Tuesday, April 12, 2011

TERJAH 100 BLOG!



Hari ni Mak Dara nak terjah ke 100 lagi blog!!!

Senarai yang akan diterjah:

  1. Shaizhar
  2. imz@cik yan
  3. Kim NaRa 규정이
  4. Dhia BellamiZam
  5. sweetcupcake
  6. hazlin
  7. Che Armad
  8. fadwah
  9. izatul qisteena
  10. sinahuy


Mencari Ayam

Suami Mak Dara tengah mencari ayam.. Bukan ayam yang ehem ehem tu yer.. Tapi mencari ayam yang betul betul ayam bukan yang cobaan tu hehe..

sedang shoot babak bersama ayam ayam di Pasar Borong Selayang

Mereka perlukan banyak ayam untuk shoot scene di pasar borong selayang tu.. untuk shooting iklan . Nak nak pulak sekarang tengah hujan lebat. ak tahula sama ada diaorang dapat ayam yang secukupnya untuk shoot adengan itu.. Mudah2an cukup la..

Semoga Berjaya Suamiku

Perghhh ala ala jiwang lak entry Mak Dara kali ni.. Mak Dara memang jarang jarang dan kadang kadang buat entry pasal family Mak Dara terutama entry mengenai suami Mak Dara kan.. Tapi kali ni nak buat satu hehe. Sebenarnya Suami Mak Dara, Martias Ali sekarang sedang mengarahkan sebuah iklan pertamanya mulai hari ini sampai le ke hari jumaat nanti. Sebelum ni suami Mak Dara telah mengarah drama, dokumentari, filem digital dan filem pendek aje.. Ni kira first time le dia mengarahkan iklan.

Suami Mak Daramengarahkan 2 buah iklan. Satu untuk syarikat North Port dan satu iklan lagi untuk syarikat Kontena Nasional di Klang.

Mak Dara & Hubby @ SAPPARO SHORT FILM FESTIVAL, Jepun
rasa bangga dapat pakai baju kebaya di majlis anugerah di jepun ;-)

Suami Mak Dara sedang mengarahkan filem pendek


Semoga berjaya dan mudah2an shooting iklan untuk Kontena Malaysia ni berjalan lancar ye..

Align Center

Arda Jolie Kekasih Baru Brad Pitt??

Brad Pitt

Arda Jolie Kekasih Baru Brad Pitt?? Wah dahsyat juga cita cita Cik Arda kita ni ya.. Ini antara jawapan Cik Arda dalam segmen Mak Dara yang dia sertai iaitu Segmen "JIKA AKU PELAKON POPULAR" walaupun segmen ni dah pun ditutup semalam tapi takper Mak Dara tetap nak review juga jawapan jawapn yang Cik Arda berikan. Sebab semuanya best best dan sempoi sempoi..

Kata Arda lagi beliau nak nama pentasnya atau nama glamournya Arda Jolie.. hmm macam kena pulak nama tu kan ehehe..

Tapi rasanya Brad Pitt tu macam takut dengan si Angelina Jolie tu. Macam dah kena queen control .Mak Dara rasa kalau si Brad Pitt tu ada niat nak bukak "cawangan" baru mau dikeratnya si Brad tu kang jadi macam dalam kes filem ... dalam botol hahaha.. bis tu kena la pakai dress macam kek atas tu ha.. ahahha Bergurau aje ye dik =)


Nak tahu apa lagi impian Cik Arda jika beliau jad Pelakon Popular moh le ke blog beliau yer @ http://belogcikarda.blogspot.com/

Sepupu Mak Dara Elle Elyssa pun apa kurangnya.. Dia pon join segmen Mak Dara ni jugak.

Elle Elyssa

Elle teringin watak-watak antagonist yang nampak baik tapi sebenarnya kejam. Kiranya kalau orang tengok watak tu orang takkan sangka dia jahat sebenarnya. Ala-ala psycho gitu. Jom ke blog Elle @ http://elleelyssa.blogspot.com/

Bagi yang tak sempat join segmen Mak Dara JIKA AKU PELAKKON POPULAR ni.. Dont be khuatir insyaallah Mak Dara akan buat segmen baru nanti.. Segmen ni kira macm nak test market je dulu hehe