Thursday, April 7, 2011

Blog Saya Akan Dipromote. Jom Join?

Mak Dara nak join segmen Blog Saya Akan Dipromote. Jom Join? yang dianjurkan oleh Adik Annyss Nhadilah.


Dari mana Mak Dara dapat tahu tentang segmen adik Annyss ni? ha semestinya dari shoutbox Mak Dara. Tengok bertapa pentingnya shoutbox di blog kan hehe

So apa lagi dengan cargas dan pantasnya mak dara menjoinkan diri. Syarat yang ditetapkan oleh Annyss amat amatttt lah mudahnyer.. Lebih mudah dari masak meggi mee hehehe..

1) buat satu entry bertajuk Blog Saya Akan Dipromote. Jom Join?
DONE
2) Letakkan Banner segmen ni
DONE
3) Letakkan link url di bahagian komen
DONE

Senang kan.. Jom le join ramai ramai.. Cepatt yer sebab tarikh tutupnya hari ni 7hb april tapi tak sure pulak pukul berapa. Pada yang nak join sila klik di link ini Blog Saya Akan Dipromote. Jom Join?

FOLLOWER KE 800!!!!

Hari ini genap blog BICARA MAK DARA bersiaran selama 2 bulan 21hari. Bertambah bersyukur apabila hari ini blog Mak Dara ni menerima AJK MESYUARAT TINGKAP MAK DARA yang ke 800 tepat jam 3:10 petang  tadi.


Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan tahniah kepada Eyna Azmi kerana sudi follower Mak Dara yang ke 800!!!


Jom ramai ramai kita terjah ke blog Eyna Azmi ramai ramai.. klik di link http://esmaxempayar.blogspot.com/

Dan tidak dilupakan kepada semua Ahli AJK MESYUARAT TINGKAP MAK DARA kesemuanya. Setiap seorang dari anda adalah amat amat bererti dan amatttt bermakna bagi Mak Dara. Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada setiap sorang dari anda yang tidak putus putus terus mensupport blog picisan Mak Dara ini....

Dengar.... Oh Jeritan Blogku....


Dengar.... Oh Jeritan Blogku.... memekik memekik memanggil manggil nama mu selalu... Nama siapa? Errrr.. Mak Dara pun tak sure nama siapa atau siapakah gerangannya blogger yang bakal menjadi AJK Mesyuarat Tingkap Mak Dara yang ke 800 nanti..

Sekarang dah tertera followers yang ke 799... huhuhuhu siapakah beliau.. dimanakah beliau.. masih tidorkah beliau.. tengah lunch kah beliau.. bila nak pollow mak ni .. wakakaka angin meroyan dah sampai dah hahaha

BEN ASHAARI BUAT GILA LAGI


Ben Ashaari buat gila lagi? Haaa ni bukan kes gila meroyan ker gile asim ker bukan.. Ni Ben Ashaari terkono penyakit gila buat segmen hehe.

Mak dara nak join segmen BA ni sebab boleh dapat ramai kenalan blogger blogger. Best dapat kenal ramai blogger ni.. Baik blogger baru mahupun yang dah otai.. Banyak info yang kita boleh dapat dan boleh bertukar tukar idea

Satu Lagi sebab apa Mak Dara nak joinkan diri. Terus terang Mak Dara cakap .. melalui segmen segmen ni dapat mempromotekan lagi blog . Kalau buat blog tapi takde promosi tak guna jugak kan. Siapa nak datang baca. Takkan kita sendiri tulis kita sendiri yang baca. ahahaha

Dengan segmen segmen ni jugak.. Boleh bagi Mak dara idea macam mana untuk lebih "Blogger Friendly" dengan teman teman blogger yang lain.. Kiranya boleh dapat idea macam mana nak rapatkan diri dengan rakan rakan blogger yang lain.

Dan yang terakhir.. Dengan menjoinkan diri dalam segmen ni jugak boleh menaikkan trafik blog sendiri dan blog teman teman yang join juga. Sebab apa Mak Dara kata macam tu. For sure anda akan ke blog blog yang join sbb nak tengok siapakah yang pemilik blog yang join segmen ni.. itu pendapat Mak dara le..

So janganlah lepaskan peluang demer sumer.. cepat joinkan diri dalam segmen ni..

TERJAH 100 BLOG!


Mak Dara dah terjahhh atau kata omputehnya, Blog Walking ke 200 blog dari senarai gegar 1000 blog oleh BA.  Hari ni Mak Dara nak terjah lagi.. kali ni giliran kumpulan ke 3 pulak. 

