BA ni kan hehe.. Ada sapa sapa beran nak beli? =)

Maka apa lagi Mak Dara pon gatalkan tangan dan klik di http://bizinform.org untuk tengok berapakah nilai blog picisan Mak Dara ni.. Dan jawapangnya.. jeng jeng..jeng..


 okey jugak ek nilai blog Mak ni rupernyer hehehe.. Moh le check.. Berapa Nilai Blog Anda? klik aje di link sini yer http://bizinform.org.

Bicara + Berbicara = pot pet pot pet

Ingatkan Blog Mak Dara aje yang gunakan Bicara.. rupanya ada sorang lagi teman Mak Dara si YaNa YassiN yang SUKA NAK BERBICARA

Bicara + Berbicara = pot pet pot pet  le jadinya.. Maka memang sesuai ler Mak Dara dan Yana ni berkawan yer tak hehe


YaNa ni  Simple, Suka Lawak, Jenis Blasah jerk.. Tak percaya? jom terjah ke blognya @ http://yanayassin.blogspot.com/

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 4 )


5 Blog Lelaki
1) http://uniqdarkside.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
2)http://emyonce.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
3)http://natsumiakira.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
4)http://jomkongsistory.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
5)http://siryezsir.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html

5 Blog Wanita
1) http://shahrihan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
2)http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
3)http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
4)http://nuruashia.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
5)http://bloginimyblog.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html

dah penin dibuatnya hahaha.. entah le betul ke salah ni huhuhu..

TERJAH 100 BLOG!


Semalam Mak Dara dah terjahhh atau kata omputehnya, Blog Walking ke 100 blog dari senarai gegar 1000 blog oleh BA.  Hari ni Mak Dara nak terjah lagi.. kali ni giliran kumpulan ke 2 pulak. Senarai yang akan diterjah oleh Mak Dara hari ni ialah..
  1.  Cik Azizah
  2. Zulkifly Omar
  3. miss_neeya
  4. RuBiE ZaiNuDdin
  5. yna fazlyna
  6. kasturi jiwa
  7. fara_dikri
  8. seorangan bernama apulzafirul
  9. Syarifah Nornazrah Al Yahya
  10. cik yuz
  11. aliza
  12. Nizam
  13. mr_right
  14. Zaara Sophea Hayat
  15. Puteri Ketenangan^^
  16. Lilynana Lexy
  17. Tok Esah
  18. Cik Leen
  19. inaku79
  20. Mr.SteAltH 


Tahniah.. Pelakon Imuda Mendapat Anak Lelaki

Tahniah.. Mak Dara nak ucapkan kepada pelakon Imuda kerana baru sahaja menimang cahayamata baru . Isterinya baru sahaja melahirkan seorang anak lelaki beberapa hari yang lalu.


Ini merupakan anak pertama hasil perkahwinan kedua Imuda dan isterinya Zabarina Haja Mushadi Ali,yang merupakan adik angkatnya suatu masa dahulu. Dan merupakan anak ketiganya jika dikira secara total.

Imuda pernah mendirikan rumah tangga pada 1994 dengan Rozalina Rosli dan bercerai sepuluh tahun kemudian. Pada 23 Disember 2008 bekas isterinya itu meninggal dunia akibat barah payu dara. Imuda mempunyai 2 orang cahayamata bersama bekas isterinya itu iaitu Raihana, 14, dan Raezal, 8.

Tahniah Abang Imuda. Comel aje gambar abang Imuda berpegangan tangan dengan baby boy abang tu. Pada yang nak tengok boleh le tengok gambar tu ada dalam facebook abang Imuda yer.

Mak Dara pernah bekerjasama dengan Abang Imuda semasa Abang Imuda berlakon dalam sebuah filem hasil skrip Mak Dara dan suami iaitu Filem SHHH.. DIA DATANG suatu ketika dulu. Filem ni dah lama siap.. Tapi sayangnya tak dapat ditayangkan di pawagam kerana syarikat produksi mengalami sedikit masalah. Memang sayang sangat dan bertambah ralat apabila dua pelakon yang menjayakan filem ini telah pun kembali kerahmatullah tanpa dapat melihat hasil karya mereka. Mereka adalah allahyarham Syukeri Hashim dan Allahyarham Din Beramboi..


trailer filem SHHH.. DIA DATANG


Tapi mungkin semua yang berlaku ada hikmah disebaliknya kan.. Apa apapun Mak Dara nak ucapkan tahniah sekali lagi pada Abang Imuda dan isteri semoga cahayamata yang baru ditimang itu membawa cahaya kebahagian kepada kalian.. Insyaallah..

Belajar Cara Membuat AUTOPOST

Mungkin ramai dah tau cara cara nak buat autopost ni. Tapi bagi blogger yang "senja" macam Mak Dara ni yang mengalami kerabunan IT baru jer nak belajor buat autopost..

Itupun lepas seorang blogger bernama Roi blogwalking ke blog Mak Dara dan tinggalkan komen di kotak menjerit Mak Dara semalam..

Jadi apa lagi... Mak Dara terus le terjah ke blognya iaitu Blog REMAJA BOROI @ http://mibas.blogspot.com/

Rupanya lagi senang pakai autopost ni.. Jadi kita boleh plan untuk publishkan entry entry kita.. Jangan kasi rapat rapat sangat.. Kang tak terbaca dek blogger blogger yang datang menjenguk blog kita.. Mak Dara memang amat amat memerlukan autopost ni.. Yer lah idea untuk buat entry kadang kadang mencurah curah banyaknyer.. Bayangkan ini adalah entry Mak Dara yang ke 213 dalam masa 2 bulan 3 minggu Mak Dara bersiaran di blog ni hahaha. Maknanya dalam sehari lebih dari 3 entry mak dara post entry terbaru hehe

Jadi malam ni 4.4.2011, Mak Dara buat 3 entry terbaru dan dah kasi autopost esok 5.4.2011.. Harap harap menjadi hehe

3 entry yang dah di scheduled untuk diautopost esok 5.4 2011


Pada yang satu kawasan ngan Mak Dara maksudnya yang agak rabun IT dan tak tau macam mana nak buat autopost sila le ke blog adik Remaja Boroi ini  klik aje link disebelah ni yer.. http://mibas.blogspot.com/2011/04/panduan-menuju-kebenaran-auto-post.html 

Dan bagi blogger yang memang terang IT tu kalau tau tips tips terbaru tentang blog ni share share le dengan mak dara yer.. tengkiuuu jasamu ku kenang =)