Friday, April 22, 2011

AMIR BIEBER




Sekarang tengah berlangsungnya rancangan MAHARAJALAWAK di Astro Warna  Dalam rancangan tu tadi, AC Mizal menggelar Amir sebagai Amir Bieber ... Kekeke..

Sebelum ni Mak dara kurengg sikit dengan Amir ni.. Ya lah persembahan demi persembahannya amatlah mengecewakan kan.. Tapi malam ni terkejut juga Mak Dara  dibuatnya. Malam ni persembahan Amir  boleh dikatakan bagus.. Malah mendapat pujian dari mamat Khalid.. Rasanya kalau tiap tiap minggu Amir buat persembahan macam tadi barulah dia layak berada di rancangan MAHARAJALAWAK ni kan.. Apa apapun all the best dik..

Tapi apa apapun... Nabil tetap menjadi pojaan hatiku hehehehe

OPERASI GUGUR!

Mak Dara baru je selesai menonton tirai akademi fantasia kejap tadi.. Akceli minat Mak Dara nak tonton akademi musim yang terakhir ni idok le berbunga bunga seperti musim musim yang sebelumnya ni.. Tapi minggu ni Mak Dara tertarik dengan OPERASI GUGUR yang diperkenalkan oleh Akademi Fantasia.. Satu kelainan.. So tertarik le balik nak tengok benda yang baru kan.. contohnya kalau hari hari makan nasi dengan ikan kering.. sesekali nak jugak rasa pizza kan .. errr apa kena mengena ikan kering dengan operasi gugur ni? hehe layanzz aje la ye..

Tapi Mak Dara rasa tak berapa best dengan apa yang Mak Dara tengok tadi.. Kesemua pelajar AF seakan menyampah dengan 4 calon pelajar yang bakal menggantikan tempat mereka tu.. Yelah memang Mak Dara faham.. Dok elok elok tetiba ada orang nak caras peluang kita untuk berjaya sure bengang punyakan.. Tapi cubalah fikir balik ini semua adalah yang dirancang oleh Astro. So bagi Mak Dara 4 calon peserta tu tak bersalah dan tak perlualah dibenci sebegitu sekali.. Dah Astro offer takkan keempat empat calon pelajar ni nak tolak kan... So.. Chill adik adik.. Insyaallah kalau dah ditakdirkan korang  menang..walau berapa pun calon yang dibawa masuk.. atau berapapun operasi gugur yang akan dilakukan , pasti kejuaraan ittu tetap akan jadi milik korang jugakkan.. Just tumpu dan buat yang terbaek esok.. Tak payah tension tension yer =)

p/s: Mak Dara harap Fina masuk le sebab suara dia memang terbaikkkk... sempat jugak tu ada iklan hehehe

Bangku Kosong Buat Mak Dara Terharu


Adussss..Blogger Bangku Kosong atau nama sebenarnya siapa yang tak kenal dengan beliau kan.,hari ni  beliau betul betul buat Mak Dara terharu sesangat... Manakan tidak..Tiba tiba hari  ni BK buat satu entry tentang Mak Dara maunya tak terharu.. Apa yang ditulis tentang Mak Dara? hehehe malulah nak citer hehehe.. kenalah baca di SINI yer

Satu penghormatan untuk Mak Dara.. BK merupakan antara blogger favorite Mak Dara.. Tiap tiap hari Mak Dara masuk ke blognya dan baca entry entry di blognya.. Banyak betul tips tips dan panduan yang diberikan oleh saudara Hasrul ni.. Memang semua petunjuk dan petua serta tips2 yang diberikan amat berguna terutama bagi blogger baru macam Mak Dara ni. Tapi selalunya Mak Dara jadi silent reader aje di blog beliau hehe Terima kasih BK... U really make my day... =)

MEGGIBOY Di Tangga Pertama WWWOW Fave Person Under 15 Award!


Salam satu malaysia huhuhu. Formal sungguh Mak Dara hari ni hehe.. Hari ni Mak Dara terujaaaa tersukaa dan sedikit tergediks haha.. Tapi sebelum tu Mak Dara nak khaborkan... Tahu tak korang.. DiGi ada anjurkan award show terbaru. iaitu Digi WWWOW award. Ada banyak kategori dalam tu.
Akceli Mak Dara pun ada join 2 kategori dalam tu sajer sajer test market.. Tapi jangan haraple boleh menang hahaha. Dan anak Mak Dara si Adza Haiqal pun join jugak.. Carl menaruhkan blognya MEGGIBOY dalam kategori Fave Under Person 15....

Percaya tak...MEGGIBOY Di Tangga Pertama Digi WWWOW Fave Person Under 15 Award!  Wah bangga nih bangga nih hehehehe..


Dapat jadi no 1 buat sementara. pun jadi la... sekurang-kurangnya dapat merasa jugak kan hehehe. Pada kengkawan Mak Dara, yg lawa yg ensem yg kacak yg manis, undilah  anak Mak Dara ni ye. Kalau menang Mak Dara belanja makan meggi.

Klik SINI untuk mengundi yer. Saya dulukan dengan ucapan terima kasih