Senarai yang akan diterjah oleh Mak Dara hari ni ialah..
  1. http://slumberznanie.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  2. http://bdkkck.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  3. http://dillanur.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  4. http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  5. http://shematebulat.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  6. http://kitty-nini.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  7. http://seliparjepun165.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula_03.html
  8. http://mynamealia.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  9. http://heartylolipop.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  10. http://missbbydua.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  11. http://alynamymomon.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  12. http://edtv-zahidizakariya.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  13. http://thisisarief.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-aprl-bermula.html
  14. http://shahrulsyazyan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  15. http://esmaxempayar.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  16. http://sweetlips-fatimahali.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  17. http://anisabdulkarim.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  18. http://ashleydyrra.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  19. http://eiyla-wandalila.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  20. http://duniamamasita.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  21. http://eliza93.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  22. http://www.wawazameri.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  23. http://iniblogsyima.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  24. http://ashleydyrra.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  25. http://lifezheartyz.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  26. http://cokletwinter.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-bermula.html
  27. http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  28. http://matapenaalsunan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  29. http://syuk6692.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  30. http://izatulqisteena.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-1-ribu-blog-april.html
  31. http://ladylurve-yana.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  32. http://tiffinbiru.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-aprilbermula.html
  33. http://ladylurve-yana.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  34. http://pycahabdulrahim.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  35. http://myaarissablog.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  36. http://safiyahezora.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  37. http://scarlettj1.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-gegar-seribu-blog-april.html
  38. http://nadiemsharmz.blogspot.com/
  39. http://belogfarr.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  40. http://ashleydyrra.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  41. http://ainroxmum.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  42. http://itchycats-winkwink.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  43. http://shafiq-asimplelife.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  44. http://enopunyablog.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  45. http://wwwalistory.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  46. http://biru-malam.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  47. http://ly-tulip-slumbersiyes.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  48. http://atiqahchomel.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  49. http://iylia-chica.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  50. http://lensa-cahaya-photo.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  51. http://diariamzar.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  52. http://www.borakkosong.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html#links
  53. http://ajuera-story.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  54. http://basiliskkeichou.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  55. http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  56. http://opahkentang.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  57. http://shinagee.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  58. http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  59. http://lyndamochim0chi.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  60. http://v12gether.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  61. http://fahmiberdiridisini.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  62. http://sayegadespink.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  63. http://fatenfuckinweirdsadlifesherenafter.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-ben-ashari-bermula.html
  64. http://aenhidayah.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  65. http://speckygurlz.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  66. http://bangsawanpapa.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  67. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  68. http://orkedbubu.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  69. http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  70. http://mazhar-gallery.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  71. http://nurfuzie.blogspot.com/2011/04/tajuk-gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  72. http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  73. http://lalabiela.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  74. http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  75. http://kamidanutm.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  76. http://ulanfrankie.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  77. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  78. http://irm4blues.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  79. http://ennana-chenta.blogspot.com/2011/04/gegar-1ribu-blog-april-bermula.html
  80. http://misssecreito.blogspot.com/2011/04/segmen-gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  81. http://farahshahirah.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  82. http://ordinarymissyana.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  83. http://cokletwinter.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  84. http://pearl-jade86.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  85. http://akutaipkaubaca.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  86. http://epalhirata.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  87. http://ctqueen.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  88. http://nadyabubble.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  89. http://say-it-freely.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  90. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  91. http://semanisepal90.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  92. http://thisisme-shera.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  93. http://kemeiii.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-2011.html
  94. http://gergasikecil.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  95. http://esyasygblog.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  96. http://nisa-pasirgudang.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  97. http://anafarha.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  98. http://dayahkcik.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  99. http://suemuncet.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  100. http://anna-recipe.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april.html
Kalau ada yang nak diterjah sekali tinggalkan url kat bawah yer =)Jom terjah dan BW ramai ramai jomzzzz.

Background Oh Background

Background Oh Background.. Memang pening Mak Dara dibuatnya bila pikir pasal background untuk Blog Mak Dara ni.. Ye lah.. Tengok kengkawan blogger yang lain cantik cantik aje background diorang.. Mak Dara memang le amattt terpikat dengan semua background wordpress.. Tapi al maklumlah sejak dah masuk senja ni bukan aje dah rabun jauh dan dekat tapi jugak dah rabun IT.

Kenapa Mak Dara cakap macam tu.. Mak Dara banyak kali cuba masukkan background dari template wordpress tapi faillll.. Nak kena unzip la.. nak kena kasi backup dulu lah.. uiiii pening.. Bila pakai background template yang Mak Dara ambik dari tenet.. Blog jadik beratttttt la pulak dah. Sampaikan satu tahap Mak Dara biarkan bllog Mak Dara backgroundless... putih kosong ajeeer...

Tapi semalam dengan sejeles jelesnya Mak Dara cuba lagi mencantikkan blog ni dengan background2 seperti blog blog uols tapi tetap gagal. Maka Mak Dara ambik keputusan buat background sendiri.


Dan hasilnya...


Ok ajelah kan dari kosong ajer..hehe. Apa Pendapatang uols? =)