Sunday, May 15, 2011

Saiful Apek ada dua tarikh lahir..

Sebelum Mak Dara mula mengomel.. Terlebih dahulu Mak Dara nak ucapkan sorry pada Abang Saiful atau Mak dara panggilnya Boss aje.. Sorry sebab terlepas nak ucapkan HAPPY BUFFDAY kat boss pada 12 Mei yang lepas...

Pada yang belum tahu.. Mak Dara dulu adalah bekas panel penulis skrip di Gitu Gitu Production milik Abang Saiful. banyak skrip juga yang Mak Dara hasilkan bersama Boss.. Antaranya untuk VCD Qudut dan Qatid, VCD OK dan banyak lagi sampailah Abang Saiful melamar.. errr bukan lamar nak kawen ye.. Melamar Mak Dara dan adik beradik Mak Dara, Adza Yanie, Adza Tuty dan Adza Rina dari group D'ADZA untuk bernaung dibawah syarikatnya. Bertambah seronok bila kami berpeluang berduet bersama Boss dalam satu lagu iaitu lagu KEMBALILAH..

Mak Dara(sebelah kanan Boss) bersama adik beradik Mak Dara (D'ADZA)
semasa satu show di KL beberapa tahun lepas =)


D'ADZA menyanyikan lagu duet KEMBALILAH bersama Abg Saiful APek..
dalam rancangan AC DISINI (Mak Dara plg kiri =)

Berbalik pada Buffday.. Boss ni ada dua tarikh harikh lahir.. Yup jangan tak percaya.. satu tarikh pada 12 mei 1969 dan satu lagi tarikh pada 15 Ogos 1969.. Kekeliruan yang wujud itu di sebabkan peristiwa berdarah 13 Mei 1969 apabila dia terpaksa diserahkan kepada satu keluarga lain atas sebab yang tidak dapat dielakkan dan kemudian baru didaftarkan pada tarikh kedua tu.

Memang menarik kisah hidup boss ni.. Hmm apasal kita tak teringat buat citer pasal kisah hidup boss ni dan dijadikan drama ek hehe..Walau dah terlepas.. walaupun dah terlambat.. tak kira.. nak ucap jugak....Di sini Ida mewakili D'ADZA ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI untuk BOSS.. Semoga kita dapat bekerjasama macam dulu dulu.. What a great experience.. what a great memory!! Tengkiuu Boss dan Happy Birthday!!!!!

D'ADZA dan SAIFUL APEK
Happy Belated Birthday Boss!!!!!

Hidangan istimewa dari Chef Adza Rina

Wahhh akhirnya Adik Mak Dara selesai masakkan untuk Mak Dara bihun dan kuew teow.. Tak sangka pandai juga masak adik bujang Mak Dara ni..




nak tahu siapa chef nya.. Ini lah adik mak dara Adza Rina =)



Tapi dia tak macam ni la masa tengah masak... hehehe .. Jangan maraaa ek Rina kang kene jual.. Tks Rina esok lusa masak lagi tau.. muahhhhh

Bihun ke Kuewteow

Bihun ke Kuewteow? itulah persoalan yang dok bermain dalam fikiran Mak Dara sebaik celik je mata dari tidor tadi.. Ini semua gara gara nak berpicnic dengan family dan rakan rakan dengan group kami MY HOTZ BUDDIES di Kemensah kejap je lagi...

Acara ni masing masing bawak pot luck.. Itu yang konpius nak masak bihun atau kuew teow tu hehe.. Tak boleh jadi ni.. Inilah masanya nak kena godek godek resepi di blog Abang Mat gebu.. =) Selamat berhujung minggu semuaaaaa ...

Terima kasih Ben Ashaari....

Siapa sangka segmen Ben Ashaari dapat menyungkil apa yang dipendam oleh anak Mak Dara si Adza Danial Haiqal.. atau dalam dunia blog dia pakai nama MAGGIBOY.. Yelah selalunya anak anak ni tak cerita apa yang bermain dalam fikiran diorang.. kalau nak cerita pun hanya 50% ajelah.. Lagi 50% simpan dalam hati..


Tapi hari ni Mak dara berasa Terkejut ,..Terkedu .. Bangga.. kerana akhirnya dapat membaca apa yang terbuku dihati anak teruna Mak dara menerusi penulisannya dalam entry terbaru Segmen Uncle Ben : BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU di blognya.. Mengenai sekolah dan perasannya sebagai pelajar.. antara yang ditulisnya..

"Dulu-dulu pada tahun 2005 hinggg 2007 (darjah 1, 2, 3), saya belajar di SK Taman Desa 1, Rawang Selangor DE. Kat sane saya merupakan murid yg 'hyperactive'. Sampailah pengetua mengeluarkan surat yang saya akan belajar di kelas murid murid istimewa. Ibubapa saya tak setuju. Diorang pon sabo jjelahh." ~ Haiqal

Ya.. memang dulu Haiqal ada sedikit masalah.. Dia terlalu hyperactive dan ramai guru guru mengesyorkan Mak Dara membawanya ke hospital untuk rawatan. Mereka juga syorkan supaya anak Mak dara ni dimasukkan dalam kelas kanak kanak istimewa.. memang hancur hati seorang Ibu dan bapa apabila mendapat tahu akan hal ni.. namun kami tak putus asa.. kami terus memberi sokongan pada haiqal sampai lah dia diterima menjadi pelajar biasa dan boleh belajar bersama sama teman seumurnya.. Syukur alhamdullilah .. Syukur kepada tuhan kerana kini haiqal seperti kanak kanak normal yang lain kini sedang belajar di tingkatan 1..

Kalau nak tahu apa lagi yang ditulis olehnya silalah klik di SINI ye.. To Haiqal.. mama luvssss you so muchhhhhhh.. Belajar rajin rajin k.. I know you can do it Intan payung =)

to Ben Ashaari.. I wanna thank you from the bottom of my heart.. U dont know how ur segment can touch people's heart.. really appreciate it .. teruskan bersegmen .. who know who's life u gonna change next =)