Monday, May 16, 2011

blogwalkingphobia & Pingphobia penangan terlebih rajin berblog

Pernah dengar tentang blogwalkingphobia & Pingphobia tak? Mak Dara pun tak pernah .. Ini ayat Mak dara reka sendiri..haha.. Tapi inilah yang berlaku pada Mak Dara sekarang..

blogwalkingphobia

Mak dara dulu memang gila blogwalking.. Dalam sehari berpuluh puluh blog jugalah Mak Dara pegi terjah hehe.. Ini memang bagus untuk berkenalan dengan ramai rakan rakan blogger

kesan: Blog Mak Dara telah ditutup gara gara dianggap menghantar spam kerana terlalu banyak meninggalkan url link di shoutbox rakan rakan blogger yang Mak Dara terjah dari sesi blogwalking itu.. entry mengenai blog Mak Dara yang telah ditutup Blog Bicara Mak Dara Has Been Removed!!

Keputusan yang diambil:

Kurangkan blogwalking dan hanya membalas jejak kepada yang meninggalkan link di shoutbox Mak Dara..

memang sayang tak dapat nak blogwalking . namun Mak Dara lagi sayang kalau blog Mak Dara ditutup macam bulan lepas.. huhu memang serba salah

blogwalkingphobia

Mak Dara dulu lepas abis aje buat entry dan publish.. Perkara yang Mak Dara kompom akan buat ialah PING kan entry di beberapa group di Facebook...


kesan: Sekarang setiap kali Mak Dara nak pingkan entry pasti nak kena tulis ayat captcha .. kalau 3 entry sehari dan nak ping ke 3 buah group.. dah baper kali kena tulis benda CAPTCHA tu.. mau berpinau mata kalau hari hari kena tulis kan hahaha

Keputusan yang diambil:
Mak dara tak pingkan entry lagi.. kalau ada entry yang Mak dara rasa terlalu best aje yang Mak dara pingkan..

tapi ni teori yang untuk Mak dara aje tau.. takde kene mengena antara yang hidup atau yang dah tiada.. mungkin ni lah penangannya bila Mak Dara terlebih rajin berblog.. Ye lah esok baru nak masuk 4 bulan Mak Dara berblog.. Maybe bila dah setahun dua nanti takde le terover exited macam ni kot hahaha

Mengandung ke?

Ya.. soalan ni dah letih Mak dara nak jawap saban hari.. Kalau jumpa kawan lama lama aje memang akan dapat soalan cepu mas ni.. nak nages pun ada kadang kadang tu hahaha.. Sebenornye jawapannya Iya dan tidak!.. Tidak.. Mak Dara tak mengandungkan baby... Tapi Ya.. Mak Dara mengandungkan lemak.. Dan memang dalam proses menternak lemak dengan jayanya sekarang.. hahahaha

Tapi Mak Dara tak salahkan diorang memang dalam dua tahun ni Mak Dara naik lebih dari 9 kilo.. Antara sebabnya berenti dari gym dan tak senaman langsung after that.. Then selera makan pun tak hengattt.. Memang ketara betul perubahan mak dara ni.. Dari seiras iras peti ais satu pintu dah hampir seiras dengan peti ais dua pintu dah sekarang... 

  
2 tahun lepas

hari ini (15.5. 11:30 mlm)

Hmmm... Memang tak boleh jadi ni.. Mak dara kena work out balik ni.. Wish me luck ya =)